Larvik-treneren om «Linka»-vrakingen: – Hun er mer enn god nok

Larvik-trener Tor Odvar Moen mener Linn-Kristin Riegelhuth Koren er god nok for EM-troppen, men får ikke støtte av NRKs håndballekspert.

Håndball

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (til venstre) trøster Stine Bredal Oftedal etter tap i OL-semifinalen. Nå er hun vraket til EM.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Tirsdag formiddag ble årets EM-tropp presentert av landslagssjef Thorir Hergeirsson. Tre debutanter er med, mens rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren er vraket. Hun var med i OL, men blir ikke med til Sverige.

– Den største overraskelsen er at «Linka» ikke er med. Hun har vært mer enn god nok i høst, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til NRK.

Riegelhuth Koren er toppscorer i mesterligaen i håndball, hvor hun har scoret 31 mål. Hun har 971 landslagsmål for Norge.

– Pussig

Larvik-treneren forstår dog at det kommer et generasjonsskifte for håndballjentene.

– Alle mesterskap er viktige, men dette er det minst viktige EM. Om to år står det OL-plass på spill, så dette blir en «light-versjon» av EM, melder Moen til NRK.

Også TV 2s ekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad reagerte på kantspillerens fravær.

Laster Twitter-innhold

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener vrakingen er naturlig.

– Jeg er ikke så veldig overrasket over det. Hun fikk ikke ut sitt beste i OL, og med tanke på den fornyelsen landslagsledelsen så etter, var det kanskje naturlig at hun ble satt ut, så det uttaket kan nok ha gitt litt hodebry, sier Havang.

Satser på forsvar

I OL tapte Norge semifinalen mot Russland etter å ha sluppet inn 38 mål , riktignok etter ekstraomganger. Og det ble også tap for Brasil med 31 baklengsmål.

– Vi har disse 16 fordi Thorir Hergeirsson var skuffet over forsvarsspillet i OL, og prioriterer steinhardt forsvar. Han har fått inn atletiske unge spillere med mer bevegelighet som kan fylle den rollen, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

– Thorir sier det sjøl: Angrepet vinner kamper, forsvaret vinner mesterskap. Det er førsteprioritet.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson under presentasjonen av EM-troppen tirsdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Godt nok til medalje

– Så tenker han framtid og har gjort noen modige valg om dem som skal bære laget framover, sier Havang.

– Er dette laget godt nok til medalje - helst gull - i EM?

– Thorir sier alltid at det er det tøffeste mesterskapet noensinne. Men et EM etter et OL er et mesterskap der noen sparer spillere etter mye belastning, og noen lag bygger for neste generasjon og mesterskap. Så dette laget er definitivt godt nok til å ta medalje.

– Når man har med spillere som er født i 1997, forstår vi at man definitivt tenker framtid.

Marta Tomac

GLAD: Marta Tomac er en av dem som ble vraket til OL, men som nå er tilbake

Foto: NRK

– Hodebry

Havang har også forståelse for vrakingen av Ida Alstad og Mari Molid.

– Alstad har slitt litt etter sin skade og er nok litt begrenset på noen områder. Molid er nok ofret for å få med noen unge med bedre spisskompetanse på forsvar, sier Havang.

– Og Katrine Lunde er vraket igjen. Tror du dette betyr slutten på hennes landslagskarriere?

– Ja, det tror jeg.

Siste nytt

 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP
 • PSG fikk medhold i CAS

  Paris Saint-Germain vant en viktig seier da Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga klubben medhold i en sak mot Det europeiske fotballforbundet. PSG gikk til CAS da UEFA ville gjenåpne etterforskningen rundt hvorvidt klubben har brutt idrettens fair play-regler.

  PSG
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Elabdellaoui stod over trening

  Landslagstrener Lars Lagerbäck bekrefter at Omar Elabdellaoui stod over tirsdagens landslagstrening grunnet en smell i foten. Elabdellaoui og landslagets medisinske apparat er imidlertid ikke redd for at lørdagens kamp mot Spania står i fare.

  Landslagstrening
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal