Hopp til innhold

Larsåsen inngår reklameavtale med spillselskap

KØBENHAVN/OSLO (NRK.no) Stavhopper Cathrine Larsåsen (26) velger å samarbeide med Unibet. Det skaper sterke reaksjoner i idretten.

Larsåsen

Cathrine Larsåsen har inngått en reklameavtale med Unibet. Her avslutter hun en treningsøkt i København.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Jeg har ingen sponsorer per dags dato, og jeg valgte å stille opp i reklamefilmen fordi jeg ikke har kontrakt med Norges Friidrettsforbund. Da har jeg ikke så mange andre valg enn å se på andre muligheter, sier Larsåsen til NRK.no.

NRK.no møter stavhopperen i København hvor hun bor og trener gjennom friidrettssesongen.

– Ser ingen problemer med avtalen

Her har hun også spilt hovedrollen i en reklamefilm med spillselskapet Unibet.

Innspillingen skjer kun én måned etter at ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget etter å ha inngått en sponsoravtale med Unibet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skulle være OK å stille opp i en reklamefilm. I Danmark har Unibet lisens for slike oppdrag. Andre blir sponset av Unibet, men jeg har kun spilt i en reklamefilm, sier Larsåsen.

– Norges Idrettsforbund mener det er feil å samarbeide med en konkurrent til Norsk Tipping, som spytter inn store midler i norsk idrett. Hva tenker du om det?

– Jeg ønsker ikke å ta del i en stor debatt, men nå har jeg gjort som jeg gjør. Jeg trenger midler for å satse videre, og da ser jeg på dette som en stor mulighet til å gjøre det, sier Larsåsen.

Reaksjonene lar imidlertid ikke vente på seg. Både friidrettspresident Svein Arne Hansen og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund går langt i å antyde at Larsåsen kan bli utestengt fra landslagsoppdrag.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Larsåsen ny frontfigur for Unibet

SE VIDEO: Her er reklamefilmen Cathrine Larsåsen deltar i.

Ønsker å være på landslaget

Stavhopperen forteller at hun har fått skriftlig beskjed fra Norges Friidrettsforbund om at de ikke har mulighet til å gi henne økonomisk støtte i år.

Derfor poengterer hun også at reklameavtalen ikke kan sammenlignes med Petter Northug, som frivillig valgte å tegne en avtale med matvaregiganten Coop.

– Jeg synes det er veldig trist at jeg ikke får støtte fra Norges Friidrettsforbund. Jeg ville selvsagt takket «ja» til det. Jeg har vært der i alle år, og jeg har lyst til å være på landslaget, sier Larsåsen, som hevder hun ikke har fått beskjed om hvorfor hun har falt utenfor.

– Jeg er på en stigende bølge og jeg gjør det ganske bra om dagen, så jeg ser ikke noen grunner til at de ikke skal støtte meg.

Satser mot VM og OL

Larsåsen gikk senest lørdag til topps i det internasjonale stevnet i Genève med 4,20 meter.

Hun har imidlertid et stykke igjen til å nå kvalifiseringskravet til VM i Moskva i august. Da må hun over 4,50 meter.

Derfor sier hun at det var helt nødvendig for henne å søke støtte hos spillselskapet.

– Støtten fra Unibet betyr alt. Det betyr at jeg kan satse videre. Det er veldig vanskelig å få sponsorer som stavhopper og kvinnelig idrettsutøver, med mindre du heter Marit Bjørgen og Therese Johaug, sier Larsåsen.

– Jeg måtte se etter andre muligheter som gjør meg i stand til å satse mot VM i år, og ikke minst mot OL i Brasil i 2016. Det er det store målet, legger hun til.

– Hvor mye penger får du?

– Det blir mellom meg og Unibet, sier Larsåsen, og ler.

– Uproblematisk

NRK.no har forsøkt å få til et møte med Unibet uten å lykkes.

Pressetalsmann Kjell Hanssen skriver i en e-post at reklameavtalen med Larsåsen i utgangspunktet strekker seg over ett år.

– Vi har ennå ikke vurdert eventuell utvidelse av engasjementet. Først må vi måle effekten av inneværende avtale, som starter å løpe denne uken. Planene for neste år er ikke lagt i detalj, skriver Hanssen.

– Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget på grunn av en liknende avtale. Hva tenker dere om at Larsåsen risikerer å bli utestengt fra stevner og konkurranser? Hvilken verdi har da samarbeidsavtalen?

– Vi ønsker å støtte Cathrine Larsåsens ensomme satsing i en av verdens mest kompliserte idrettsgrener. Vi mener tvert i mot at avtalen gjør det mulig for henne å fortsette toppsatsingen, all den tid hun hverken mottar støtte fra sitt særforbund eller private sponsorer. Det faktum at Cathrine bor og trener i Danmark, der denne typen sponsing er tillatt, mener vi åpner for at hun kan ta denne typen oppdrag uten å risikere represalier, skriver Hanssen.

Siste nytt

 • Hovland misset cuten – ute av British Open etter kriserunde

  Viktor Hovland var ikke i nærheten av å spille seg ut av trøbbel i British Open. Han fikk seks bogeyer på fredagens runde og røk ut.

  Med totalt ti slag over par var Hovland langt unna å klare cuten.

  Det er tredje gang i år at den norske golfproffen ikke tar seg til helgespillet i en majorturnering. Den ene gangen han greide det, slo han til med en 3.-plass i PGA-mesterskapet.

  Hovland var på etterskudd etter en åpningsrunde på 75 slag, og det skulle bli enda verre dagen derpå. Nordmannen pådro seg fire bogeyer på sine sju første hull og falt kraftig nedover resultatlistene. Tre av smellene kom etter hverandre.

  Åtte hull på par fulgte før det igjen kladdet skikkelig for Hovland. Han fikk bogey på både tredje og nest siste hull på den tøffe banen i skotske Troon. Det ga en 77-runde og delt 113.-plass.

  British Open er årets fjerde og siste majorturnering. Der har Hovland en 4.-plass fra 2022 som karrierebeste.

  Shane Lowry fra Irland er på topp før helgens to siste runder. Han leder med sju slag under par, mens engelskmennene Daniel Brown og Justin Rose er nærmest på -5.

  Om under to uker går Hovland i gang med OL-golfen. Håpet er at han skal kjempe om medalje, men 2024-formen er ikke er godt tegn før Paris-lekene.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Magnus Carlsen tok seg lett av Jan Nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje Champions Chess Tour-turnering. Han vant tre strake partier.

  Carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. Vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen.

  Første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i Carlsens favør. Det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk.

  – Her er det sjakk matt på brettet! Veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  Carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. Han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende.

  – For en prestasjon av Magnus, sa Hammer.

  Nepomnjasjtsjij var utfordrer da Carlsen i 2021 forsvarte og vant VM-tittelen i langsjakk for siste gang.

  Årets tredje Champions Chess Tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. Det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre.

  Carlsen vant årets første CCT-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. Begge finalene var mot Alireza Firouzja

  (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: NTB
 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal