NRK Meny
Normal

Suksess-debutant får fornyet tillit

Lars Haugen vokter buret mot USA etter kjempedebut mot Sverige i ishockey-VM lørdag.

Lars Haugen

Lars Haugen får førstemålvaktsplass som belønning for kjempekampen han spilte mot Sverige lørdag

Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix

Haugen hoppet inn på kort varsel og storspilte da Norge slo Sverige 5-4 etter straffer . Norge holdt storfavorittene til 4-4 etter ordinær tid og vant straffekonkurransen. Det var Norges første seier over Sverige i et VM noensinne.

For VM-debutant Lars Haugen har dette mesterskapet utviklet seg til å bli et lite eventyr. Nå får han fornyet tillit etter at han ble kåret til banens beste i gårsdagens seier mot Sverige.

Han ble i den nylig avsluttede sesongen lånt ut fra Lørenskog og spilte for Manglerud Star i bunnne av norsk eliteserie.

Video: Se straffekonkurransen Norge - Sverige:

Video Norge vs Sverige straffeslag

Norge vs Sverige straffeslag

- Lars stod bra nå mot Sverige og Pål (Grotnes) har vært skadet og er kanskje ikke helt bra. Vi starter med Lars, og så vil Pål være backup, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Er det riktig å fortsette med Lars Haugen og la Pål Grotnes bli andremålvakt? Diskuter nederst i artikkelen.

Grotnes blir andremålvakt

Dermed blir Haugen førstekeeper, mens Grotnes blir andremålvakt.

- Han hadde bra flyt i spillet sitt (mot Sverige) og det er ingen grunn til å bytte ut han før USA-kampen, sier Johansen til NRK.

Føler du deg trygg på keepersituasjonen nå?

- Morsomt mot Sverige

- Ja, jeg synes begge to har jobbet bra lenge og er i god form. Det er litt synd at Pål fikk den skaden. Håper han er tilbake og ikke merker noe til den i morgen og da vil han være vår andremålvakt, sier Johansen.

Haugen innrømmer at det var morsomt å spille mot Sverige.

- Klart det var morsomt. Jeg tror nok hele laget kunne fått bestemannsprisen, men det er vel enklest å velge keeperen. Det er den morsomste kampen jeg har hatt hittil i karrieren i alle fall, sier Lars Haugen til NRK dagen etter debutkampen.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal