LeBron: – En av de største sportsbegivenhetene noensinne

Natt til fredag står hele USA stille. Fire år etter å ha «bedratt» sin egen hjemby gjør basketstjernen LeBron James (29) sitt kjærkomne comeback i Cleveland Cavaliers-trøya.

En ung LeBron-fan ønsker spilleren tilbake

En ung LeBron-fan ønsker spilleren velkommen hjem.

Foto: Jamie Sabau / Afp

– Ingen av oss burde ta dette øyeblikket for gitt. Dette er antageligvis en av de største sportsbegivenhetene noensinne, sier superstjernen LeBron James før kampen mot New York Knicks.

Kampen som spilles i The Q Arena i Cleveland har i lang tid vært utsolgt. Billettene har gått for over 6.000 kroner. 20.000 tilskuere vil være samlet for å ønske LeBron James og tittelhåpet velkommen tilbake til byen.

Når dommer Tom Washington kaster ballen i været for å sette i gang årets sesong for Cleveland Cavaliers, vil fire år med smerte være glemt for en sulteforet idrettsby.

– I'm coming home

LeBron James signerte for Miami Heat i 2010. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

Etter fire år borte fra moderklubben vendte i sommer «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland etter fire år i Miami – med to mesterskapsgull i lomma.

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, skrev LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated.

30. oktober 2014 vil bli stående som en merkedato for Cleveland Cavaliers-fansen. Den hjemvendte sønnen LeBron gjør på ny inntreden i drakt nummer 23 for Cavaliers.

– For fansen betyr dette alt

LeBron James legger ikke skjul på hvor stort det er for den hardt prøvde fansen å gå inn i en ny sesong med optimisme. Etter fire år uten å komme til sluttspillet er nå Cleveland-klubben blant favorittene til å vinne NBA.

Hysteriet rundt basketens største stjerne toppet seg inn mot kampen med Twitter-avstemning om hans kritt-ritual før kampen, avdekking av et 25000 kvadratmeter stort banner og en nyoppusset arena med konfetti til hele publikum.

Merkegiganter, som Nike og Sprite, har kastet seg over hjemkomsten og laget påkostede «velkomstvideoer» for anledningen.

– Det er en ny begynnelse for Cleveland. Vi er tilbake. Det burde vært en nasjonal feriedag, sier Cleveland-innbygger Jon Airhart til cleveland.com.

Klokken ett norsk tid natt til fredag starter jakten på et mesterskap i Cleveland – med en hjemvendt konge.

LeBron Kames ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner

LeBron James ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner. Banneret er over 2.300 kvadratmeter stort, 720 liter blekk ble brukt og det veier 1,3 tonn.

Foto: Mark Duncan / Ap

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal