Skipresidenten slo tilbake mot Kristoffersen: – Om noen skummer fløten, så er det Red Bull

Skipresident Erik Røste tilbakeviste Henrik Kristoffersens påstand om at Norges Skiforbund skummer fløten.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

NY DAG I RETTEN: Alpinisten Henrik Kristoffersen og hans far Lars Kristoffersen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen har i sine forklaringer tidligere i rettssaken gått hardt ut mot Norges Skiforbund. Alpinisten hevdet blant annet at forbundet bare har skummet fløten av hans suksess.

Dette tilbakeviste skipresidenten under sin forklaring i Oslo tinghus fredag.

– Når det snakkes om at vi skummer fløten av dem som er blitt internasjonale stjerner så synes jeg det er veldig rart. Vi har et mål for øye, og det er å legge til rette for mest mulig aktivitet, sa han.

– Jeg er overrasket over å høre at man er avhengig av Red Bull for å bli en god alpinist. Er det noen som skummer fløten her, så er det Red Bull. De plukker de beste av de beste. De som har gått gradene og har fått hjelpen de har fått.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

Erik Røste, president for NSF og styremedlem i FIS.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Konfliktfylt

Etter at han var ferdig med sin forklaring, utdypet Røste utsagnet overfor NRK.

– Hvis andre sponsorer hadde gjort det samme, så hadde ikke det vært bra for finansieringen av norsk toppidrett. Vi er avhengig av noen som vil være med å sponse fellesskapet og helheten, kommenterer han.

Sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus J. Ryste, var et annet sentralt vitne fra skiforbundet under Kristoffersen-sakens fjerde dag.

Han fortalte at det har vært flere konflikter med Lars Kristoffersen under sin forklaring. Ryste fortalte blant annet at Kristoffersen hadde bedt ham om å si opp jobben.

– I den siste perioden har det vært konfliktfylt, så han har vel skrevet det i en mail. Hvis ikke jeg husker helt feil, sa Ryste.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund

Claus Ryste forklarer seg under rettssaken mellom alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ble bedt om å holde avstand

I forklaringen til Ryste kom det også frem at Lars Kristoffersen har fått beskjed om å holde seg unna skiforbundets personell etter en episode denne sesongen.

Utestengelsen skal ha skjedd etter at Kristoffersen kranglet med en trener som til slutt dro hjem. Etter dette fikk altså Lars Kristoffersen beskjed om å holde seg unna.

– Det gjaldt jo nå i høst, der vi hadde en konflikt mellom Lars og en trener, og der treneren valgte å dra hjem. Fra skiforbundet sendte vi, du kan kalle det en advarsel, en beskjed om å holde avstand til personell, sa Ryste.

Ifølge Kristoffersen-advokat Odd Stemsrud skal også noe lignende ha skjedd i 2016.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund fortsetter mandag over helgen. Den avsluttes tirsdag. I mellomtiden deltar Kristoffersen i NM i Hemsedal.

Siste nytt

 • Marca: Hazard klar for Real Madrid

  Den spanske avisen Marca hevder at Chelsea-stjernen Eden Hazard skal spille for Real Madrid, og at overgangen vil bli kunngjort i løpet av de neste dagene. Prisen for belgieren skal være like i underkant av 100 millioner euro (960 mill. kroner).

  hazard
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Tønnesen rekker mesterligakamp

  Den norske håndballspilleren Kent Robin Tønnesen (27) er spilleklar til kvartfinalen i mesterligaen etter to håndbrudd.

  – Jeg spiller for fullt nå, så jeg rekker heldigvis kampen, skriver Veszprèm-spilleren til NTB.

  I kvartfinalen onsdag venter Flensburg, og dermed fire landslagskollegaer: Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Møter Sør-Afrika i VM-generalprøven

  Det norske kvinnelandslaget i fotball møter Sør-Afrika 2. juni i den franske byen Amiens. Treningskampen er Norges siste test før verdensmesterskapet sparkes i gang 7. juni. Sør-Afrika er nummer 49 på FIFA-rankingen, mens Norge ligger på 12. plass.

  VM-kvalifiseringskamp for kvinner : Norge-Irland (1-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal