NRK Meny
Normal

Larviks andre hjemmetap siden 1999: – Vi må opp i ringa

Nyopprykkede Fredrikstad gikk i strupen på de regjerende mesterne fra start, og påførte Larvik sitt andre hjemmetap siden 1999.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TAP: Linn-Kristin Riegelhuth Koren var Larviks toppscorer med 6 mål i dagens kamp. Men det holdt likevel ikke til seier.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må ikke la oss stresse nå. Vi må opp i ringa, for nå sender vi signaler til andre lag om at vi kan slås, sier Larvik-trener, Tor Oddvar Moen, til Handballtv.com etter kampen.

Larvik har vunnet Eliteserien i Håndball for kvinner tretten år på rad, og få levnet gjestene fra plankebyen en sjanse før dagens kamp.

Fredrikstad, som rykket opp i Eliteserien i våres, gikk respektløs til verks og tok ledelsen fra start. Bare en kort periode før pause kom Larvik à jour før laget fra plankebyen igjen dro ifra.

Da sluttsignalet gikk sto det 28–25 til Fredrikstad og overraskelsen var et faktum.

Andre hjemmetap siden 1999

Fredrikstads Anett Andersen ble kampens toppscorer med åtte mål. Men det var målvakt, Jenny Sandgren, som mottok bestemannsprisen etter kampen etter å ha vært nærmest en levende mur kampen gjennom.

Sist sesong tapte Larvik hjemme mot tittelutfordrer Vipers Kristiansand for første gang siden 14. mars 1999. I kveld kom altså det andre hjemmetapet på 18 år.

Fredrikstad-trener: – De er også kjøtt og blod

– Framfor alt måtte vi få bort respekten. De er også av kjøtt og blod, sier Fredrikstad-trener, Christer Karlsson, til Handballtv.com etter kampen.

Svensken mener også at det var en fordel at Fredrikstad fikk en god start.

– Da måtte de jakte fra start, sier en meget fornøyd Karlsson som påpeker at det å slå Larvik skjer kun én gang på 20 år.

Larvik-trener Tor Oddvar Moen er enig med trenerkollegaen at starten preget kampen.

– Jeg tror vi ble litt preget av starten på kampen. Vi løper for lite begge veier. I slutten av kampen løper vi på alt. Fredrikstad får en brukbar start og ser at det preger gjengen, sier en skuffet Moen til Handballtv.com

Vipers åpnet med storseier

Ligatittelen er av mange tippet å stå mellom nettopp Larvik og Vipers Kristiansand.

Tittelutfordreren knuste i dag Glassverket 43-19 og leder dermed Eliteserien i håndball for kvinner.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ekstraordinært Forbundsting

  Norges Cykleforbund vil avholde et ekstraordinært Forbundsting før sitt ordinære ting 10-11. mars 2018. Det etter at de torsdag kveld mottok et tilstrekkelig antall tilbakemeldinger fra klubber og regioner som krevde dette. Dato og sted er ikke avklart.

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvalifisering