Langrennsmødrene får spesialopplegg

CANCUN (NRK): Når Marit Bjørgen, Kikkan Randall, Aino-Kaisa Saarinen og Katja Visnar gjør comeback som mødre, får de ekstraservice.

Marit Bjørgen

MAMMA: Marit Bjørgen og sønnen Marius (i vogna). Her under VM i skiskyting i Oslo tidligere i vinter.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Mamma-boomen i langrennsmiljøet får konsekvenser. Onsdag vedtok langrennskomitteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) at de nybakte mødrene får et tilpasset opplegg.

Verdenscuparrangørene skal nå legge til rette for at Bjørgen, Randall, Saarinen og Visnar får en egen garderobe på stadion, der en barnepasser skal kunne oppholde seg.

Barnepasserne får også en egen akkreditering, som går utenom kvotene de enkelte nasjonene må forholde seg til.

Arrangørene oppfordres også til å sørge for at de aktuelle løperne få disponere to hotellrom, der det helst skal være dør imellom, når det er praktisk mulig.

– Vi håper et slikt vedtak skal føre til at flere kvinner blir i sporten, sa amerikanske Kikkan Randall til møtet på telefonlinje fra USA.

– Vi vet dette vil påføre arrangørene en ekstra kostnad, men det er ikke snakk om veldig mange personer, påpekte Sandra Spitz, som la fram forslaget på vegne av FIS.

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal