Latvia reddet Norges plass i A-VM

De norske ishockeygutta ble trolig snytt mot Sverige, men lørdagen endte likevel meget godt.

IHOCKEY-WORLD-2016-KAZ-LAT

VIPPET NORGES VEI: Latvia overlistet Kasakhstans målvakt to ganger. Det var nok for Norge.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Latvia slo nemlig Kasakhstan 2-1 i Norges gruppe i ishockey-VM lørdag kveld. Det betyr at Kasaksthan ikke lenger kan gå forbi Norge på grupptabellen.

Konsekvensen er at Norge er garantert en plass i A-VM neste år.

Det kommer som et som et fint plaster på såret etter at dommeren feiaktig annullerte Norges utlikning til 3-3 mot Sverige tidligere på dagen.

– Hadde vært forferdelig

– Det va fullt fortjent at de vant, og veldig bra for oss. Det hadde vært forferdelig hvis vi skulle ha rykka ned i år, når vi har spilt så bra og hatt marginene og dommeren mot oss. Så jeg synes det er fullt fortjent at vi beholder plassen og har mulighet til å spille om kvartfinale, sier landslagssjeg Roy Johansen til NRK.

Det var Kasakhstan som tok ledelsen i lørdagens kamp, da Nikita Ivanov satte inn 1-0 etter 4.37.

Men mot slutten av midtperioden utliknet Kaspars Daugavins til 1-1 for Latvia. Og fem minutter før full tid satte Maris Bicevskis inn det latviske målet som betyr at Norge fortsetter som A-nasjon.

For Norge gjenstår to kamper i gruppespillet. Mandag skal Roy Johansens menn opp mot vertsnasjonen Russland, mens Latvia venter i siste gruppekamp 17. mai.

Veien videre

Norge har fortsatt mulighet til å nå kvartfinalen, men trenger å ha absolutt alle marginer på sin side. Hvis Norge taper mot Russland, skal følgende til for at Norge når kvarten:

 • Norge må selv slå Latvia
 • Tabelljumbo Kasakhstan må slå Danmark
 • Sveits kan maksimalt ta ett poeng mot Sverige og Tsjekkia

– Vi kommer til å prøve å ta poeng mot Russland, og vi kan slå latvia. Går resultatene vår vei i de andre kampene, kan vi komme til kvartfinale. Så VM er ikke ferdig, fastslår Roy Johansen, som er i sin siste turnering som norsk landslagssjef.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal