NRK Meny
Normal

Rasende Larsen Kwarasey om VM-bråket: – Et sted går grensen

Ghana-keeper Adam Larsen Kwarasey var fly forbannet store deler av VM-oppholdet i Brasil. Nå vurderer han å ta pause fra Ghanas landslag.

Adam Kwarasey Larsen

Adam Larsen Kwarasey beskriver VM som en «syk opplevelse». - Jeg tror ikke noen annen fotballspiller i Norge har opplevd de tingene jeg opplevde der nede, sier han til VG.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Muntari

Sulley Muntari ble sendt hjem etter å ha slått til et medlem av støtteapparatet.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

– Jeg hadde fortsatt vært fly forbanna hvis det ikke hadde vært for gleden det var å komme hjem til min nyfødte sønn, sier Strømsgodset-keeperen til VG.

Fotball-VM ble alt annet enn forventet for Adam Larsen Kwarasey. VM-drømmen ble til slutt et mareritt på grunn av spilleropprør, slagsmål og interne stridigheter i Ghana-leiren.

Støtter hjemsendt lagkompis

Til VG forteller keeperen, som har ghanesisk far og norsk mor, at han ikke tror noen andre fotballspiller i Norge har opplevd de tingene han opplevde under mesterskapet. Han trekker frem utfordringer med reiser, hoteller og samholdet i gruppa.

– Det var en syk opplevelse. Utenfor banen var det altfor mye man som spiller ikke skal ha noe med å gjøre, sier Larsen Kwarasey.

Rett etter gruppespillskampen mot Portugal ble VM-fiaskoen komplett for Ghana da Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari ble sendt hjem etter udisiplinert oppførsel. Sistnevnte skal ha slått ned et medlem av støtteapparatet på et spillermøte i forkant av kampen.

– Det er sånt som skjer når det blir altfor mye. Til slutt orker man ikke mer. Et sted går grensen. Jeg forstår reaksjonen hans etter alt det vi opplevde, sier han til VG.

Strømsgodset-keeperen ønsker ikke å gå i detaljer på hva som skjedde på spillermøtet, men legger til at han synes det er urettferdig at de to spillerne ikke fikk fortsette i VM.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ghana

VM-drømmen ble et mareritt på grunn av spilleropprør, slagsmål og interne stridigheter i Ghana-leiren.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Vurderer å gi seg

26-åringen fikk æren av å starte åpningskampen mot USA, men opplevde å bli vraket bare få timer før den andre kampen mot Tyskland.

Dette var helt mot landslagssjef Akwasi Appiahs vilje, mener Larsen Kwarasey som sier til avisen at treneren så i bakken og beklaget seg da han ble spurt hvorfor Larsen Kwarasey hadde blitt vraket.

Nå vurderer Strømsgodset-keeperen å ta pause fra landslaget.

– Det er ikke vits i å dra dit hvis det ikke er prestasjoner som avgjør om du skal spille. Det er ikke fair, da. Jeg tenkte innimellom at «faen, dette her er bortkastet», sier han til VG.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale