NRK Meny
Normal

LeBron: – En av de største sportsbegivenhetene noensinne

Natt til fredag står hele USA stille. Fire år etter å ha «bedratt» sin egen hjemby gjør basketstjernen LeBron James (29) sitt kjærkomne comeback i Cleveland Cavaliers-trøya.

En ung LeBron-fan ønsker spilleren tilbake

En ung LeBron-fan ønsker spilleren velkommen hjem.

Foto: Jamie Sabau / Afp

– Ingen av oss burde ta dette øyeblikket for gitt. Dette er antageligvis en av de største sportsbegivenhetene noensinne, sier superstjernen LeBron James før kampen mot New York Knicks.

Kampen som spilles i The Q Arena i Cleveland har i lang tid vært utsolgt. Billettene har gått for over 6.000 kroner. 20.000 tilskuere vil være samlet for å ønske LeBron James og tittelhåpet velkommen tilbake til byen.

Når dommer Tom Washington kaster ballen i været for å sette i gang årets sesong for Cleveland Cavaliers, vil fire år med smerte være glemt for en sulteforet idrettsby.

– I'm coming home

LeBron James signerte for Miami Heat i 2010. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

Etter fire år borte fra moderklubben vendte i sommer «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland etter fire år i Miami – med to mesterskapsgull i lomma.

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, skrev LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated.

30. oktober 2014 vil bli stående som en merkedato for Cleveland Cavaliers-fansen. Den hjemvendte sønnen LeBron gjør på ny inntreden i drakt nummer 23 for Cavaliers.

– For fansen betyr dette alt

LeBron James legger ikke skjul på hvor stort det er for den hardt prøvde fansen å gå inn i en ny sesong med optimisme. Etter fire år uten å komme til sluttspillet er nå Cleveland-klubben blant favorittene til å vinne NBA.

Hysteriet rundt basketens største stjerne toppet seg inn mot kampen med Twitter-avstemning om hans kritt-ritual før kampen, avdekking av et 25000 kvadratmeter stort banner og en nyoppusset arena med konfetti til hele publikum.

Merkegiganter, som Nike og Sprite, har kastet seg over hjemkomsten og laget påkostede «velkomstvideoer» for anledningen.

– Det er en ny begynnelse for Cleveland. Vi er tilbake. Det burde vært en nasjonal feriedag, sier Cleveland-innbygger Jon Airhart til cleveland.com.

Klokken ett norsk tid natt til fredag starter jakten på et mesterskap i Cleveland – med en hjemvendt konge.

LeBron Kames ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner

LeBron James ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner. Banneret er over 2.300 kvadratmeter stort, 720 liter blekk ble brukt og det veier 1,3 tonn.

Foto: Mark Duncan / Ap

Siste nytt

 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias