Storklubb lar stjerneskuddet få VM-fred

Den tyske storklubben Flensburg er på jakt etter Espen Lie Hansen (21). Men de vil ikke kontakte ham før etter VM.

Espen Lie Hansen

Tyske Flensburg er blant klubbene som har merket seg storspillet til Espen Lie Hansen (21) i VM.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Han spiller VM, og da skal han være i fred. Men jeg har hatt kontakt med agenten hans, og vi følger utviklingen hans, sier Ljubomir Vranjes til NRK.

Den tidligere svenske håndballstjernen er nå sportssjef for tyske Flensburg, og han har fulgt nøye med på Espen Lie Hansen under VM.

- Han har imponert!

Ljubomir Vranjes

Svenske Ljubomir Vranjes er i dag sportssjef i tyske Flensburg.

Foto: PETAR KUJUNDZIC / REUTERS

Drammen-spilleren har blomstret fra sin venstre bakspillerposisjon i VM-kampene mot stormaktene Spania og Frankrike, og mot de tidligere verdensmesterne henviste han selveste Kristian Kjelling til benken i store deler av kampen.

21-åringen hamret inn åtte scoringer mot Frankrike, og har fått sitt internasjonale gjennombrudd med til sammen 17 scoringer så langt i mesterskapet.

- Han har imponert! Ikke bare meg, men veldig mange, sier Vranjes når han beskriver nordmannen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- En fin klubb

Lie Hansen har notert seg interessen fra tyskerne, men sier han verken vil stresse eller ta av enda.

- Flensburg er en fin klubb. Både Glenn Solberg og Frode Hagen, som jeg kjenner fra før, har spilt der, sier Lie Hansen.

Før Frankrike-kampen fortalte han til NRK at han drømmer om å spille i en virkelig storklubb, og trakk frem Barcelona i Spania og Kiel i Tyskland som drømmeklubber.

Stammen i det norske herrelandslaget spiller i utlandet, blant annet i Spania, Tyskland, Danmark og Polen. Bjarte Myrhol, som til daglig tjenestegjør i tyske Rhein-Neckar Löwen, har tidligere sagt til NRK at han mener enda flere norske spillere bør komme seg ut i verden.

Flensburg ligger for øyeblikket på sjetteplass i tysk Bundesliga, og Myrhol tror det være et godt valg for Lie Hansen.

- Jeg tror Espen er en hjemmekjær gutt, så han må komme seg til trygge forhold. Å spille i en klubb som Flensburg hadde vært topp, sier han.

Samleside: Alt om håndball-VM i Sverige

Håper talentet blir

Drammen-trener Marinko Kurtovic forteller at Flensburg tidligere har vist sin interesse for klubbens store juvel, og han er ikke i tvil om at Espen Lie Hansen er god nok for å flytte utenlands.

- Jeg jobber med Espen hver dag og er ikke overrasket over det han oppnår. Han er en ekstremt god spiller når det flyter. Men jeg har sagt hele tiden at han bør ta utdannelse før han drar ut, så jeg håper han hører på det øret, sier Kurtovic.

Drammen-treneren tror dessuten at Flensburgs måte å spille håndball på passer godt for Lie Hansen.

- Han kommer til å forsvinne, men det er spørsmål om når. For vår del i Drammen håper jeg han blir her et år eller to til, sier han.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag