NRK Meny
Normal

Larvik-treneren om «Linka»-vrakingen: – Hun er mer enn god nok

Larvik-trener Tor Odvar Moen mener Linn-Kristin Riegelhuth Koren er god nok for EM-troppen, men får ikke støtte av NRKs håndballekspert.

Håndball

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (til venstre) trøster Stine Bredal Oftedal etter tap i OL-semifinalen. Nå er hun vraket til EM.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Tirsdag formiddag ble årets EM-tropp presentert av landslagssjef Thorir Hergeirsson. Tre debutanter er med, mens rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren er vraket. Hun var med i OL, men blir ikke med til Sverige.

– Den største overraskelsen er at «Linka» ikke er med. Hun har vært mer enn god nok i høst, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til NRK.

Riegelhuth Koren er toppscorer i mesterligaen i håndball, hvor hun har scoret 31 mål. Hun har 971 landslagsmål for Norge.

– Pussig

Larvik-treneren forstår dog at det kommer et generasjonsskifte for håndballjentene.

– Alle mesterskap er viktige, men dette er det minst viktige EM. Om to år står det OL-plass på spill, så dette blir en «light-versjon» av EM, melder Moen til NRK.

Også TV 2s ekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad reagerte på kantspillerens fravær.

Laster Twitter-innhold

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener vrakingen er naturlig.

– Jeg er ikke så veldig overrasket over det. Hun fikk ikke ut sitt beste i OL, og med tanke på den fornyelsen landslagsledelsen så etter, var det kanskje naturlig at hun ble satt ut, så det uttaket kan nok ha gitt litt hodebry, sier Havang.

Satser på forsvar

I OL tapte Norge semifinalen mot Russland etter å ha sluppet inn 38 mål , riktignok etter ekstraomganger. Og det ble også tap for Brasil med 31 baklengsmål.

– Vi har disse 16 fordi Thorir Hergeirsson var skuffet over forsvarsspillet i OL, og prioriterer steinhardt forsvar. Han har fått inn atletiske unge spillere med mer bevegelighet som kan fylle den rollen, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

– Thorir sier det sjøl: Angrepet vinner kamper, forsvaret vinner mesterskap. Det er førsteprioritet.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson under presentasjonen av EM-troppen tirsdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Godt nok til medalje

– Så tenker han framtid og har gjort noen modige valg om dem som skal bære laget framover, sier Havang.

– Er dette laget godt nok til medalje - helst gull - i EM?

– Thorir sier alltid at det er det tøffeste mesterskapet noensinne. Men et EM etter et OL er et mesterskap der noen sparer spillere etter mye belastning, og noen lag bygger for neste generasjon og mesterskap. Så dette laget er definitivt godt nok til å ta medalje.

– Når man har med spillere som er født i 1997, forstår vi at man definitivt tenker framtid.

Marta Tomac

GLAD: Marta Tomac er en av dem som ble vraket til OL, men som nå er tilbake

Foto: NRK

– Hodebry

Havang har også forståelse for vrakingen av Ida Alstad og Mari Molid.

– Alstad har slitt litt etter sin skade og er nok litt begrenset på noen områder. Molid er nok ofret for å få med noen unge med bedre spisskompetanse på forsvar, sier Havang.

– Og Katrine Lunde er vraket igjen. Tror du dette betyr slutten på hennes landslagskarriere?

– Ja, det tror jeg.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street