NRK Meny
Normal

Latvia reddet Norges plass i A-VM

De norske ishockeygutta ble trolig snytt mot Sverige, men lørdagen endte likevel meget godt.

IHOCKEY-WORLD-2016-KAZ-LAT

VIPPET NORGES VEI: Latvia overlistet Kasakhstans målvakt to ganger. Det var nok for Norge.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Latvia slo nemlig Kasakhstan 2-1 i Norges gruppe i ishockey-VM lørdag kveld. Det betyr at Kasaksthan ikke lenger kan gå forbi Norge på grupptabellen.

Konsekvensen er at Norge er garantert en plass i A-VM neste år.

Det kommer som et som et fint plaster på såret etter at dommeren feiaktig annullerte Norges utlikning til 3-3 mot Sverige tidligere på dagen.

– Hadde vært forferdelig

– Det va fullt fortjent at de vant, og veldig bra for oss. Det hadde vært forferdelig hvis vi skulle ha rykka ned i år, når vi har spilt så bra og hatt marginene og dommeren mot oss. Så jeg synes det er fullt fortjent at vi beholder plassen og har mulighet til å spille om kvartfinale, sier landslagssjeg Roy Johansen til NRK.

Det var Kasakhstan som tok ledelsen i lørdagens kamp, da Nikita Ivanov satte inn 1-0 etter 4.37.

Men mot slutten av midtperioden utliknet Kaspars Daugavins til 1-1 for Latvia. Og fem minutter før full tid satte Maris Bicevskis inn det latviske målet som betyr at Norge fortsetter som A-nasjon.

For Norge gjenstår to kamper i gruppespillet. Mandag skal Roy Johansens menn opp mot vertsnasjonen Russland, mens Latvia venter i siste gruppekamp 17. mai.

Veien videre

Norge har fortsatt mulighet til å nå kvartfinalen, men trenger å ha absolutt alle marginer på sin side. Hvis Norge taper mot Russland, skal følgende til for at Norge når kvarten:

 • Norge må selv slå Latvia
 • Tabelljumbo Kasakhstan må slå Danmark
 • Sveits kan maksimalt ta ett poeng mot Sverige og Tsjekkia

– Vi kommer til å prøve å ta poeng mot Russland, og vi kan slå latvia. Går resultatene vår vei i de andre kampene, kan vi komme til kvartfinale. Så VM er ikke ferdig, fastslår Roy Johansen, som er i sin siste turnering som norsk landslagssjef.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal