Hopp til innhold

Landslagsstjernen opererte intimt område: – Skummelt

Håndballprofil Gøran Johannesen tilbrakte førjulstida på operasjonsbenken i håp om å komme tilbake på banen. Det var en skummel opplevelse for 27-åringen.

Gøran Johannesen viser hvor han har operert

OPERASJON: Gøran Johannesen viser hvor han har operert.

Foto: Ketil Kern / NRK

– Jeg vet ikke om jeg skal si dette på kamera men jeg gjør det likevel, sier Gøran Johannesen til NRK.

Han er på besøk hos en kamerat i Oslo. Det har Stavanger-mannen mer tid til nå.

Men å miste OL var så tungt at han ikke klarte å følge med fra TV-skjermen. Det pågående EM-et ble fort et nytt mål, men fremgangen i lyskeskaden uteble.

Gøran Johannesen med Norge-skjerf

TILSKUER: Nå klarer Gøran Johannesen å se Norges mesterskapskamper som tilskuer.

Foto: Ketil Kern / NRK

I desember måtte noe gjøres. EM var under en måned unna, og 27-åringen var nødt til å få klister på hendene igjen og få spilt kamper.

Derfor, mens resten av Norge fullførte den siste julehandelen, lå Johannesen på et operasjonsbord i Berlin.

Gøran Johannesen-sykehus

JULAFTEN: Slik så Gøran Johannesen ut 24. desember i Berlin.

Foto: PRIVAT


– Alt var blått

22. desember ble operasjonsdagen. Håndballstjernen skulle operere begge lyskene.

– Det var noen nerver på begge sider som de har løst opp. I tillegg har de forsterket bukveggen i nederste del av magen.

– De har gått inn og laget to snitt på fire centimeter. Så har de gått inn litt lenger nede og sydd bukveggsnett, forteller Flensburg-spilleren.

– Hvordan var det å operere i det området?

– Det var skummelt. Du blir jo ganske hoven etter operasjonen, og når du da står oppreist så skal hevelsen ut en plass. Da gikk den hevelsen bare rett ned, forteller Johannesen som må le.

– Alt var blått, alt var blått, bryter han ut.

– Ganske lenge faktisk, så det var skummelt.

FØLG OG HØR: Polen - Norge fra klokken 20.30

– Fortsatt litt vondt

– Ble du bekymret da?

– Jeg spurte faktisk klubblegen om det var normalt og det fikk jeg svar på at det var. Utenom det så har det gått greit å operere i det området.

I løpet av skadeoppholdet har han også fått signert noen papirer. For 12. januar ble det klart at rogalendingen er Kolstad-spiller fra sommeren 2023.

Han følger dermed etter blant andre Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud til den hardtsatsende trondheimsklubben.

Sagosen/Johannesen

PÅ LAG: Om et drøyt år spiller Sander Sagosen (øverst til venstre) og Gøran Johannesen også sammen på klubblaget.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Jeg ville gjerne spille håndball i lang tid uten å ha altfor mye vondt. Da er det en slags investering for fremtiden å komme hjem til Norge samtidig som du ikke ofrer altfor mye sportslig, forteller Johannesen.

Første fokus er likevel på Flensburg, og ikke minst å komme tilbake fra lyskeskaden. Det kan nå skje allerede i februar.

– Hvordan kjennes det der nede nå?

– Dritbra.

– Aldri vært bedre?

– Hehe, jo da det har det vært. Det er fortsatt litt vondt og det er bare tre uker siden operasjonen. Men det har gått fort, overraskende fort.

Siste nytt

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Uno-X-signering ble europamester

  Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

  Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

  Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X. (NTB)

 • Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. Da måtte Saravi gha vunnet sin semifinale mot Gabriel Kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. Saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for Baldauf.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste