Skipresidenten slo tilbake mot Kristoffersen: – Om noen skummer fløten, så er det Red Bull

Skipresident Erik Røste tilbakeviste Henrik Kristoffersens påstand om at Norges Skiforbund skummer fløten.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

NY DAG I RETTEN: Alpinisten Henrik Kristoffersen og hans far Lars Kristoffersen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen har i sine forklaringer tidligere i rettssaken gått hardt ut mot Norges Skiforbund. Alpinisten hevdet blant annet at forbundet bare har skummet fløten av hans suksess.

Dette tilbakeviste skipresidenten under sin forklaring i Oslo tinghus fredag.

– Når det snakkes om at vi skummer fløten av dem som er blitt internasjonale stjerner så synes jeg det er veldig rart. Vi har et mål for øye, og det er å legge til rette for mest mulig aktivitet, sa han.

– Jeg er overrasket over å høre at man er avhengig av Red Bull for å bli en god alpinist. Er det noen som skummer fløten her, så er det Red Bull. De plukker de beste av de beste. De som har gått gradene og har fått hjelpen de har fått.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

Erik Røste, president for NSF og styremedlem i FIS.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Konfliktfylt

Etter at han var ferdig med sin forklaring, utdypet Røste utsagnet overfor NRK.

– Hvis andre sponsorer hadde gjort det samme, så hadde ikke det vært bra for finansieringen av norsk toppidrett. Vi er avhengig av noen som vil være med å sponse fellesskapet og helheten, kommenterer han.

Sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus J. Ryste, var et annet sentralt vitne fra skiforbundet under Kristoffersen-sakens fjerde dag.

Han fortalte at det har vært flere konflikter med Lars Kristoffersen under sin forklaring. Ryste fortalte blant annet at Kristoffersen hadde bedt ham om å si opp jobben.

– I den siste perioden har det vært konfliktfylt, så han har vel skrevet det i en mail. Hvis ikke jeg husker helt feil, sa Ryste.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

Claus Ryste forklarer seg under rettssaken mellom alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ble bedt om å holde avstand

I forklaringen til Ryste kom det også frem at Lars Kristoffersen har fått beskjed om å holde seg unna skiforbundets personell etter en episode denne sesongen.

Utestengelsen skal ha skjedd etter at Kristoffersen kranglet med en trener som til slutt dro hjem. Etter dette fikk altså Lars Kristoffersen beskjed om å holde seg unna.

– Det gjaldt jo nå i høst, der vi hadde en konflikt mellom Lars og en trener, og der treneren valgte å dra hjem. Fra skiforbundet sendte vi, du kan kalle det en advarsel, en beskjed om å holde avstand til personell, sa Ryste.

Ifølge Kristoffersen-advokat Odd Stemsrud skal også noe lignende ha skjedd i 2016.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund fortsetter mandag over helgen. Den avsluttes tirsdag. I mellomtiden deltar Kristoffersen i NM i Hemsedal.

Siste nytt

 • Haugesund med comeback

  Herolind Shala ga Vålerenga en drømmestart etter kun to minutter, men mål fra Niklas Sandberg og Kristoffer Velde førte til at Haugesund snudde fra 0-1 til 2-1. Det gjorde at Haugesund klatret to plasser til syvendeplass, plassen bak Vålerenga.

  Eliteserien fotball 2019: Vålerenga - Haugesund (1-2).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Poengdeling i Tromsø

  Arnór Smárason satte sikkert inn 1-0 fra straffemerket etter elleve minutter og sendte Lillestrøm i ledelsen borte mot Tromsø, men Simen Wangberg headet inn utligningen 1-1 tolv minutter før slutt. Dermed er Tromsø fortsatt på kvalikplass.

  Eliteserien fotball 2019. Tromsø-Lillestrøm.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Molde overtok tabellen

  Martin Ellingsens og Leke James to nettkjenninger sendte Molde, som avanserte i europaligaen torsdag, tilbake tabelltopp med 3-2 seieren borte mot Ranheim søndag. Erik Tønne og Ola Solbakken scoret målene for Ranheim.

  Eliteserien i fotball 2019. Ranheim møter Molde.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal