NRK Meny
Normal

Solli (22) slo 23 år gammel rekord: – Jeg hadde sykt mye krefter igjen

DRAMMEN/OSLO (NRK.no): Lavrans Solli (22) satte ny norsk rekord på 200 meter rygg. Han slo dermed den gamle rekorden som hadde stått siden 1991.

Lavrans Solli satte ny norsk rekord på 200 meter rygg. Han slo dermed den gamle rekorden som hadde stått siden 1991.

NY REKORD: Lavrans Solli satte ny norsk rekord på 200 meter rygg i NM i Drammen.

Lavrans Solli fosser frem

FOSSET FREM: Lavrans Solli satte norsk rekord på tross av at han er inne i en tøff treningsperiode.

Foto: Carl Groth

– Jeg er ikke helt fornøyd, jeg hadde så sykt mye krefter igjen. Jeg er bare 80 prosent fornøyd med løpet, sa Lavrans Solli etter løpet.

22-åringen svømte inn på 2.01,77 i NM i Drammen fredag.

Forrige norgesrekord på 200 meter rygg ble satt før Solli ble født. Det var Thomas H. Sopp fra Larvik svømmeklubb som hadde den forrige rekorden på 2.02,16 – satt 22. august 1991.

– Internasjonalt er ikke dette noen stor tid, men det er viktig fordi rekorden har stått så lenge, fortalte en fornøyd landslagstrener Petter Løvberg.

Solli innrømte at han ble litt overrasket over tiden. Han hadde kanskje prioritert annerledes i det kommende EM hvis han hadde visst dette for en stund siden.

– Vi visste ikke at det skulle gå så fort som dette. Hadde vi visst det burde jeg svømt 200m rygg også i EM, sa svømmeren.

Inne i en hard treningsperiode

Tiden hadde holdt til en 14. plass i forrige EM langbane. Men Solli er inne i en tøff treningsperiode og var veldig fornøyd med prestasjonen.

– Jeg har svømt 200km de siste tre ukene. Det er like mye som jeg har svømt på 5 uker tidligere. Det viser vel kanskje at vi gjør noe riktig og nå er det bare å fortsette å svømme langt, uttalte svømmeren som snart skal til EM i Berlin.

Etter å ha svømt inn på tiden 2.01,77 var Lavrans Solli allikevel ikke helt fornøyd med tiden han oppnådde og satser på å bryte en barriere.

– Hadde jeg skullet svømme denne øvelsen på langbane-EM om en måned hadde jeg kanskje gått under to minutter. Jeg har god kontroll hele veien og avslutter bra, sa 22-åringen etter løpet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lavrans Solli jubler for ny norsk rekord

KUNNE JUBLE: Solli var fornøyd med ny rekord, og ser frem mot EM i Berlin i august.

Foto: Carl Groth

Kortere distanser i EM

I EM skal han ikke svømme 200 meter, men fokuserer på kortere distanser.

– Jeg håper jeg kan svømme veldig fort i EM. Sånn det ser ut nå ser det jo veldig bra ut. En finale bør være innen rekkevidde nå. Nå er jeg ferdig med det verste, så det blir bare kjempekult å svømme kortere distanser, forteller 22-åringen.

Landslagstrener Løvberg bekreftet også at man kan forvente å se en svømmer i enda bedre form under EM i Berlin.

– Lavrans er i tung trening, og at han viser en sånn form i så hard trening er veldig bra med tanke på EM i august. Jeg forventer at det blir spennende å se Lavrans i EM, avsluttet Løvberg.

Svømme-EM i Berlin arrangeres mellom 13. og 24. august. Mesterskapet kan følges på NRK.no.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad