Lavrans Solli ble nummer sju

Lavrans Solli måtte ta til takke med sjuendeplass i finalen på 50 meter rygg i svømme-EM torsdag.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass på 50 meter rygg i svømme-EM i Berlin. Tiden 25,28 var bare 28 hundredeler fra bronsen i det jevne løpet. Vladimir Morozov vant på 24,64.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass i EM-finalen på 50 m rygg, men bare 28 hundredeler fra pallen. Se finalen her

– Jeg synes han ser litt anspent ut, og det er ikke nødvendigvis bra, sa NRKs ekspertkommentator Aleksander Hetland da nordmannen gikk til start.

Solli kom da heller ikke helt i fremste rekke på den korte distansen, men det var jevnt. Med tiden 25,28 sekunder var 14 hundredeler bak hans Norsk rekord og finale i svømme-EM for Solli .

Men det var bare 28 hundredeler fra bronsemedaljen i det jevne finaleheatet.

Russeren Vladimir Morozov vant relativt klart på 24,64. Sølvvinner Jeremy Stravius tok sølvet på 24,84. Bronsen gikk til britiske Christoph Walker-Hebborn på 25,00.

En plass i finalen var målet for Solli og Norges Svømmeforbund i forkant av mesterskapet. Slik sett oppnådde de målsettingen.

50 meter rygg er Sollis favorittdistanse, men i VM- og OL-sammenheng er ikke den med. Da er det den dobbelte distansen som passer Solli best.

Det er da også 100-meteren i rygg som blir Sollis hovedmål de to kommende sesongene.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9