NRK Meny
Normal

Larvik kjørte over Halden

Larvik sikret sin syvende cuptriumf på rad da de slo HK Halden 35-15 i Oslo Spektrum tirsdag.

Cupfinale håndball

Det ble aldri spennende i Oslo Spektrum. Larvik vant til slutt med 20 mål.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Norgesmester 2014

Larvik kunne juble etter å ha tatt sin 15. NM-tittel i håndball tirsdag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Håndballjentene fra Larvik var storfavoritter før kamp, og det var ingen tvil om hvem som var det beste laget. De dominerte hele kampen, og viste at det store favorittstempelet de hadde før start ikke var ufortjent.

Haldens danske hovedtrener, Morten Holmen, synes det var en fantastisk opplevelse til tross for det sure tapet mot overlegne Larvik.

– Larvik var gode i dag, de hadde bestemt seg for å vinne stort. Det ble litt for mange mål i mot, men det var ikke mange som hadde trodd vi skulle vinne på forhånd heller, sier Holmen til NRK.

– Men jeg tror vi vant kampen på tribunen, legger han til.

14-5 til pause

HK Halden fikk det tøft fra start mot Larvik i Oslo Spektrum. Larvik kjørte fra, og ledet tidlig 4-0. Til pause var stillingen 14-5. Men noen lyspunkter kunne Halden-laget ta med seg i garderoben. Keeper-veteran Tone Wølner (36) imponerte med flere sterke redninger. Hun reddet hele ti skudd i førsteomgangen. Hun reddet blant annet en straffe fra den ellers så treffsikre Nora Mørk.

Tone Wølner

Keeper-veteran Tone Wølner i Halden-målet imponerte med flere sterke redninger.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det var Wølner som reddet Halden fra katastrofe-sifre i førsteomgang, sa TV2s kommentator Harald Bredeli.

Historisk

Larvik har spilt 13 cupfinaler på rad, og har vunnet 12 av de. Halden HK rykket opp til eliteserien i vår og imponerte med å ta seg helt til cupfinalen for aller første gang. Dermed hadde de to lagene ikke møttes i cupen før tirsdagens finale.

– Det er veldig imponerende at de er i finalen. De har blant annet slått ut Byåsen og Oppsal på veien, og en finale kan gi litt mer "maur i buksa", men jeg tror vår rutine i slike kamper gir oss overtaket, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjelstad til NRK før kampen.

Den overbevisende seieren mot cupfinaledebutant HK Halden er Larviks 15. NM-tittel. Marit Malm Frafjord debuterte for Larvik under tirsdagens cupfinale.

– Jeg var veldig nervøs i dag tidlig, men det er veldig deilig etterpå, sier Malm Frafjord.

Trønderen har vært borte fra håndballsirkuset nesten ett år.

– Jeg merker jeg ikke har spilt kamp på en stund. Første gangen jeg så på klokka hadde det gått fire minutter, da var jeg allerede veldig sliten, ler hun.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial