Larviks andre hjemmetap siden 1999: – Vi må opp i ringa

Nyopprykkede Fredrikstad gikk i strupen på de regjerende mesterne fra start, og påførte Larvik sitt andre hjemmetap siden 1999.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TAP: Linn-Kristin Riegelhuth Koren var Larviks toppscorer med 6 mål i dagens kamp. Men det holdt likevel ikke til seier.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må ikke la oss stresse nå. Vi må opp i ringa, for nå sender vi signaler til andre lag om at vi kan slås, sier Larvik-trener, Tor Oddvar Moen, til Handballtv.com etter kampen.

Larvik har vunnet Eliteserien i Håndball for kvinner tretten år på rad, og få levnet gjestene fra plankebyen en sjanse før dagens kamp.

Fredrikstad, som rykket opp i Eliteserien i våres, gikk respektløs til verks og tok ledelsen fra start. Bare en kort periode før pause kom Larvik à jour før laget fra plankebyen igjen dro ifra.

Da sluttsignalet gikk sto det 28–25 til Fredrikstad og overraskelsen var et faktum.

Andre hjemmetap siden 1999

Fredrikstads Anett Andersen ble kampens toppscorer med åtte mål. Men det var målvakt, Jenny Sandgren, som mottok bestemannsprisen etter kampen etter å ha vært nærmest en levende mur kampen gjennom.

Sist sesong tapte Larvik hjemme mot tittelutfordrer Vipers Kristiansand for første gang siden 14. mars 1999. I kveld kom altså det andre hjemmetapet på 18 år.

Fredrikstad-trener: – De er også kjøtt og blod

– Framfor alt måtte vi få bort respekten. De er også av kjøtt og blod, sier Fredrikstad-trener, Christer Karlsson, til Handballtv.com etter kampen.

Svensken mener også at det var en fordel at Fredrikstad fikk en god start.

– Da måtte de jakte fra start, sier en meget fornøyd Karlsson som påpeker at det å slå Larvik skjer kun én gang på 20 år.

Larvik-trener Tor Oddvar Moen er enig med trenerkollegaen at starten preget kampen.

– Jeg tror vi ble litt preget av starten på kampen. Vi løper for lite begge veier. I slutten av kampen løper vi på alt. Fredrikstad får en brukbar start og ser at det preger gjengen, sier en skuffet Moen til Handballtv.com

Vipers åpnet med storseier

Ligatittelen er av mange tippet å stå mellom nettopp Larvik og Vipers Kristiansand.

Tittelutfordreren knuste i dag Glassverket 43-19 og leder dermed Eliteserien i håndball for kvinner.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • IBU med tolv krav til Russland

  Det internasjonale skiskytterforbundet IBU skriver i en pressemelding at de har gitt Russland 12 kriterier for at de skal kunne bli fullverdige medlemmer igjen. Det skal opp til vurdering under IBUs ekstraordinære kongress i 2019. Blant annet må RBU betale for alle kostnadene relatert til McLaren-etterforskningen, i tillegg til flere krav om et grundig antidopingarbeid. – Kriteriene handler om viktigheten av å beskytte rene utøvere, og å kunne grantere rettferdige øvelser, sier IBU-president Olle Dahlin.

  skiskyting
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Jacobsen ikke valgt inn i Wada

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble ikke valgt som kandidat til utøverkomiteen til Verdens Antidopingbyrå (Wada), får NRK bekreftet. Det er foreløpig ikke kjent hvilke tre medlemmer som ble valgt fremfor den norske langrennsløperen.

  Landslaget langrenn.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana