– Jeg var stor i kjeften før sesongen, men ting har gått dårligere enn jeg håpet

Det er bare to måneder siden Lars Berger (35) drømte om VM-medalje i både skiskyting og langrenn, men torsdag smadret en 14. plass i NM det siste lille snev han hadde av håp om å klare det.

Lars Berger

SESONGSTARTEN: Her er Lars Berger før sesongstarten i langrenn på Beitostølen i november. Da var han i fin form. Dét er han ikke nå.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg klarte i hvert fall å gå med to bein i store deler av løpet, sier Lars Berger og ler.

NRK snakker med 35-åringen på telefon drøyt to timer etter målgang på 15 kilometeren i NM.

Han fleiper i kjent stil om kneskaden som har ødelagt mye av sesongen, men bak fleipingen ligger det noe mer seriøst. Dette skulle egentlig bli en stor sesong med deltakelse i både VM i skiskyting og VM på ski.

I stedet sitter skiskytteren fra Lesja nå i NM-byen Røros med et vondt kne og håper helsa holder til søndagens NM-stafett.

– Jeg var stor i kjeften før vinteren, men ting har gått dårligere enn jeg håpet, sier 35-åringen.

Berger står utenfor landslaget og har vært avhengig av å kvalifisere seg til verdenscuprenn på bekostning av landslagsløpere for å være med i VM-diskusjonen.

God start

Lars Berger

INNE I VARMEN: Lars Berger står utenfor landslaget i skiskyting, men ble tatt inn i varmen av privatlaget Team LeasePlan Go som satser på langrenn. Han har derfor gått renn i både skiskyting og langrenn med lagets karakteristiske tigerdress denne sesongen. Her er Berger før langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

La oss skru klokka to måneder tilbake i tid. Vi er da i midten av november og det er sesongåpning i skiskyting på Sjusjøen. Lars Berger, som bor på Lillehammer, trener i løypene og drømmer om VM-medalje i både skiskyting og langrenn.

– Går alt helt supert så kan det skje, men jeg må være i kanonform og ting må klaffe, sier han til NRK.

Det ender med en 11. og en 9. plass i sesongåpningen.

Ett bein

De neste ukene er gode. I sesongens første IBU Cup i skiskyting går han inn til 2. plass og sørger for en plass i verdenscupen i desember.

Men så blir han syk og får aldri dratt til verdenscupen. Tiden fra midten av desember og frem til i dag kan beskrives med ett ord: Nedtur.

Etter sykdommen slo kneet seg vrangt. En slitasjeskade gjorde at han kun fikk brukt det ene beinet på ski. For å bli klar til torsdagens NM-løp måtte han sprøyte inn smertestillende i kneet.

Men det hjalp han ikke til VM.

– Jeg har gjort så godt jeg kunne hele veien, men innser nå at det ikke blir noe VM, sier Berger som har tre VM-gull i langrenn og ett i skiskyting.

Skiskytteren har foreløpig ikke bestemt seg for hva han gjør med karrieren videre. Akkurat nå har han ikke lagt mer langsiktige planer enn søndagens NM-stafett.

VM-planene er i hvert fall skrinlagt.

PS! VM på ski arrangeres i svenske Falun 18. februar til 1. mars. Lars Berger siktet seg inn mot 15-kilometeren. VM i skiskyting arrangeres i finske Kontiolahti fra 3. til 15. mars.

Se video: Lars Berger hjalp trolig Sjur Røthe til en VM-plass torsdag

NM på Røros er i gang og i dag ble Sjur Røthe nummer 3 på 15 kilometer fristil

SE VIDEO: Lars Berger dro på Sjur Røthe under 15-kilometeren i NM torsdag. Det sikret trolig Røthe en VM-plass.

Se video: NRK laget denne saken om Lars Bergers håret VM-mål i november

Lars Berger ønsker seg en travel vinter med både langrenn og skiskyting. Og skiskytteren som tok VM-gull i langrenn for sju år siden sikter seg mot to mesterskap i vinter.
Reporter: Morten Stenberg
Foto/redigering: Harald Chr. Eiken

SE VIDEO: Lars Berger hadde mål om å gå både VM i skiskyting og VM på ski denne vinteren.

Siste nytt

 • Jarstein med vaksinestøtte

  Rune Almenning Jarstein har slitt veldig med formen siden han ble smittet av koronaviruset i April. Nå er han tilbake i trening og kommer med vaksinestøtte.

  Landslagskeeperen slet med alvorlige komplikasjoner etter virussmitten og ble deretter rammet av en hjertemuskelbetennelse. Han ble også svært slapp etter å ha tatt koronavaksinen, men forteller i lørdagens papirutgave av Bild at han støtter koronavaksinen fullt ut.

  – Jeg ble vaksinert etter sykdommen min. Jeg støtter helt klart vaksinasjon. Jeg hadde kanskje ikke blitt rammet så hardt av viruset om jeg hadde blitt vaksinert i vår, sier Jarstein.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Støtter Glimts stadionplaner

  Bodø/Glimt herjet foran over 5000 tilskuere på et fullsatt Aspmyra i 6-1-seieren over Roma torsdag. Nå ønsker klubben ny storstue og støttes av byens ordfører.

  Bodø/Glimt ønsker seg ny bærekraftig stadion som står i stil med klubbens ambisjoner, som bare stiger og stiger. Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), sier i et intervju med TV 2 at de har tro på at de kan få det til.

  – Jeg er ganske sikker på at bystyret blir enige om noe som er bra for Glimt når man finner et sted som fungerer godt. Vi har hatt flere samtaler med dem (Glimt) de siste ukene, så vi skal gjøre alt vi kan for å få gjort dette fort nok, sier Pinnerød.

  Hun presiserer imidlertid at finansieringen av stadion må Glimt stå for selv og ikke komme fra offentlige midler.

  Tj-AqR3mk1M
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal