LeBron: – En av de største sportsbegivenhetene noensinne

Natt til fredag står hele USA stille. Fire år etter å ha «bedratt» sin egen hjemby gjør basketstjernen LeBron James (29) sitt kjærkomne comeback i Cleveland Cavaliers-trøya.

En ung LeBron-fan ønsker spilleren tilbake

En ung LeBron-fan ønsker spilleren velkommen hjem.

Foto: Jamie Sabau / Afp

– Ingen av oss burde ta dette øyeblikket for gitt. Dette er antageligvis en av de største sportsbegivenhetene noensinne, sier superstjernen LeBron James før kampen mot New York Knicks.

Kampen som spilles i The Q Arena i Cleveland har i lang tid vært utsolgt. Billettene har gått for over 6.000 kroner. 20.000 tilskuere vil være samlet for å ønske LeBron James og tittelhåpet velkommen tilbake til byen.

Når dommer Tom Washington kaster ballen i været for å sette i gang årets sesong for Cleveland Cavaliers, vil fire år med smerte være glemt for en sulteforet idrettsby.

– I'm coming home

LeBron James signerte for Miami Heat i 2010. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

Etter fire år borte fra moderklubben vendte i sommer «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland etter fire år i Miami – med to mesterskapsgull i lomma.

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, skrev LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated.

30. oktober 2014 vil bli stående som en merkedato for Cleveland Cavaliers-fansen. Den hjemvendte sønnen LeBron gjør på ny inntreden i drakt nummer 23 for Cavaliers.

– For fansen betyr dette alt

LeBron James legger ikke skjul på hvor stort det er for den hardt prøvde fansen å gå inn i en ny sesong med optimisme. Etter fire år uten å komme til sluttspillet er nå Cleveland-klubben blant favorittene til å vinne NBA.

Hysteriet rundt basketens største stjerne toppet seg inn mot kampen med Twitter-avstemning om hans kritt-ritual før kampen, avdekking av et 25000 kvadratmeter stort banner og en nyoppusset arena med konfetti til hele publikum.

Merkegiganter, som Nike og Sprite, har kastet seg over hjemkomsten og laget påkostede «velkomstvideoer» for anledningen.

– Det er en ny begynnelse for Cleveland. Vi er tilbake. Det burde vært en nasjonal feriedag, sier Cleveland-innbygger Jon Airhart til cleveland.com.

Klokken ett norsk tid natt til fredag starter jakten på et mesterskap i Cleveland – med en hjemvendt konge.

LeBron Kames ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner

LeBron James ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner. Banneret er over 2.300 kvadratmeter stort, 720 liter blekk ble brukt og det veier 1,3 tonn.

Foto: Mark Duncan / Ap

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal