Latvia reddet Norges plass i A-VM

De norske ishockeygutta ble trolig snytt mot Sverige, men lørdagen endte likevel meget godt.

IHOCKEY-WORLD-2016-KAZ-LAT

VIPPET NORGES VEI: Latvia overlistet Kasakhstans målvakt to ganger. Det var nok for Norge.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Latvia slo nemlig Kasakhstan 2-1 i Norges gruppe i ishockey-VM lørdag kveld. Det betyr at Kasaksthan ikke lenger kan gå forbi Norge på grupptabellen.

Konsekvensen er at Norge er garantert en plass i A-VM neste år.

Det kommer som et som et fint plaster på såret etter at dommeren feiaktig annullerte Norges utlikning til 3-3 mot Sverige tidligere på dagen.

– Hadde vært forferdelig

– Det va fullt fortjent at de vant, og veldig bra for oss. Det hadde vært forferdelig hvis vi skulle ha rykka ned i år, når vi har spilt så bra og hatt marginene og dommeren mot oss. Så jeg synes det er fullt fortjent at vi beholder plassen og har mulighet til å spille om kvartfinale, sier landslagssjeg Roy Johansen til NRK.

Det var Kasakhstan som tok ledelsen i lørdagens kamp, da Nikita Ivanov satte inn 1-0 etter 4.37.

Men mot slutten av midtperioden utliknet Kaspars Daugavins til 1-1 for Latvia. Og fem minutter før full tid satte Maris Bicevskis inn det latviske målet som betyr at Norge fortsetter som A-nasjon.

For Norge gjenstår to kamper i gruppespillet. Mandag skal Roy Johansens menn opp mot vertsnasjonen Russland, mens Latvia venter i siste gruppekamp 17. mai.

Veien videre

Norge har fortsatt mulighet til å nå kvartfinalen, men trenger å ha absolutt alle marginer på sin side. Hvis Norge taper mot Russland, skal følgende til for at Norge når kvarten:

 • Norge må selv slå Latvia
 • Tabelljumbo Kasakhstan må slå Danmark
 • Sveits kan maksimalt ta ett poeng mot Sverige og Tsjekkia

– Vi kommer til å prøve å ta poeng mot Russland, og vi kan slå latvia. Går resultatene vår vei i de andre kampene, kan vi komme til kvartfinale. Så VM er ikke ferdig, fastslår Roy Johansen, som er i sin siste turnering som norsk landslagssjef.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inn til 11.-plass i sykkel-VM

  Johannes Staune-Mittet ble beste norske på 11.-plass i temporittet for juniorer i sykkel-VM i England. Han kom i mål 1.14,30 minutter bak vinneren Antonio Tiberi fra Italia. Nederlenderen Enzo Leijnse tok sølvet og tyske Marco Brenner sikret bronsen.

 • Russland forblir utestengt

  Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opprettholder utestengelsen av Russland. Det betyr at Russland ikke får stille i friidretts-VM i Qatar.

  Russiske utøvere som har fått klarsignal til å være med VM i Doha må stille under nøytralt flagg slik praksis har vært de siste årene. Det er kun utøvere uten dopinghistorikk som får lov til å stille under nøytralt flagg. Totalt 29 russere skal konkurrere under nøytralt flagg i Doha-VM.

  Russlands friidrettsforbund har vært suspendert av IAAF siden november 2015.

  Nordmannen Rune Andersen har ledet IAAFs inspeksjonsgruppe. Han sier at Russland ikke har oppfylt kravene til å bli tatt inn i varmen igjen.

  – Styret i IAAF har mottatt den sterkeste oppmodningen vi kanskje har fått noen gang fra innssatstyrken mot doping. Derfor forblir Russland suspendert, sier IAAF-president Sebastian Coe. (NTB)

  IAAF Testosterone Rules
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hareide tilbake etter sykdom

  Åge Hareide var mandag tilbake på jobb som Danmarks landslagssjef i fotball etter å ha vært sykmeldt i én og én halv måned. Han pådro seg en infeksjon i kneet som gjorde at han måtte melde forfall til de siste landskampene mot Gibraltar og Georgia.

  Åge Hareide
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal