NRK Meny
Normal

Larviks andre hjemmetap siden 1999: – Vi må opp i ringa

Nyopprykkede Fredrikstad gikk i strupen på de regjerende mesterne fra start, og påførte Larvik sitt andre hjemmetap siden 1999.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TAP: Linn-Kristin Riegelhuth Koren var Larviks toppscorer med 6 mål i dagens kamp. Men det holdt likevel ikke til seier.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må ikke la oss stresse nå. Vi må opp i ringa, for nå sender vi signaler til andre lag om at vi kan slås, sier Larvik-trener, Tor Oddvar Moen, til Handballtv.com etter kampen.

Larvik har vunnet Eliteserien i Håndball for kvinner tretten år på rad, og få levnet gjestene fra plankebyen en sjanse før dagens kamp.

Fredrikstad, som rykket opp i Eliteserien i våres, gikk respektløs til verks og tok ledelsen fra start. Bare en kort periode før pause kom Larvik à jour før laget fra plankebyen igjen dro ifra.

Da sluttsignalet gikk sto det 28–25 til Fredrikstad og overraskelsen var et faktum.

Andre hjemmetap siden 1999

Fredrikstads Anett Andersen ble kampens toppscorer med åtte mål. Men det var målvakt, Jenny Sandgren, som mottok bestemannsprisen etter kampen etter å ha vært nærmest en levende mur kampen gjennom.

Sist sesong tapte Larvik hjemme mot tittelutfordrer Vipers Kristiansand for første gang siden 14. mars 1999. I kveld kom altså det andre hjemmetapet på 18 år.

Fredrikstad-trener: – De er også kjøtt og blod

– Framfor alt måtte vi få bort respekten. De er også av kjøtt og blod, sier Fredrikstad-trener, Christer Karlsson, til Handballtv.com etter kampen.

Svensken mener også at det var en fordel at Fredrikstad fikk en god start.

– Da måtte de jakte fra start, sier en meget fornøyd Karlsson som påpeker at det å slå Larvik skjer kun én gang på 20 år.

Larvik-trener Tor Oddvar Moen er enig med trenerkollegaen at starten preget kampen.

– Jeg tror vi ble litt preget av starten på kampen. Vi løper for lite begge veier. I slutten av kampen løper vi på alt. Fredrikstad får en brukbar start og ser at det preger gjengen, sier en skuffet Moen til Handballtv.com

Vipers åpnet med storseier

Ligatittelen er av mange tippet å stå mellom nettopp Larvik og Vipers Kristiansand.

Tittelutfordreren knuste i dag Glassverket 43-19 og leder dermed Eliteserien i håndball for kvinner.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo