Larsåsen inngår reklameavtale med spillselskap

KØBENHAVN/OSLO (NRK.no) Stavhopper Cathrine Larsåsen (26) velger å samarbeide med Unibet. Det skaper sterke reaksjoner i idretten.

Larsåsen

Cathrine Larsåsen har inngått en reklameavtale med Unibet. Her avslutter hun en treningsøkt i København.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Jeg har ingen sponsorer per dags dato, og jeg valgte å stille opp i reklamefilmen fordi jeg ikke har kontrakt med Norges Friidrettsforbund. Da har jeg ikke så mange andre valg enn å se på andre muligheter, sier Larsåsen til NRK.no.

NRK.no møter stavhopperen i København hvor hun bor og trener gjennom friidrettssesongen.

– Ser ingen problemer med avtalen

Her har hun også spilt hovedrollen i en reklamefilm med spillselskapet Unibet.

Innspillingen skjer kun én måned etter at ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget etter å ha inngått en sponsoravtale med Unibet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skulle være OK å stille opp i en reklamefilm. I Danmark har Unibet lisens for slike oppdrag. Andre blir sponset av Unibet, men jeg har kun spilt i en reklamefilm, sier Larsåsen.

– Norges Idrettsforbund mener det er feil å samarbeide med en konkurrent til Norsk Tipping, som spytter inn store midler i norsk idrett. Hva tenker du om det?

– Jeg ønsker ikke å ta del i en stor debatt, men nå har jeg gjort som jeg gjør. Jeg trenger midler for å satse videre, og da ser jeg på dette som en stor mulighet til å gjøre det, sier Larsåsen.

Reaksjonene lar imidlertid ikke vente på seg. Både friidrettspresident Svein Arne Hansen og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund går langt i å antyde at Larsåsen kan bli utestengt fra landslagsoppdrag.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Larsåsen ny frontfigur for Unibet

SE VIDEO: Her er reklamefilmen Cathrine Larsåsen deltar i.

Ønsker å være på landslaget

Stavhopperen forteller at hun har fått skriftlig beskjed fra Norges Friidrettsforbund om at de ikke har mulighet til å gi henne økonomisk støtte i år.

Derfor poengterer hun også at reklameavtalen ikke kan sammenlignes med Petter Northug, som frivillig valgte å tegne en avtale med matvaregiganten Coop.

– Jeg synes det er veldig trist at jeg ikke får støtte fra Norges Friidrettsforbund. Jeg ville selvsagt takket «ja» til det. Jeg har vært der i alle år, og jeg har lyst til å være på landslaget, sier Larsåsen, som hevder hun ikke har fått beskjed om hvorfor hun har falt utenfor.

– Jeg er på en stigende bølge og jeg gjør det ganske bra om dagen, så jeg ser ikke noen grunner til at de ikke skal støtte meg.

Satser mot VM og OL

Larsåsen gikk senest lørdag til topps i det internasjonale stevnet i Genève med 4,20 meter.

Hun har imidlertid et stykke igjen til å nå kvalifiseringskravet til VM i Moskva i august. Da må hun over 4,50 meter.

Derfor sier hun at det var helt nødvendig for henne å søke støtte hos spillselskapet.

– Støtten fra Unibet betyr alt. Det betyr at jeg kan satse videre. Det er veldig vanskelig å få sponsorer som stavhopper og kvinnelig idrettsutøver, med mindre du heter Marit Bjørgen og Therese Johaug, sier Larsåsen.

– Jeg måtte se etter andre muligheter som gjør meg i stand til å satse mot VM i år, og ikke minst mot OL i Brasil i 2016. Det er det store målet, legger hun til.

– Hvor mye penger får du?

– Det blir mellom meg og Unibet, sier Larsåsen, og ler.

– Uproblematisk

NRK.no har forsøkt å få til et møte med Unibet uten å lykkes.

Pressetalsmann Kjell Hanssen skriver i en e-post at reklameavtalen med Larsåsen i utgangspunktet strekker seg over ett år.

– Vi har ennå ikke vurdert eventuell utvidelse av engasjementet. Først må vi måle effekten av inneværende avtale, som starter å løpe denne uken. Planene for neste år er ikke lagt i detalj, skriver Hanssen.

– Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget på grunn av en liknende avtale. Hva tenker dere om at Larsåsen risikerer å bli utestengt fra stevner og konkurranser? Hvilken verdi har da samarbeidsavtalen?

– Vi ønsker å støtte Cathrine Larsåsens ensomme satsing i en av verdens mest kompliserte idrettsgrener. Vi mener tvert i mot at avtalen gjør det mulig for henne å fortsette toppsatsingen, all den tid hun hverken mottar støtte fra sitt særforbund eller private sponsorer. Det faktum at Cathrine bor og trener i Danmark, der denne typen sponsing er tillatt, mener vi åpner for at hun kan ta denne typen oppdrag uten å risikere represalier, skriver Hanssen.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal