Hopp til innhold

Utsetter konkursfristen – mangler fortsatt to millioner

Larvik Håndballklubb gir seg selv en uke ekstra for å skaffe til veie pengene klubben trenger for å unngå konkurs. Og de er godt på vei.

Alina Wojtas og Tonje Larsen (Larvik HK)

Europas ledende kvinnelag i håndball, Larvik, har fortsatt håp om å unngå konkurs etter at Larviks Venner har samlet inn 3 mill.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Så langt har klubben fått inn tre millioner kroner i frisk kapital.

Klubben manglet 10 millioner kroner for videre drift. Opprinnelig frist for innsamlingsaksjonen var satt til 20.februar, og det er nå besluttet at denne skyves til fredag 27.februar kl. 16,00.

– Det er fordi det er vinterferie nå, og mange er bortreist. Nå får vi en bedre sjanse til å komme i mål med de fem millionene, sier LHKs konstituerte leder Harald Gaupen til NRK.

– Dialog med sponsorer og næringsliv

De tre millionene er kommet inn via en kombinasjon av forpliktende tilsagn fra sponsorer, lokalt næringsliv og privatpersoner. Dette er i tillegg til den opprettete gruppen «LHKs venner».

– Larvik Håndballklubb konstaterer at målet om 5 millioner i frisk kapital ennå ikke er oppnådd. Det er allikevel svært hyggelig og oppmuntrende å se hvordan firmaer og enkeltpersoner har bidratt så langt i prosessen, sier Harald Gaupen.

De innsamlede midlene oppbevares på en sperret konto inntil styret har besluttet å fortsette driften av klubben. I motsatt fall vil beløpene bli tilbakebetalt til giverne.

– Vi har en løpende dialog med flere av våre sponsorer og øvrige næringsliv, der vi prøver å overbevise dem om at det er riktig å redde LHK, og at det er en verdi både for Larvik og for norsk damehåndball, sier Gaupen.

Møter Gyør som planlagt

28. februar skal etter planen Larvik spille toppkamp hjemme mot Gyør i mesterligaen. Med tanke på konkurs-fristen 20. februar var det lenge usikkert om kampen kunne spilles.

NRK får bekreftet at både den og andre kamper vil gå som planlagt og at den endelige beslutningen tas den første uken i mars. Da blir det avgjort om fortsatt drift er forsvarlig.

Larvik mangler fortsatt to millioner kroner i frisk kapital og klubben er langt ifra på trygg grunn ennå, men mye tyder i hvert fall på at klubben er på vei i riktig retning.

– Men vi er helt avhengig av at vi får inn de fem millionene. Når det gjelder kostnadssiden, føler jeg at vi skal greie det, sier Harald Gaupen.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal