NRK Meny
Normal

- Det kunne like gjerne blitt avlyst

Mandag ble det bestemt at Landsskytterstevnet går som planlagt, men det kunne like gjerne blitt avlyst ifølge styremedlem Henning Ivarrud.

Video Landsskytterstevnet blir ikke avlyst

Landsskytterstevnet blir ikke avlyst, men kunne like gjerne ha vært det ifølge styremedlemmer i Skytterstyret.

Henning Ivarrud

Henning Ivarrud mener DFS bidrar til en sunn holdning til våpen, som bidrar til å redusere kriminell virksomhet.

Foto: NRK

– Det kunne like gjerne blitt den andre avgjørelsen. Men vi hadde en sunn og god diskusjon, så vi mener vi fikk frem alt. Det var ingen 100 prosent overbevisning verken på den ene eller andre sida, sier styremedlem i Det frivillige Skyttervesen, Henning Ivarrud til NRK.

Vedtaket om å gjennomføre Landskytterstevnet som planlagt fra lørdag ble gjort med seks mot to stemmer i et ekstraordinært styremøte i Det frivillige Skyttervesen mandag kveld.

Bakgrunnen for møtet var de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag.

Problematisk for sponsor

At stevnet holdes så tett opp mot tragedien på Utøya er ikke uten problemer for en av hovedsponsorene. De vil ikke vise sin logo i forbindelse med eventuelle tv-sendinger fra stevnet.

– Det er av den enkle og mest medfølende årsaken som finnes, og det er av respekt for de døde, sårede og etterlatte etter helgas tragedie, sier konsernrådgiver i Salten Kraftsamband, Frode Schjenken Jensen, til NRK.

NRK har foreløpig ikke bestemt seg om det blir tv-sendinger fra stevnet.

– Nå skal NRKS sportsdekning gradvis normalisere igjen. Idretten har også en samlende funksjon. Samtidig er det klart at det er veldig vanskelig allerede nå å skulle lage en god sportssending med fokus på skyting, sier sportsredaktør i NRK Rune Haug.

Han sier at det blir kommer en endelig avgjørelse angående tv-sendingene onsdag formiddag, men at det allerede er bestemt at store deler av dekningen vil reduseres med tanke på begravelser og minnehøytidligheter som skal holdes neste uke.

TV-buss innestengt av blomsterhavet

Haug kan fortelle at dekningen også avhenger av tekniske utfordringer.

TV-bussen som etter planen skulle til Bodø i forbindelse med Landsskytterstevnet ble sist brukt i minnehøytidligheten i Oslo Domkirke søndag.

– Den bussen har på grunn av det fantastiske blomsterhavet utenfor kirka blitt innesperret. Vi får ikke ut den bussen uten å måtte flytte alle blomstene. Det er det selvsagt uaktuelt å gjøre, sier Haug.

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge