NRK Meny
Normal

Langt nede etter VM-fiaskoen: – Klarte nesten ikke røre meg

GÅLÅ (NRK): Emil Iversen begynner å komme seg over skuffelsen – men er forberedt på å få høre om fallet i Lahti resten av livet.

Emil Iversen

TØFT ETTER VM: Emil Iversen er glad for å kunne avslutte sesongen med et smil.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er litt emosjonelt. Det er godt det er ferdig. Det har vært en lang og innholdsrik sesong for min del. Nå takker jeg for meg, sier Emil Iversen etter å ha avsluttet sesongen med en 11.-plass på 10-kilometeren i NM.

Plasseringen er isolert seg ikke noe å rope hurra for, for en løper som har vunnet verdenscuprenn i vinter. Men Iversen ser på det som en opptur.

Overfor NRK innrømmer han at det har tatt tid å komme seg over det som skjedde på lagsprinten under VM i Lahti. Han var i tet for Norge da han krasjet med finske Iivo Niskanen og falt.

Ikke bare mistet Norge gullet. Iversen fikk også hele Finland imot seg.

Som et slakt

– Det var brutalt. Det var ei tøff påkjenning, det var veldig tøft etterpå, det var sykt mye styr. Det kostet mye krefter. Da jeg kom hjem, var jeg nesten som et slakt. Jeg klarte nesten ikke å røre meg. Så det har preget meg litt på slutten, erkjenner 25-åringen fra Meråker.

Endelig begynner han å komme over det.

– Jeg har glemt det nå, ser framover og begynner å få litt glede av å gå på ski igjen. Jeg skal klare å legge det bak meg for godt og sikte inn mot OL, sier han.

Men han regner ikke med drahjelp fra omgivelsene når det gjelder å glemme uhellet.

– Uansett hvor jeg går på gata er det folk som kommer bort og nevner det. Det må jeg bare venne meg til, men i mitt hode begynner jeg å komme meg greit over det. Det var kjedelig og nærme et gull. Sånt kan skje og det skjedde, men jeg håper ikke det skjer igjen.

Sergej Ustjugov vinner sprinten for Russland etter at Norge falt fra VM-gull rett før slutt.

MARERITTET: Her faller Emil Iversen, ødelegger Norges gullmulighet og får hele Finland i mot seg.

Får høre det hele livet

– Hvor lenge får du høre det?

– Hele livet. Jeg er helt sikker på at flere vet at jeg datt – enn om jeg hadde vunnet, sier Iversen.

Noe som kan endre folks syn på ham, er medaljer i framtidige mesterskap. Planen er at det skal komme allerede i OL i Pyeongchang neste vinter.

– Ja, jeg får sjansen neste år. Nå er jeg han som datt på teamsprint, men jeg har årene foran meg og skal klare å kvitte meg med stempelet og lure meg til noen mesterskapsmedaljer etter hvert, sier han.

– Hva blir ditt løp i OL?

– Det blir tremila jeg sikter meg hardest inn på. Sprint kommer som nummer to. Det er ganske likt. Men må jeg si én, blir det tremila, sier Emil Iversen.

Så tar han ferie.

Siste nytt

 • Hoelgaard kolliderte med skilt

  Daniel Hoelgaard kolliderte med et reklameskilt noen hundre meter fra mållinjen under Tour Down Under. Ifølge ProCycling.no ble nordmannen liggende på bakken, men undersøkelser viser at han ikke har alvorlige skader. Andre Greipel vant etappen.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike