NRK Meny
Normal

Laudrup raser etter anklager om skattesvindel

Ajax etterlyser Michael Laudrup i en avisannonse og krever 22 millioner kroner. – Han er sjokkert, sier Swansea-direktør.

Laudrup

Swansea-manager Michael Laudrup anklages for skattesvindel. Nå raser dansken.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

– Jeg får vondt av dem. Ajax har vist at de ikke er en stor klubb. De er bare en småklubb, sier Laudrups agent og rådgiver, Bayram Tutumlu, til South Wales Evening Post.

Laudrup

Michael Laudrup og Swansea vant ligacupen etter seier mot Bradford.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Michael Laudrup har hatt suksess med Swansea i Premier League det siste året, men nå har den danske manageren havnet i utenomsportslig trøbbel, ifølge dansk presse.

Nederlandske Ajax anklager Laudrup for skattesvindel på 22 millioner kroner.

Hentet fra Japan

Saken stammer tilbake fra 1997 da Ajax hentet Laudrup fra japanske Vissel Kobe. Overgangen sikret Laudrup en stor bonus der Ajax' betaling gikk utenfor de nederlandske skattemyndighetene.

Klubben skal senere ha betalt rundt 22 millioner kroner til skattemyndighetene, og det er disse pengene som Ajax nå krever tilbakebetalt fra Laudrup.

Spissen Shota Arveladze fra Georgia anklages for det samme, ifølge Berlingske Tidende.

Laudrup ble også gjennom en avisannonse i De Telegraaf innkalt til å møte i retten 29. august. Dette skal ha blitt gjort fordi Ajax ikke kjenner til Laudrups nåværende adresse.

– Meget skuffet

Laudrup selv reagerer sterkt på beskyldningene.

– Laudrup gjorde alt riktig da han var i Ajax. Jeg snakker på vegne av Michael og vi er meget, meget skuffet over Ajax. Det er ikke noen stor overraskelse at Ajax oppfører seg slik, sier agent og rådgiver Bayram Tutumlu

Skattesaken har bidratt til at Laudrup droppet sin planlagte tur til en U19-turnering i Nederland der Swansea deltok.

– Jeg har snakket med Michael om skattesaken. Han er sjokkert. Ajax har framstilt ham som en kriminell og som en hjemløs uten adresse, sier Swansea-direktør John van Zweden ifølge Wales Online.

Laudrup ledet Swansea til seier i ligacupen forrige sesong.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm