Lang pause for Myhre

Alpinisten Lars Myhre er ute i minst seks uker etter at han skadet kneet i storslalåmrennet i Bad Kleinkirchheim lørdag.

Lars Myhre
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Dermed fikk Myhre en lengre sykmelding enn han hadde håpet på.

Nett-TV: Lars Elton Myhre ble operert mandag

Les også: Frykter alvorlig kneskade

Må kanskje operere

For etter at landslagslege Arne Kristian Aune hadde undersøkt kneet han skadet i storslalåmrennet på lørdag, fikk han beskjed om at han må gå med skinne i minst 6 uker.

- Han har en sidebåndsskade i det høyre kneet. Han må nå bruke en skinne i første omgang en 6 ukers tid. Også er det på ski og komme seg tilbake igjen. Så det går ganske lang tid her, sa Aune til NRK etter undersøkelsen.

I tillegg må han kanskje operere kneet, men det blir ikke klart før de får studert MR-bildene i morgen.

- Det er jo alltid fælt å få en slik beskjed. Men det var jo egentlig det beste jeg kunne håpe på, fortalte en litt nedbrutt Myhre etter undersøkelsen.

Marerittsesong

Nå er nesten et halvt landslag utrangert av skader, etter at sesongen begynte så oppløftende for flere av alpinistene. Lørdag kom en langtidsskadet Aksel Lund Svindal hjem etter sitt fall. Og nå er altså vår nest bestemann ute. Dermed kan alpintledelsen med rette kalle dette for den store Marerittsesongen for landslaget.

- Vi er jo en liten gjeng i utgangspunktet, og nå står det bare to igjen. Det er jo fryktelig synd for laget og all den jobben vi har gjort for å få en god sesong. Vi var jo på gang hele gjengen og kjørte fort på ski. Så da er det forferdelig trist å ikke få fortsette den fremgangen, sier Myhre.

Men et lite lys i tunnellen ser likevel 23-åringen.

- Nå som Aksel også er ute, kan vi i alle fall trene oss opp sammen. Det blir nok mye yatzi på oss to fremover. Det blir en liten gutteklubb her i Oslo, ler Myhre før han setter seg i bilen og tar en ufrivillig lang juleferie.

Siste nytt

 • Ødegaard med ny scoring for Vitesse

  Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag. Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp / NTB scanpix
 • Ronaldo avgjorde byderbyet

  Cristiano Ronaldo scoret kampens eneste mål fra straffemerket og ble matchvinner da Juventus slo Torino i lørdagens byderby i italiensk Serie A. Dermed kunne Juventus-spillerne juble for klubbens mål nummer 5000 i Serie A-sammenheng.

  Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United
  Foto: Massimo Pinca / Reuters
 • Maars Johnsen ble matchvinner

  Bjørn Maars Johnsen scoret 2-1-målet og ble matchvinner på overtid da AZ Alkmaar slo Excelsior i nederlandsk fotball lørdag. Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille.

  Privatlandskamp i fotball mellom Norge-Sverige
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
VM svømming kortbane
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup langrenn: 15 km fri teknikk menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup skøyter: 1000 m kvinner