NRK Meny
Normal

Lavrans Solli ble nummer sju

Lavrans Solli måtte ta til takke med sjuendeplass i finalen på 50 meter rygg i svømme-EM torsdag.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass på 50 meter rygg i svømme-EM i Berlin. Tiden 25,28 var bare 28 hundredeler fra bronsen i det jevne løpet. Vladimir Morozov vant på 24,64.

Lavrans Solli endte på sjuendeplass i EM-finalen på 50 m rygg, men bare 28 hundredeler fra pallen. Se finalen her

– Jeg synes han ser litt anspent ut, og det er ikke nødvendigvis bra, sa NRKs ekspertkommentator Aleksander Hetland da nordmannen gikk til start.

Solli kom da heller ikke helt i fremste rekke på den korte distansen, men det var jevnt. Med tiden 25,28 sekunder var 14 hundredeler bak hans Norsk rekord og finale i svømme-EM for Solli .

Men det var bare 28 hundredeler fra bronsemedaljen i det jevne finaleheatet.

Russeren Vladimir Morozov vant relativt klart på 24,64. Sølvvinner Jeremy Stravius tok sølvet på 24,84. Bronsen gikk til britiske Christoph Walker-Hebborn på 25,00.

En plass i finalen var målet for Solli og Norges Svømmeforbund i forkant av mesterskapet. Slik sett oppnådde de målsettingen.

50 meter rygg er Sollis favorittdistanse, men i VM- og OL-sammenheng er ikke den med. Da er det den dobbelte distansen som passer Solli best.

Det er da også 100-meteren i rygg som blir Sollis hovedmål de to kommende sesongene.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk