NRK Meny
Normal

Forbundet hengte ut hockeytopp som svindler - tok feil

Det norske ishockeyforbundet sendte ut pressemelding der de hevdet at Antanas Sakavickas løy da han ville sjekke om norske lag kan tenke seg å spille i KHL. Nå innrømmer de at de tok feil.

khl

Her prøver KHL-representanten Antanas Sakavickas (i midten) å forklare Vålerengas Jan Tore Kjær (til venstre) om behovet for en norsk klubb i den russiske ligaen

Torsdag kveld sendte Norges ishockeyforbund ut en pressemelding der de hevdet at Antanas Sakavickas hadde lurt flere norske klubber ved å utgi seg for å være KHL-representant.

Latvieren har besøkt norske ishockeyklubber for å lodde stemningen for å få et norsk lag til å delta i KHL, en av verdens største ishockeyligaer.

– Litt uheldig

Nå har det vist seg at Sakavickas likevel var en ekte KHL-representant.

– Det som skjedde var litt uheldig. Det er nok forhold som kulturforskjeller og måter å jobbe på som har fått det til å fremstå som litt rufsete, sier assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten.

Torsdag uttalte nemlig KHL at Sakavickas ikke jobbet for dem. Da ble det full forvirring, og ishockeyforbundet bestemte seg for å slå alarm. I dag gjør KHL helomvending og bekrefter at han jobber for dem.

– Når den informasjonen kom følte vi behovet for å sende en pressemelding. I ettertid har vi mottatt informasjon om at dokumentasjonen han hadde med seg var reell, sier Salsten.

– Alle skulte på ham

Jan Tore Kjær, daglig leder i Vålerenga, bekrefter overfor NRK.no at også han har fått bekreftet fra KHL at Sakavickas er en av ligaens representanter.

– Jeg har snakket med Sakavickas også, og han var skuffet. Han syntes det som skjedde i går var pinlig og vondt. Alle skulte på ham og trodde han var en svindler, sier Kjær til NRK.no.

Han mener det norske ishockeyforbundet handlet for raskt da de sendte ut pressemeldingen torsdag.

– Det er keitete av KHL å gå ut offentlig og si at han ikke jobbet der. Det er kanskje noen internt i systemet som ikke visste det, og de har derfor feilinformert videre. Men jeg synes Norges ishockeyforbund var litt for kjapt ute, sier Kjær.

Fortsetter forhandlingene

VIF-direktøren vil derfor ha nye møter med Sakavickas der de ser på mulighetene for et norsk KHL-lag.

– Ja, han kommer tilbake om et par uker allerede, bekrefter Kjær.

KHL ønsker et lag fra Norge for å utvide ligaen, og mener Norge er et interessant lag.

Her er pressemeldingen Norges ishockeyforbund sendte ut torsdag:

«Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke foreligger, og at vedkommende ikke representerer KHL på noe vis»

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg