Larvik-trener advarer: – Vi får se en litt brutal kamp

Tor Odvar Moen kjenner godt til montenegrinernes råskap på parketten. Men han ser også svakheter Norge bør utnytte.

Montenegro

TØFF KAMP: Her prøver Ida Alstad (bak) og Camilla Herrem å stoppe Andjela Bulatovitsj under EM-finalen i Serbia i 2012.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

trenerne klemmer

LARVIK-SUKSESS: Tor Odvar Moen (bak) har vært både asssistenttrener og hovedtrener på sidelinjen med Ole Gustad Gjekstad.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

– Jeg tror vi skal ut i en tøff og til tider litt brutal håndballkamp, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen om kveldens VM-kvartfinale mot Montenegro.

 • Følg VM-kvartfinalen mellom Norge og Montenegro her og på P1 fra klokken 20.20.

Larvik-treneren kjenner meget godt til klubblaget Buducnost, som er hovedleverandør til Montenegros landslag med hele åtte spillere.

I mai, da som assistenttrener, var han med på å tape mesterligafinalen mot montenegrinerne i det som blir husket som «en knokkelkamp».

Variabel i etablert angrep

– Vi var forberedt på at det ville bli tøft, men dette var langt i overkant. For at vi skal vinne en mesterligafinale, må vi nok hjem og tøffe oss opp, sa Larvik-spiller Anja Hammerseng-Edin.

– Det er nok en del likheter mellom klubb og landslag. De mangler kanskje et par av de tøffeste fra Buducnost, men de har bygd et spill som baserer seg på et knallhardt forsvarsspill og et kontringsspill ut fra det. Men de er ikke alltid like gode i etablert angrep, sier Moen.

Mørk

NYTT FORSØK: Her er Nora Mørk under mesterligafinalen mot Buducnost i mai. Nå møter hun åtte av spillerne i VM-kvartfinalen.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Montenegrinerne har selv varslet «krig» på VM-parketten. Deres norske keeper, Alma Hasanic, unnskylder det tidvis stygge spillet med en voldsom vinnervilje.

Også NRK-ekspert Geir Oustorp spår en knalltøff kvartfinale.

– Vi må bygge på et bunnsolid forsvarsspill. En utfordring der blir å ta ut den venstrehendte storskytteren Katarina Bulatovitsj. Hun må ikke komme for nær Norges mål, da lyner det fra den venstrearmen, sier Moen.

Tror Norge kan løpe dem i senk

Stjernespiller Bulatovitsj mener laget med best forsvar og keeper trekker det lengste strået i kvartfinalen. Men der Norge har en Heidi Løke i kanonform, peker Larvik-treneren på at Montenegro ikke har den samme styrken på streken.

– Derfor tipper jeg de norske jentene har planlagt å gå langt fram på skuddtruslene, sier Moen.

– Så må vi løpe. Det er vi gode på. Det viktigste etter det, med ballen i hendene i etablert angrep, er å holde det høye tempoet oppe. Tempo og krysningsspill blir umåtelig viktig, sier Moen.

Han mener dette sviktet i åpningskampen mot Russland, der det ble tap.

– Vi slapp oss litt ned. Noen spillere holdt ballen for lenge og skulle prøve noe selv. Da ble angrepsspillet redusert med en gang. Derfor må vi holde tempoet oppe i 60 minutter. 45 minutter holder ikke, sier Larvik-treneren.

Norge møtte Montenegro i både OL- og EM-finalen i 2012. I London ble det OL-gull med 26-23, mens montenegrinerne var sterkest i Serbia med 34-31.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal