Sprakk på siste skyting

Trygve Toskedal Larsen var lenge i medaljekampen i 12,5 kilometer sittende skiskyting. Så sprakk nordmannen på siste skyting.

- Det er ikke så mye å si. Jeg er bare forbanna og skuffa, sa Toskedal Larsen til NRK etter løpet.

Nordmannen gikk lenge et fantastisk løp. Han skjøt feilfritt på de to første skytingene, og lå da på andreplass i løpet.

På tredje skyting fikk han én bom, men lå fortsatt godt plassert.

På fjerde skyting gikk det derimot galt. Toskedal Larsen bommet to ganger, og var med det ute av medaljekampen.

Tungt i sporet

På søndagens 15 kilometer sittende langrenn tok Toskedal Larsen fjerdeplass på Kristin Størmer Steiras ski. I dag gikk han på sine egne.

Les: 4. plass på Størmer Steiras ski

- Det var fryktelig tungt i dag, jeg hadde ikke noe glid. Jeg forsøkte å presse jevnt og trutt, men jeg fikk ikke pulsen ned, så jeg skalv som et aspeløv under skyting. Det er ikke noe særlig, sier Toskedal Larsen.

Toskedal Larsen gikk ut som nummer seks etter skytingen. Han endte til slutt på en syvendeplass, 4 minutter og 53 sekunder bak vinneren Irek Zaripov fra Russland.

Trippelt russisk

Gullvinner Zaripov fikk besøk på pallen av to landsmenn, Vladimir Kiselev og Roman Petushkov.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Russisk siger i VM-generalprøven

  Aleksandr Bolsjunov viste musklar på 15-kilometer klassisk i Cogne. Han vinn 43,7 sekund føre Iivo Niskanen. Beste norske blir Martin Løwstrøm Nyenget på ein 7.-plass. Hans Christer Holund går i mål til ein 8.-plass, 1,27 bak russaren. Didrik Tønseth får ingen draumeoppkøyring til VM og endar på ein 18.-plass.

  Bolshunov
  Foto: Karl-josef Hildenbrand / AFP
 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal