NRK Meny
Normal

Rasende Larsen Kwarasey om VM-bråket: – Et sted går grensen

Ghana-keeper Adam Larsen Kwarasey var fly forbannet store deler av VM-oppholdet i Brasil. Nå vurderer han å ta pause fra Ghanas landslag.

Adam Kwarasey Larsen

Adam Larsen Kwarasey beskriver VM som en «syk opplevelse». - Jeg tror ikke noen annen fotballspiller i Norge har opplevd de tingene jeg opplevde der nede, sier han til VG.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Muntari

Sulley Muntari ble sendt hjem etter å ha slått til et medlem av støtteapparatet.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

– Jeg hadde fortsatt vært fly forbanna hvis det ikke hadde vært for gleden det var å komme hjem til min nyfødte sønn, sier Strømsgodset-keeperen til VG.

Fotball-VM ble alt annet enn forventet for Adam Larsen Kwarasey. VM-drømmen ble til slutt et mareritt på grunn av spilleropprør, slagsmål og interne stridigheter i Ghana-leiren.

Støtter hjemsendt lagkompis

Til VG forteller keeperen, som har ghanesisk far og norsk mor, at han ikke tror noen andre fotballspiller i Norge har opplevd de tingene han opplevde under mesterskapet. Han trekker frem utfordringer med reiser, hoteller og samholdet i gruppa.

– Det var en syk opplevelse. Utenfor banen var det altfor mye man som spiller ikke skal ha noe med å gjøre, sier Larsen Kwarasey.

Rett etter gruppespillskampen mot Portugal ble VM-fiaskoen komplett for Ghana da Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari ble sendt hjem etter udisiplinert oppførsel. Sistnevnte skal ha slått ned et medlem av støtteapparatet på et spillermøte i forkant av kampen.

– Det er sånt som skjer når det blir altfor mye. Til slutt orker man ikke mer. Et sted går grensen. Jeg forstår reaksjonen hans etter alt det vi opplevde, sier han til VG.

Strømsgodset-keeperen ønsker ikke å gå i detaljer på hva som skjedde på spillermøtet, men legger til at han synes det er urettferdig at de to spillerne ikke fikk fortsette i VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ghana

VM-drømmen ble et mareritt på grunn av spilleropprør, slagsmål og interne stridigheter i Ghana-leiren.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Vurderer å gi seg

26-åringen fikk æren av å starte åpningskampen mot USA, men opplevde å bli vraket bare få timer før den andre kampen mot Tyskland.

Dette var helt mot landslagssjef Akwasi Appiahs vilje, mener Larsen Kwarasey som sier til avisen at treneren så i bakken og beklaget seg da han ble spurt hvorfor Larsen Kwarasey hadde blitt vraket.

Nå vurderer Strømsgodset-keeperen å ta pause fra landslaget.

– Det er ikke vits i å dra dit hvis det ikke er prestasjoner som avgjør om du skal spille. Det er ikke fair, da. Jeg tenkte innimellom at «faen, dette her er bortkastet», sier han til VG.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal