Hopp til innhold

Langrennssjefen pepret med mail etter Northug-vrakingen: – Mye usaklig

RUKA/OSLO (NRK): Landslagssjef Vidar Løfshus har fått merke Northug-fansens vrede denne uka. Samtidig sier han at skiforbundet nå er ferdig med saken.

Vidar Løfshus

PRESSET: Vidar Løfshus sier norsk langrenn har mye å takke Petter Northug for og sier han er ferdig med saken rundt det kontroversielle Instagram-bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Innboksen min har vært veldig spesiell denne uka, sier Vidar Løfshus til NRK.

Til verdenscupåpningen i finske Ruka reiste han uten Petter Northug. Dét har skapt voldsomme reaksjoner.

E-posten til landslagssjefen i langrenn har kokt over etter at Northug ble vraket på mandag.

– Har det vært mange ubehagelige meldinger?

– Nei, det har vært usaklig, men det er ikke ubehagelig. Det har gått veldig greit, sier Løfshus og legger til:

– Jeg pleier som regel å svare alle, men denne uka har jeg rett og slett ikke rukket det, så jeg beklager til alle som har skrevet mail til meg, men ikke fått svar. Kanskje får de en julehilsen innen jul, sier Løfshus med et smil.

– Saken er ferdig

Men det har ikke bare vært morsomt det som har skjedd denne uka. Etter vrakingen la en svært skuffet Northug ut dette harselerende bildet på Instagram:

jante

Der henger han ut flere lagkamerater. To av dem, Pål Golberg og Eirik Brandsdal, sa onsdag at de ikke likte det Northug hadde gjort.

Landslagstrener Tor Arne Hetland har kalt det hele «et grovt overtramp».

På tirsdag sa langrennslandslagets pressekontakt, Gro Eide, at forbundet hadde opprettet personalsak mot Northug. Forbundet har ikke forklart hva som nøyaktig ligger i dette annet enn at «de tar det med Northug internt», men nå hevder landslagssjefen at saken ikke kommer til å prege ukene fremover.

– Det har vært en turbulent uke med Northug, er den saken ferdig?

– Ja, den er ferdig. Nå må vi se fremover. Vi kan ikke hefte ved sånne ting, da blir det en lang vinter.

Hva er dere enige om?

– Vi er enige om at han går skirenn nest helg.

Petter Northug i Norgescup på Gålå

NORGESCUP: Petter Northug måtte gå Norgescup i stedet for verdenscup denne uka. Fredag endte han på 17. plass på 15-kilometeren på Gålå.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Glad for engasjementet

Fredag sesongdebuterte Northug på 15-kilometeren under Norgescupen i fri teknikk på Gålå. Der ble han knust av Anders Gløersen og endte helt nede på 17. plass. Men Northug får likevel gå neste helgs verdenscuprenn på Lillehammer. Dét var bestemt før fredagens konkurranse.

Dessuten vektlegger ikke Løfshus Northugs svake resultat fredag fordi han på forhånd visste at Northug skulle bruke rennet som trening.

Interessen for Northug er uansett stor, noe Løfshus altså har fått merke ekstra godt denne uka.

– Nasjonalsporten rører ved veldig mange. Det er et vanvittig engasjement og det skal vi være glade for. Og mye av det engasjementet har kommet takket være Petter. Han har gjort en kjempejobb for norsk og internasjonal langrenn, sier Løfshus som nå ser fremover.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal