Hva driver du med her, Northug?

Petter Northug klarte ikke å ta sin andre strake seier på Beitostølen under lørdagens sprint. I stedet gikk han i bakken etter en klønete duell med Eirik Brandsdal.

Her faller favorittene Northug, Bransdal og Østensen.

Her faller favorittene i finalen

Fredag gjorde Petter Northug som han ville på 15 kilometeren på Beitostølen, og gikk inn til en enkel seier. Lørdag fortsatte han i samme spor i kvartfinalen og semifinalen på den klassiske sprinten, men i finalen gikk det fullstendig i kluss for skikongen.

For like etter at starten hadde gått i finalen, gikk Northug på klønete vis i bakken sammen med Eirik Brandsdal og Simen Østensen.

• Se fallet i videovinduet over!

– Det stod en to-tre stykker på skia mine. Da er det ikke så lett, smilte Northug til NRK da han forklarte fallet.

– Det var nok like mye min feil. Jeg var litt ivrig og ville gå til tidlig, la Eirik Brandsdal til.

Showet på pressekonferansen

På pressekonferansen en knapp time etter målgang måtte Northug på ny forklare finalefallet.

– Vi trener jo mye alene. Når vi får muligheten til endelig å få litt kroppskontakt, da tar vi den, sa Northug.

Før han fulgte opp med en replikk som fikk samtlige journalister til å gapskratte.

– Brandsdal har lært meg at det er lurest å hoppe av i svingen, så da gjorde jeg det!

Intervju med Eirik Brandsdal og Petter Northug om fallet.

Brandsdal og Northug om fallet

Mann mot mann

Begge var de, i likhet med Simen Østensen, sjanseløse på å komme på pallen i finalen. Mens Østensen rakst kom seg på beina og gikk inn til fjerdeplass, ble Northug og Brandsdal ståede for å ta «stein, saks, papir» om hvem som hadde skylda for fallet.

Deretter ble Brandsdal og Northug enige om å fullføre løpet for å teste seg mann mot mann.

– Vi ble enige om å kjøre ferdig løpet. Han (Brandsdal) blødde fra tanna, og jeg manglet en halv stav. Så vi fikk god tid til å samle oss før vi fullførte løpet, flirte Northug til NRK.

• Se Northug og Brandsdal kjempe om femteplassen!
Eirik Bransdal og Petter Northug kjørte egen sprint etter å ha falt og mistet sjansen til medalje.

Bransdal og Northug kjørte egen sprint

Og i kampen om femteplasen var Northug sterkest, noe han var godt fornøyd med etter løpet.

– Når du slår Brandsdal på oppløpet, da vet du at du gjør det bra i verdenscup også, sa Northug.

Gløersen grep sjansen

Med skikongen ute av posisjon til å kjempe om seieren, kunne Eldar Rønning, Torjus Børsheim og Anders Gløersen konsentrere seg om hverandre.

Sistnevnte viste seg som den sterkeste, og spurtet inn til førsteplass foran Rønning.

– Da de falt tenkte jeg at nå er dette min sjanse. Men det var jo litt synd. Det hadde vært moro med en real fight mot de andre også, sa Gløersen til NRK.

Intervju med Anders Gløersen etter sprntseieren.