NRK Meny
Normal

Tapte finalen – raste mot dommerne

– Hvis det er slik det skal dømmes i en Mesterligafinale, har jeg ingen problem med at jeg nå takker av og går ut av håndballen, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad etter at Larvik tapte mesterligafinalen i håndball med fire mål.

Larvik møtte makedonske Budocnost Podgorica i fianlen i mesterligaen.

– Vi er irritert og skuffet, sa Gro Hammerseng-Edin til NRK på vegne av sinte og desillusjonerte lagvenninner.

Slik var finalekampen

Gjekstad er i ferd med å avslutte sin siste sesong som Larvik-trener. Han var mildt sagt oppgitt over dommerne i finalen mot Budocnost Podgorica. Noe han også gav uttrykk for under kampen og ble belønnet med gult kort.

– De gjør en veldig dårlig jobb

Budocnost Larvik

Typisk for kampen: Radmila Petrovic stopper Gro Hammerseng-Edin. Dommerne kom i fokus i denen kampen

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Problemet i håndball er at det ikke blir konsekvent hva man dømmer på. Du aner ikke hvordan ting bedømmes. Sånn håndball som det ble spilt i dag, har ikke jeg lyst til å være en del av. Du vet aldri fra kamp til kamp hvordan reglene håndteres, sa Gjekstad til NRK.

Han har ikke lyst til å bruke så mye tid på å snakke om dommerne.

Det syns jeg ikke de fortjener. Jeg syns at det som håndterer regler internasjonalt og nasjonalt gjør en veldig dårlig jobb, sier den avtroppende Larvik-treneren.

Dommerne fra Ungarn kom i fokus, mest i første omgang. To ganger ble Marit Malm Frafjord stoppet av spiller inne i målgården uten å få noe for det, og flere andre ganger gikk marginale avgjørelser mot Larvik. Det gav Budocnost muligheter til å ta Larviks spillere svært hardt i forsvar.

Laster Twitter-innhold
Håndballdommer

Dommernes avgjørelser kom i fokus i kampen. Her er det Karoline Dyhre Breivang som sier hva hun mener til den ungarske dommeren Balazs Marton

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– De jukser på alt. Det føles ikke ut som vi spiller håndball. Det er hodetaklinger og bryting. Man føler seg hjelpeløs.

- De beste dommerne i Europa er jo ikke her. Det er tragisk. De må ha fått ferie eller noe, sa en meget skuffet timålsscorer til NRK.

– Skal dere feire sølvet?

– Nei, absolutt ikke.

– Tapte mot et bedre lag

Men det var ikke bare svake dommere som gjorde at Larvik tapte.

– Vi slipper dem for lett fra oss i starten, og når vi kommer inn i kampen, er det for seint, sier Gro Hammerseng-Edin. – Akkurat nå er vi forferdelig skuffet, sier hun.

Ole Gustav Gjekstad

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad fortviler over de ungarske dommerne i mesterliga-finalen

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

De brente sjansene sine og gikk på et klart tap som til slutt ble på fire mål, 22-26. Det sved, og flere av Larviks jenter gråt på sidelinja da kampen var over.

– Vi er for passive i alt i første omgang. Vi blir bedre i andre omgang, men klarer ikke å kome skikkelig inn i den før et stykke etter pause, sa Ole Gustav Gjekstad.

– Vi mangler marginer og er rett og slett ikke dyktige nok, sa Gjekstad.

Men det var først og fremst de mange brente angrepene som førte til tapet. De hadde uvanlig mange tekniske feil, i tillegg spilte Budocnosts målvakt Clara Woltering stort hele kampen. Hun ble også kåret til kampens mest verdifulle spiller etterpå.

Det var i første omgang Budocnost avgjorde matchen. De scoret kampens første fire mål, og Larvik klarte aldri å komme skikelig tilbake.

De ledet 14-8 halvveis, og midt i andre omgang ledet de 21-13. Da hjalp det lite at Larvik spurtet friskt det siste kvarteret. De klarte aldri å tette gapet, selv om de på et tidspunkt hadde nesten kontakt på 18-22.

Siste nytt

 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag