Larvik raknet til slutt

Larvik tapte for FC København som hadde Cecilie Leganger tilbake mellom stengene.

Larviks Heidi Løke

Larvik kjempet som besatt. Men FC København ble for sterke i sluttminuttene og vant 23-19 i mesterligaen søndag.

Dermed fikk LHK sitt første poengtap i gruppespillet etter fire kamper. Likevel topper klubben puljen to poeng foran FCK.

Leganger tilbake

Keeper Cecilie Leganger gjorde overraskende comeback hos danskene. Hun ødela en akillessene for noen måneder siden. Få hadde ventet at hun var klar for spill såpass raskt igjen.

Hun startet, men ble tatt ut etter fem svake minutter og 1-3 til Larvik. Leganger var så ut og inn resten av kampen og gjorde det i perioder meget bra.

Larvik sliter med en liten spillerstall. VM-uttatte Tine Stange ble syk natt til søndag. Dermed ble hun igjen på hotellet under kampen.

41-årige Lene Rantala hadde også en upassende oppkjøring til oppgjøret. Hun har hatt influensasykdom i flere dager. Men på banen kom hun selv med litt feber i kroppen.

Fightet

Larvik åpnet bra og ledet. Men FCK tok kontrollen og var oppe på 14-7. LHK ga seg ikke. Etter 40 minutter sto det 15-15.

Opphentingen kostet. Det tok FCK noen få minutter å sikre et avgjørende grep om kampen. Vertene gikk opp til 18-15.

LHK hadde flere halvlange perioder i kampen helt uten scoringer. Det ble kostbart denne gangen, men det sto 19-18 bare fem minutter før slutt. Håpet levde nesten helt hjem. Sluttminuttene ble likevel FCKs helt og holdent.

Linn Jørum Sulland var tilbake i spill for Larvik etter noen uker borte. Venstrehåndsskytteren har slitt med svimmelhet i over en måned.Søndag scoret hun flere ganger. Dermed er nok også hun på vei mot VM om sykdommen er tilbakelagt.

En rekke av Larviks spillere skal i aksjon for landslaget kommende uke. Da møter Norge Kroatia, Romania og Russland i firenasjoners.