NRK Meny
Normal

Larsåsen får hjelp av NISO

Stavhopper Cathrine Larsåsen får hjelp av idrettsutøvernes fagforbund NISO etter at hun kan bli utestengt av landslaget på grunn av den nye reklameavtalen.

Larsåsen

Cathrine Larsåsen er innkalt til et møte med Norges Friidrettsforbund etter at hun inngikk en reklameavtale med et spilleselskap.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Vi skal bistå på samme måte som med andre utøvere. Vi tar oss av dette på en ordentlig måte og oppretter dialog med forbundet, sier Joachim Walltin i NISO til NRK.no.

Torsdag kunne NRK.no bringe nyheten om at den norske friidrettsutøveren Cathrine Larsåsen har inngått en privat reklameavtale med spilleselskapet Unibet.

Avtalen falt ikke i god jord hos Norges Friidrettsforbund, da spilleselskapet er en konkurrent av Norsk Tipping som finansierer store deler av norsk idrett.

Dagen derpå ble Larsåsen innkalt til et møte med friidrettsforbundet. Møte skal skje i starten av neste uke. Der vil Larsåsen ha med seg Walltin fra NISO.

– Vi har prøvd å innhente informasjon og vi har snakket med Cathrine. Hun synes situasjonen er kjedelig og har ikke hatt intensjon om å ødelegge for noen som helst. Hun ønsker en løsning, så får vi se hva forbundet sier, sier Walltin.

Walltin

NISOs Joachim Walltin skal bistå Cathrine Larsåsen på neste ukes møte med friidrettsforbundet.

Foto: Nyhetsspiller

Tror mange forstår Larsåsen

Larsåsen er ikke under kontrakt med Norges Friidrettsforbund, og måtte derfor finne andre måter i finansiere idrettssatsingen.

– Jeg har ingen sponsorer per dags dato, og jeg valgte å stille opp i reklamefilmen fordi jeg ikke har kontrakt med Norges Friidrettsforbund. Da har jeg ikke så mange andre valg enn å se på andre muligheter, sa Larsåsen til NRK.no torsdag.

Da Larsåsen fikk vite at hun kunne bli utestengt av landslaget på grunn av reklameavtalen, beskrev hun det som absurd. Walltin tror flere kan forstå Larsåsen reaksjon.

– Det kan godt hende forbundet føler seg programforliket til å svare sånn på vegne av norsk idrett, samtidig tror jeg folk synes det er merkelig når forbundet velger ikke å støtte og så legger føringer på hvordan utøveren skal finansiere støtten til i det hele tatt, sier han.

Risikerer utestengelse

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har foreløpig ikke ønsket å være konkret om hvilke konsekvenser reklameavtalen kan få for Larsåsen, men på generelt grunnlag sier han at forbundet ikke vil la utøvere som gjør reklame for spillselskaper representere norsk friidrett.

Tirsdag skal altså forbundet og Larsåsen møtes.

– Vi vil bare undersøke bakgrunnen for dette og komme til bunns i saken. Det må vi gjøre, sa Hansen til NRK.no tidligere fredag.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
Etter kamp