Hopp til innhold

Langrennsstjernene i sykkelsirkuset: – Går rundt med gåsehud

PAU/OSLO (NRK): Flere av Norges beste langrennsløpere var på plass da dagens Tour de France-etappe startet i Pau.

Martin Johnsrud Sundby, Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Rø

GUTTA PÅ TUR: Martin Johnsrud Sundby (fra venstre), Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Røthe.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Vi er i et utdrikningslag. Dette var en overraskelsestur til en god kompis av oss som er veldig sykkelinteressert. Midt i blinken, sier Sjur Røthe.

Han og langrennsgutta Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen og Pål Golberg, dukket opp med kompisene Joachim Jacobsen og Ole Christian Mork i startområdet til dagens etappe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede

– Jeg har aldri vært på Tour de France før, og det er det heller ingen av de andre som har vært. Nå får vi det veldig på nært hold, og jeg går rundt med gåsehud hele tiden. Dette er en stor opplevelse, mener Røthe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede, bare av å være nær bussene. Det er mange kjente rundt her, og det er kult, fortsetter skiløperen fra Voss, som sier at han skal prøve å lure til seg en «selfie» med sykkelprofil Mark Cavendish.

– Rått og imponerende

Edvald Boasson Hagen og Martin Johnsrud Sundby

ATTER EN KONGE: Tour de Ski-kongen Martin Johnsrud Sundby (til høyre) fikk vekslet noen ord med Edvald Boasson Hagen før start lørdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Også tre ganger Tour de Ski-vinner Johnsrud Sundby er begeistret over å være på plass i sykkelsirkuset.

– Jeg må innrømme at dette er en opplevelse for meg, erkjenner han, idet politimotorsyklene på rekke og rad gjør seg klare.

– Du ser kanskje at dette er litt større enn langrenn?

– Hæ? Hva mener du? svarer skistjernen og ler godt og lenge.

– Jeg må si meg enig med deg. Det er rått og imponerende å se dette her. En opplevelse for livet, oppsummerer 31-åringen.

PS: Dagens startby er altså Pau. Målgang er i Bagnères-de-Luchon.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal