Sundby

Langrenn, verdenscup i Falun

Oppsummert

• 16.00: Jaktstart menn der Martin Johnsrud Sundby har 26 sekunder å ta inn på Alex Harvey i sammendraget i mini-touren i Falun.
Therese Johaug måtte holde unna for en jagende Marit Bjørgen for å vinne verdenscupen sammenlagt. Det klarte hun, Bjørgen kom på andreplass og Heidi Weng på tredje.

Johaug vant verdenscupen sammenlagt: – I kveld skal det feires, og det til gangs

Johaug kjører hardt helt inn til mål og vinner 15 kilometer fellesstart med skibytte i Falun. Bjørgen kommer inn 33.6 sekunder bak. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Johaug knuste Bjørgen: – Mitt livs løp

• Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

– Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

– Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

– Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

(NTB)

Casper Ruud
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

Championship - Leeds United v Hull City
  • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)