Langrennsstjernene i sykkelsirkuset: – Går rundt med gåsehud

PAU/OSLO (NRK): Flere av Norges beste langrennsløpere var på plass da dagens Tour de France-etappe startet i Pau.

Martin Johnsrud Sundby, Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Rø

GUTTA PÅ TUR: Martin Johnsrud Sundby (fra venstre), Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Røthe.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Vi er i et utdrikningslag. Dette var en overraskelsestur til en god kompis av oss som er veldig sykkelinteressert. Midt i blinken, sier Sjur Røthe.

Han og langrennsgutta Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen og Pål Golberg, dukket opp med kompisene Joachim Jacobsen og Ole Christian Mork i startområdet til dagens etappe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede

– Jeg har aldri vært på Tour de France før, og det er det heller ingen av de andre som har vært. Nå får vi det veldig på nært hold, og jeg går rundt med gåsehud hele tiden. Dette er en stor opplevelse, mener Røthe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede, bare av å være nær bussene. Det er mange kjente rundt her, og det er kult, fortsetter skiløperen fra Voss, som sier at han skal prøve å lure til seg en «selfie» med sykkelprofil Mark Cavendish.

– Rått og imponerende

Edvald Boasson Hagen og Martin Johnsrud Sundby

ATTER EN KONGE: Tour de Ski-kongen Martin Johnsrud Sundby (til høyre) fikk vekslet noen ord med Edvald Boasson Hagen før start lørdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Også tre ganger Tour de Ski-vinner Johnsrud Sundby er begeistret over å være på plass i sykkelsirkuset.

– Jeg må innrømme at dette er en opplevelse for meg, erkjenner han, idet politimotorsyklene på rekke og rad gjør seg klare.

– Du ser kanskje at dette er litt større enn langrenn?

– Hæ? Hva mener du? svarer skistjernen og ler godt og lenge.

– Jeg må si meg enig med deg. Det er rått og imponerende å se dette her. En opplevelse for livet, oppsummerer 31-åringen.

PS: Dagens startby er altså Pau. Målgang er i Bagnères-de-Luchon.

Siste nytt

 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ble Nederlands mestscorende

  Vivianne Miedemas to mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun var hennes 59. og 60. landslagsmål. Hun passerte dermed Manon Melis og er nå Nederlands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Seieren betyr at Nederland er videre i VM.

  Vivianne Miedema feirer etter å ha scoret sitt andre mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal