Langrennsstjernene i sykkelsirkuset: – Går rundt med gåsehud

PAU/OSLO (NRK): Flere av Norges beste langrennsløpere var på plass da dagens Tour de France-etappe startet i Pau.

Martin Johnsrud Sundby, Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Rø

GUTTA PÅ TUR: Martin Johnsrud Sundby (fra venstre), Ole Christian Mork, Simen Østensen, Joachim Jacobsen, Pål Golberg og Sjur Røthe.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Vi er i et utdrikningslag. Dette var en overraskelsestur til en god kompis av oss som er veldig sykkelinteressert. Midt i blinken, sier Sjur Røthe.

Han og langrennsgutta Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen og Pål Golberg, dukket opp med kompisene Joachim Jacobsen og Ole Christian Mork i startområdet til dagens etappe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede

– Jeg har aldri vært på Tour de France før, og det er det heller ingen av de andre som har vært. Nå får vi det veldig på nært hold, og jeg går rundt med gåsehud hele tiden. Dette er en stor opplevelse, mener Røthe.

– Jeg er blitt «starstruck» allerede, bare av å være nær bussene. Det er mange kjente rundt her, og det er kult, fortsetter skiløperen fra Voss, som sier at han skal prøve å lure til seg en «selfie» med sykkelprofil Mark Cavendish.

– Rått og imponerende

Edvald Boasson Hagen og Martin Johnsrud Sundby

ATTER EN KONGE: Tour de Ski-kongen Martin Johnsrud Sundby (til høyre) fikk vekslet noen ord med Edvald Boasson Hagen før start lørdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Også tre ganger Tour de Ski-vinner Johnsrud Sundby er begeistret over å være på plass i sykkelsirkuset.

– Jeg må innrømme at dette er en opplevelse for meg, erkjenner han, idet politimotorsyklene på rekke og rad gjør seg klare.

– Du ser kanskje at dette er litt større enn langrenn?

– Hæ? Hva mener du? svarer skistjernen og ler godt og lenge.

– Jeg må si meg enig med deg. Det er rått og imponerende å se dette her. En opplevelse for livet, oppsummerer 31-åringen.

PS: Dagens startby er altså Pau. Målgang er i Bagnères-de-Luchon.

Siste nytt

 • Tapte for første gang på 13 år

  Etter 13 år uten tap tok seiersrekken slutt for de amerikanske basketherrene. Lørdag ble det 94-98-tap mot Australia i en oppkjøringskamp til VM. Sist gang USA tapte var mot Hellas i VM-semifinalen i 2006. Etter det har det blitt 78 seiere på rad.

  Australia US Basketball
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Tutta to slag under par

  Etter andre runde i Canadian Open i golf er Suzann Pettersen to slag under par, etter å ha spilt en 71-runde fredag. Den norske golfstjernen ligger på delt 45.-plass etter halvspilt turnering, to slag innenfor cutgrensen. (NTB)

  Tutta
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Hovland klatrer i USA

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-tourkortet. Fredag spilte han en 67-runde i andre runde i Albertsons Boise Open i Idaho. Hovland ligger nå på delt 10.-plass. Han ligger fire slag bak lederen Ryan Brehm fra USA. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal