Hopp til innhold

Landslagssjefen hviler Lars Haugen mot Sverige

Lars Haugen spiller ikke mot hockey-storebror Sverige i kveld. Landslagssjefen mener det er viktigere at Haugen er i toppslag til Slovakia-kampen.

Lars Haugen

Keeper Lars Haugen storspilte mot Italia og Danmark. I kveld hviles han til Sverige-kampen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Mikael Backlund, Jiri Sekac

Svenske Mikael Backlund vil ikke undervurdere Norge.

Foto: Sergei Grits / Ap

– Lars har stått to bra kamper. Det kommer ny kamp 20 timer etter denne kampen er ferdig. Derfor må vi ha spillere i gang. Steffen Søberg har vært med en stund, gjort det bra på trening og fortjener å få sjansen. Det blir spennende, sier Roy Johansen til TV 2.

Keeper-Haugen, som til daglig spiller i russiske Dinamo Minsk, har stått svært bra i de to innledende kampene og hadde trolig blitt en nøkkelspiller i kveldens kamp.

I stedet er det altså VIF-keeper Steffen Søberg som får sjansen.

Toner ned favorittstempel

Norges defensive spill i ishockey-VM har imponert svenskene, som ikke ønsker å gi Norge muligheten til å forsvare en eventuell ledelse. Et Norge i ledelse er ikke noe de svenske verdensmesterne ønsker i kveld.

Norge har imponert i VM og laget har vunnet sine to første kamper mot henholdsvis Italia og Danmark.

Laget er overraskende ett poeng foran svenskene i A-gruppen.

Johan Fransson toner derfor ned Sveriges favorittstempel, og advarer mot å undervurdere et Norge i medvind.

– For å bruke en gammel klisjé, det finnes ingen enkle motstandere, sier han. Jeg tror at nøkkelen blir å spille vårt spill, og ikke gruble så mye.

– Blir vanskelige å slå

Mikael Backlund har respekt for Norges iver etter å slå sin skandinaviske storebror i hockey. Han forventer et defensivt Norge som vil legge vekt på å forsvare seg.

– Norge blir vanskelige å slå. De er jo en skandinavisk rival, men det skal bli en morsom kamp, sier den svenske spilleren.

Leif Boork, svensk trener og ishockeyekspert, understreker at svenskenes respekt for Norge ikke er løst prat.

– Dette laget tar Norge seriøst. De vil ikke undervurdere Norge. Det er ikke noe de bare sier, lover han.

– Laget er ganske uerfarent. Vi har 14 VM-debutanter, så Sverige kommer til å ta dette på alvor, sier den erfarne treneren, som kommenterer hockey for svensk TV under VM.

Styrket av motgangen?

Han forteller at han ikke er overrasket over den norske fremgangen i hockey-VM.

– Jeg er ikke direkte overrasket, men det var jo en del usikkerhet knyttet til det norske laget.

Norge dro til VM uten mange av de største profilene.

Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen takket nei til VM-spill. I tillegg er Mats Zuccarello Aasen opptatt med sluttspillet i NHL. Marius Holtet og Mats Rosseli Olsen er heller ikke med på grunn av skader.

– Men det er jo gjerne slik at når motgangen er som størst, at man finner sammen som gruppe. Og når man i tillegg har hatt litt medgang fra begynnelsen, så tror jeg at laget er blitt styrket, sier Boork.

Likevel, det er ikke til å komme utenom at Sverige er soleklare favoritter. I Slovakia-VM i 2011 slo derimot lille Norge svenskene. Det er en seier hockeylandslaget fremdeles husker.

– Sverige har et sterkt lag, de er ranket som nummer en i turneringen. Men vi må ha tro på at vi kan få det til. Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal