NRK Meny
Normal

Larvik vinner igjen - men hvem tar andreplassen?

Økonomisk krise, minuspoeng og mindre stall vil ikke hindre Larvik i å ta nytt seriegull, mener både landslagstrenerne og NRKs ekspert. Her er deres tabelltips for håndballsesongen.

SUVERENE: Larvikspillerne kommer til å juble for gull også denne sesongen spår ekseprtene

SUVERENE: Larvikspillerne kommer til å juble for gull også denne sesongen, spår ekspertene.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Larvik har fortsatt den sterkeste stallen, de beste spillerne og den klubben med høyest uttalte ambisjoner. De kommer til å vinne igjen, mens det blir spennende å se hvem som er stabile nok til å komme nærmest Larvik.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det sier håndballlandslagssjef Thorir Hergeirsson, som sammen med sin assistent Mia Høgdahl og NRKs håndballekspert Øystein Havang har satt opp sine tabelltips for årets sesong.

De er alle enige om at Larvik vinner igjen.

– Larvik holder i alle fall et år til. De er fortsatt Norges suverent beste lag dersom de fortsatt er sultne, sier Havang.

Her er deres tabelltips for eliteserien for damer:

Kampen om sølvet

Larvik-trener Tor Oddvar Moen sier laget går for å vinne alle titler på hjemmebane.

– Vi har også mye å revansjere i mesterligaen i år, sier han.

Både Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen og Vipers-trener Gunnar Pettersen tror det kan bli jevnere enn på lenge. Disse lagene nevnes som Larviks største utfordrere.

Øystein Havang
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Vi viste i fjor at det er mulig å slå Larvik. Jeg håper og tror at flere kamper vil bli tettere enn i fjor, sier Pettersen.

Hergeirsson spår også at kampen om sølvet blir svært jevn.

– Det kommer helt an på hvem som klarer å være mest stabile. Selv har jeg ikke klart å skille Glassverket og Vipers. Det blir hårfint. Med optimal utvikling av gamle og unge spillere kan også Byåsen skape vei i vellinga og bli nummer to, sier han.

De nyopprykkede får det tøft

Molde er ett av tre nyopprykkede lag i eliteserien. Både landslagstrenerne og Havang spår at disse lagene får det tøft - til tross for at Molde har en av Norges mest spennende håndballspillere på laget, nemlig 19 år gamle Anniken Obaidli.

– Vi har tapt omtrent alle treningskampene. I fjor vant vi nesten alle kampene, men i år er vi forberedt på å tape mye mer. Vi jobber med det psykiske aspektet ved det og er en veldig sammensveiset gjeng, sier Obaidli.

Larvik starter sesongen på hjemmebane mot Skrim Kongsberg med tre minuspoeng på grunn av økonomisk rot forrige sesong. Allerede lørdag kommer en viktig kamp når Glassverket tar imot Byåsen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal