Hopp til innhold

Larsåsen inngår reklameavtale med spillselskap

KØBENHAVN/OSLO (NRK.no) Stavhopper Cathrine Larsåsen (26) velger å samarbeide med Unibet. Det skaper sterke reaksjoner i idretten.

Larsåsen

Cathrine Larsåsen har inngått en reklameavtale med Unibet. Her avslutter hun en treningsøkt i København.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Jeg har ingen sponsorer per dags dato, og jeg valgte å stille opp i reklamefilmen fordi jeg ikke har kontrakt med Norges Friidrettsforbund. Da har jeg ikke så mange andre valg enn å se på andre muligheter, sier Larsåsen til NRK.no.

NRK.no møter stavhopperen i København hvor hun bor og trener gjennom friidrettssesongen.

– Ser ingen problemer med avtalen

Her har hun også spilt hovedrollen i en reklamefilm med spillselskapet Unibet.

Innspillingen skjer kun én måned etter at ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget etter å ha inngått en sponsoravtale med Unibet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skulle være OK å stille opp i en reklamefilm. I Danmark har Unibet lisens for slike oppdrag. Andre blir sponset av Unibet, men jeg har kun spilt i en reklamefilm, sier Larsåsen.

– Norges Idrettsforbund mener det er feil å samarbeide med en konkurrent til Norsk Tipping, som spytter inn store midler i norsk idrett. Hva tenker du om det?

– Jeg ønsker ikke å ta del i en stor debatt, men nå har jeg gjort som jeg gjør. Jeg trenger midler for å satse videre, og da ser jeg på dette som en stor mulighet til å gjøre det, sier Larsåsen.

Reaksjonene lar imidlertid ikke vente på seg. Både friidrettspresident Svein Arne Hansen og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund går langt i å antyde at Larsåsen kan bli utestengt fra landslagsoppdrag.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Larsåsen ny frontfigur for Unibet

SE VIDEO: Her er reklamefilmen Cathrine Larsåsen deltar i.

Ønsker å være på landslaget

Stavhopperen forteller at hun har fått skriftlig beskjed fra Norges Friidrettsforbund om at de ikke har mulighet til å gi henne økonomisk støtte i år.

Derfor poengterer hun også at reklameavtalen ikke kan sammenlignes med Petter Northug, som frivillig valgte å tegne en avtale med matvaregiganten Coop.

– Jeg synes det er veldig trist at jeg ikke får støtte fra Norges Friidrettsforbund. Jeg ville selvsagt takket «ja» til det. Jeg har vært der i alle år, og jeg har lyst til å være på landslaget, sier Larsåsen, som hevder hun ikke har fått beskjed om hvorfor hun har falt utenfor.

– Jeg er på en stigende bølge og jeg gjør det ganske bra om dagen, så jeg ser ikke noen grunner til at de ikke skal støtte meg.

Satser mot VM og OL

Larsåsen gikk senest lørdag til topps i det internasjonale stevnet i Genève med 4,20 meter.

Hun har imidlertid et stykke igjen til å nå kvalifiseringskravet til VM i Moskva i august. Da må hun over 4,50 meter.

Derfor sier hun at det var helt nødvendig for henne å søke støtte hos spillselskapet.

– Støtten fra Unibet betyr alt. Det betyr at jeg kan satse videre. Det er veldig vanskelig å få sponsorer som stavhopper og kvinnelig idrettsutøver, med mindre du heter Marit Bjørgen og Therese Johaug, sier Larsåsen.

– Jeg måtte se etter andre muligheter som gjør meg i stand til å satse mot VM i år, og ikke minst mot OL i Brasil i 2016. Det er det store målet, legger hun til.

– Hvor mye penger får du?

– Det blir mellom meg og Unibet, sier Larsåsen, og ler.

– Uproblematisk

NRK.no har forsøkt å få til et møte med Unibet uten å lykkes.

Pressetalsmann Kjell Hanssen skriver i en e-post at reklameavtalen med Larsåsen i utgangspunktet strekker seg over ett år.

– Vi har ennå ikke vurdert eventuell utvidelse av engasjementet. Først må vi måle effekten av inneværende avtale, som starter å løpe denne uken. Planene for neste år er ikke lagt i detalj, skriver Hanssen.

– Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget på grunn av en liknende avtale. Hva tenker dere om at Larsåsen risikerer å bli utestengt fra stevner og konkurranser? Hvilken verdi har da samarbeidsavtalen?

– Vi ønsker å støtte Cathrine Larsåsens ensomme satsing i en av verdens mest kompliserte idrettsgrener. Vi mener tvert i mot at avtalen gjør det mulig for henne å fortsette toppsatsingen, all den tid hun hverken mottar støtte fra sitt særforbund eller private sponsorer. Det faktum at Cathrine bor og trener i Danmark, der denne typen sponsing er tillatt, mener vi åpner for at hun kan ta denne typen oppdrag uten å risikere represalier, skriver Hanssen.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste