NRK Meny
Normal

Landslagssjefen hviler Lars Haugen mot Sverige

Lars Haugen spiller ikke mot hockey-storebror Sverige i kveld. Landslagssjefen mener det er viktigere at Haugen er i toppslag til Slovakia-kampen.

Lars Haugen

Keeper Lars Haugen storspilte mot Italia og Danmark. I kveld hviles han til Sverige-kampen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Mikael Backlund, Jiri Sekac

Svenske Mikael Backlund vil ikke undervurdere Norge.

Foto: Sergei Grits / Ap

– Lars har stått to bra kamper. Det kommer ny kamp 20 timer etter denne kampen er ferdig. Derfor må vi ha spillere i gang. Steffen Søberg har vært med en stund, gjort det bra på trening og fortjener å få sjansen. Det blir spennende, sier Roy Johansen til TV 2.

Keeper-Haugen, som til daglig spiller i russiske Dinamo Minsk, har stått svært bra i de to innledende kampene og hadde trolig blitt en nøkkelspiller i kveldens kamp.

I stedet er det altså VIF-keeper Steffen Søberg som får sjansen.

Toner ned favorittstempel

Norges defensive spill i ishockey-VM har imponert svenskene, som ikke ønsker å gi Norge muligheten til å forsvare en eventuell ledelse. Et Norge i ledelse er ikke noe de svenske verdensmesterne ønsker i kveld.

Norge har imponert i VM og laget har vunnet sine to første kamper mot henholdsvis Italia og Danmark.

Laget er overraskende ett poeng foran svenskene i A-gruppen.

Johan Fransson toner derfor ned Sveriges favorittstempel, og advarer mot å undervurdere et Norge i medvind.

– For å bruke en gammel klisjé, det finnes ingen enkle motstandere, sier han. Jeg tror at nøkkelen blir å spille vårt spill, og ikke gruble så mye.

– Blir vanskelige å slå

Mikael Backlund har respekt for Norges iver etter å slå sin skandinaviske storebror i hockey. Han forventer et defensivt Norge som vil legge vekt på å forsvare seg.

– Norge blir vanskelige å slå. De er jo en skandinavisk rival, men det skal bli en morsom kamp, sier den svenske spilleren.

Leif Boork, svensk trener og ishockeyekspert, understreker at svenskenes respekt for Norge ikke er løst prat.

– Dette laget tar Norge seriøst. De vil ikke undervurdere Norge. Det er ikke noe de bare sier, lover han.

– Laget er ganske uerfarent. Vi har 14 VM-debutanter, så Sverige kommer til å ta dette på alvor, sier den erfarne treneren, som kommenterer hockey for svensk TV under VM.

Styrket av motgangen?

Han forteller at han ikke er overrasket over den norske fremgangen i hockey-VM.

– Jeg er ikke direkte overrasket, men det var jo en del usikkerhet knyttet til det norske laget.

Norge dro til VM uten mange av de største profilene.

Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen takket nei til VM-spill. I tillegg er Mats Zuccarello Aasen opptatt med sluttspillet i NHL. Marius Holtet og Mats Rosseli Olsen er heller ikke med på grunn av skader.

– Men det er jo gjerne slik at når motgangen er som størst, at man finner sammen som gruppe. Og når man i tillegg har hatt litt medgang fra begynnelsen, så tror jeg at laget er blitt styrket, sier Boork.

Likevel, det er ikke til å komme utenom at Sverige er soleklare favoritter. I Slovakia-VM i 2011 slo derimot lille Norge svenskene. Det er en seier hockeylandslaget fremdeles husker.

– Sverige har et sterkt lag, de er ranket som nummer en i turneringen. Men vi må ha tro på at vi kan få det til. Alt er mulig i idrett, og alt er mulig i hockey, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering