NRK Meny
Normal

Larviks andre hjemmetap siden 1999: – Vi må opp i ringa

Nyopprykkede Fredrikstad gikk i strupen på de regjerende mesterne fra start, og påførte Larvik sitt andre hjemmetap siden 1999.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TAP: Linn-Kristin Riegelhuth Koren var Larviks toppscorer med 6 mål i dagens kamp. Men det holdt likevel ikke til seier.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må ikke la oss stresse nå. Vi må opp i ringa, for nå sender vi signaler til andre lag om at vi kan slås, sier Larvik-trener, Tor Oddvar Moen, til Handballtv.com etter kampen.

Larvik har vunnet Eliteserien i Håndball for kvinner tretten år på rad, og få levnet gjestene fra plankebyen en sjanse før dagens kamp.

Fredrikstad, som rykket opp i Eliteserien i våres, gikk respektløs til verks og tok ledelsen fra start. Bare en kort periode før pause kom Larvik à jour før laget fra plankebyen igjen dro ifra.

Da sluttsignalet gikk sto det 28–25 til Fredrikstad og overraskelsen var et faktum.

Andre hjemmetap siden 1999

Fredrikstads Anett Andersen ble kampens toppscorer med åtte mål. Men det var målvakt, Jenny Sandgren, som mottok bestemannsprisen etter kampen etter å ha vært nærmest en levende mur kampen gjennom.

Sist sesong tapte Larvik hjemme mot tittelutfordrer Vipers Kristiansand for første gang siden 14. mars 1999. I kveld kom altså det andre hjemmetapet på 18 år.

Fredrikstad-trener: – De er også kjøtt og blod

– Framfor alt måtte vi få bort respekten. De er også av kjøtt og blod, sier Fredrikstad-trener, Christer Karlsson, til Handballtv.com etter kampen.

Svensken mener også at det var en fordel at Fredrikstad fikk en god start.

– Da måtte de jakte fra start, sier en meget fornøyd Karlsson som påpeker at det å slå Larvik skjer kun én gang på 20 år.

Larvik-trener Tor Oddvar Moen er enig med trenerkollegaen at starten preget kampen.

– Jeg tror vi ble litt preget av starten på kampen. Vi løper for lite begge veier. I slutten av kampen løper vi på alt. Fredrikstad får en brukbar start og ser at det preger gjengen, sier en skuffet Moen til Handballtv.com

Vipers åpnet med storseier

Ligatittelen er av mange tippet å stå mellom nettopp Larvik og Vipers Kristiansand.

Tittelutfordreren knuste i dag Glassverket 43-19 og leder dermed Eliteserien i håndball for kvinner.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Canada sikret OL-bronse

  Tittelforsvarer Canada kom seg etter sjokktapet mot Tyskland i ishockeysemifinalen. Tsjekkia ble slått 6-4 i en rotete bronsekamp. Finalen i ishockey mellom Tyskland og OAR er den siste øvelsen før avslutningsseremonien Pyeongchang søndag.

  Pyeongchang Olympics Ice Hockey Men
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Keepertabbe hindret Stoke-seier

  Stoke så ut til å gå mot sin første borteseier i Premier League på fire måneder etter at Xherdan Shaqiri gav laget ledelsen på et frekt skudd. Men en keepertabbe av Jack Butland 20 minutter før slutt sørget for poengdeling mot Leicester.

  Jack Butland
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin