NRK Meny
Normal

- Det kunne like gjerne blitt avlyst

Mandag ble det bestemt at Landsskytterstevnet går som planlagt, men det kunne like gjerne blitt avlyst ifølge styremedlem Henning Ivarrud.

Video Landsskytterstevnet blir ikke avlyst

Landsskytterstevnet blir ikke avlyst, men kunne like gjerne ha vært det ifølge styremedlemmer i Skytterstyret.

Henning Ivarrud

Henning Ivarrud mener DFS bidrar til en sunn holdning til våpen, som bidrar til å redusere kriminell virksomhet.

Foto: NRK

– Det kunne like gjerne blitt den andre avgjørelsen. Men vi hadde en sunn og god diskusjon, så vi mener vi fikk frem alt. Det var ingen 100 prosent overbevisning verken på den ene eller andre sida, sier styremedlem i Det frivillige Skyttervesen, Henning Ivarrud til NRK.

Vedtaket om å gjennomføre Landskytterstevnet som planlagt fra lørdag ble gjort med seks mot to stemmer i et ekstraordinært styremøte i Det frivillige Skyttervesen mandag kveld.

Bakgrunnen for møtet var de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag.

Problematisk for sponsor

At stevnet holdes så tett opp mot tragedien på Utøya er ikke uten problemer for en av hovedsponsorene. De vil ikke vise sin logo i forbindelse med eventuelle tv-sendinger fra stevnet.

– Det er av den enkle og mest medfølende årsaken som finnes, og det er av respekt for de døde, sårede og etterlatte etter helgas tragedie, sier konsernrådgiver i Salten Kraftsamband, Frode Schjenken Jensen, til NRK.

NRK har foreløpig ikke bestemt seg om det blir tv-sendinger fra stevnet.

– Nå skal NRKS sportsdekning gradvis normalisere igjen. Idretten har også en samlende funksjon. Samtidig er det klart at det er veldig vanskelig allerede nå å skulle lage en god sportssending med fokus på skyting, sier sportsredaktør i NRK Rune Haug.

Han sier at det blir kommer en endelig avgjørelse angående tv-sendingene onsdag formiddag, men at det allerede er bestemt at store deler av dekningen vil reduseres med tanke på begravelser og minnehøytidligheter som skal holdes neste uke.

TV-buss innestengt av blomsterhavet

Haug kan fortelle at dekningen også avhenger av tekniske utfordringer.

TV-bussen som etter planen skulle til Bodø i forbindelse med Landsskytterstevnet ble sist brukt i minnehøytidligheten i Oslo Domkirke søndag.

– Den bussen har på grunn av det fantastiske blomsterhavet utenfor kirka blitt innesperret. Vi får ikke ut den bussen uten å måtte flytte alle blomstene. Det er det selvsagt uaktuelt å gjøre, sier Haug.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08