Langrenn

Oppsummert

 • 19.45: Holmenkollen Skishow.
 • Programleder: Ida Nysæter Rasch.
 • Kommentatorer: Jann Post, Torgeir Bjørn og Fredrik Aukland.
 • Holund legger opp etter Beijing-OL

  Landslagsløper Hans Christer Holund har bestemt seg for å legge opp etter OL i Beijing i 2022, skriver VG. 30-åringen vant femmila under VM i Seefeld sist vinter.

  VM ski 2019. Langrenn menn, 50 km fellesstart fristil
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Klæbo vant verdenscupåpningen

  Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupåpningen i rulleski sammenlagt i Beijing. På den 22,7 kilometer lange avsluttende fellesstarten i fri teknikk fikk ikke nordmannen det helt til å stemme og ble nummer åtte, men vant likevel sammenlagt.

  Holmenkollen skishow
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Ny seier for lynrask Klæbo

  Johannes Høsflot Klæbo vant turbodistansen på 200 meter og tok dermed sin andre strake seier i verdenscupen i rulleski i Kina fredag. Klæbo vant foran Jostein Olafsen og Ragnar Bragvin Andresen på tredje. Svenske Linn Sömskar vant kvinneklassen foran norske Julie Arnesen og svenske Jackline Lockner kom på tredjeplass i kvinneklassen.

  Verdenscupåpning rulleski Kina
  Foto: Ole Magnus Kinapel/norges Skiforbund/ / NTB scanpix
 • Trippel norsk på rulleski i Kina

  Johannes Høsflot Klæbo vant supersprinten i verdenscupen på rulleski i Beijing torsdag. Han vant foran rulleski-spesialistene Ragnar Bragvin Andresen og Alexander Dyrberg Ek.

  I kvinneklassen ble det seier til svenske Linn Somskar foran Anniken Gjerde Alnæs.

  Holmenkollen skishow
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Klæbo går verdenscupåpning i Kina

  Johannes Høsflot Klæbo er tatt ut til å gå verdenscupåpningen på rulleski i Kina 4. til 6. juli, bekrefter skiforbundet. 200 meter, tradisjonell sprint og fellesstart i fri teknikk står på programmet. Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller også til start.

  Holmenkollen skishow
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hans Christer Holund stikker fra de tre andre.
Emil Iversen vinner på dagens 30 kilometer i Falun.
Martin Johnsrud Sundby var ikke i tvil etter dagens 10 km.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal