Hopp til innhold

Landslagsstjernen opererte intimt område: – Skummelt

Håndballprofil Gøran Johannesen tilbrakte førjulstida på operasjonsbenken i håp om å komme tilbake på banen. Det var en skummel opplevelse for 27-åringen.

Gøran Johannesen viser hvor han har operert

OPERASJON: Gøran Johannesen viser hvor han har operert.

Foto: Ketil Kern / NRK

– Jeg vet ikke om jeg skal si dette på kamera men jeg gjør det likevel, sier Gøran Johannesen til NRK.

Han er på besøk hos en kamerat i Oslo. Det har Stavanger-mannen mer tid til nå.

Men å miste OL var så tungt at han ikke klarte å følge med fra TV-skjermen. Det pågående EM-et ble fort et nytt mål, men fremgangen i lyskeskaden uteble.

Gøran Johannesen med Norge-skjerf

TILSKUER: Nå klarer Gøran Johannesen å se Norges mesterskapskamper som tilskuer.

Foto: Ketil Kern / NRK

I desember måtte noe gjøres. EM var under en måned unna, og 27-åringen var nødt til å få klister på hendene igjen og få spilt kamper.

Derfor, mens resten av Norge fullførte den siste julehandelen, lå Johannesen på et operasjonsbord i Berlin.

Gøran Johannesen-sykehus

JULAFTEN: Slik så Gøran Johannesen ut 24. desember i Berlin.

Foto: PRIVAT


– Alt var blått

22. desember ble operasjonsdagen. Håndballstjernen skulle operere begge lyskene.

– Det var noen nerver på begge sider som de har løst opp. I tillegg har de forsterket bukveggen i nederste del av magen.

– De har gått inn og laget to snitt på fire centimeter. Så har de gått inn litt lenger nede og sydd bukveggsnett, forteller Flensburg-spilleren.

– Hvordan var det å operere i det området?

– Det var skummelt. Du blir jo ganske hoven etter operasjonen, og når du da står oppreist så skal hevelsen ut en plass. Da gikk den hevelsen bare rett ned, forteller Johannesen som må le.

– Alt var blått, alt var blått, bryter han ut.

– Ganske lenge faktisk, så det var skummelt.

FØLG OG HØR: Polen - Norge fra klokken 20.30

– Fortsatt litt vondt

– Ble du bekymret da?

– Jeg spurte faktisk klubblegen om det var normalt og det fikk jeg svar på at det var. Utenom det så har det gått greit å operere i det området.

I løpet av skadeoppholdet har han også fått signert noen papirer. For 12. januar ble det klart at rogalendingen er Kolstad-spiller fra sommeren 2023.

Han følger dermed etter blant andre Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud til den hardtsatsende trondheimsklubben.

Sagosen/Johannesen

PÅ LAG: Om et drøyt år spiller Sander Sagosen (øverst til venstre) og Gøran Johannesen også sammen på klubblaget.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Jeg ville gjerne spille håndball i lang tid uten å ha altfor mye vondt. Da er det en slags investering for fremtiden å komme hjem til Norge samtidig som du ikke ofrer altfor mye sportslig, forteller Johannesen.

Første fokus er likevel på Flensburg, og ikke minst å komme tilbake fra lyskeskaden. Det kan nå skje allerede i februar.

– Hvordan kjennes det der nede nå?

– Dritbra.

– Aldri vært bedre?

– Hehe, jo da det har det vært. Det er fortsatt litt vondt og det er bare tre uker siden operasjonen. Men det har gått fort, overraskende fort.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters
 • Liverpool-stjerner mister viktig kamp

  Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne mandag kveld bekrefte at både Mohamed Salah og Virgil van Dijk mister den viktige bortekampen mot Southampton tirsdag.

  Fra før er også midtbanegeneral Fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). Både Salah (lyske) og van Dijk (kne) ble byttet ut underveis i FA-cupfinalen mot Chelsea, og blir ikke klar til Premier League-møtet tirsdag kveld, opplyser manager Klopp.

  Han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot Wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot Real Madrid 28. mai.

  – De er begge OK. Målet er at det vil være involverte igjen til helgen. Det ville vært perfekt med tanke på Champions League-finalen, sier Klopp.

  – Vi er veldig positive. Jeg er ganske positiv for Wolves-kampen, men de vil ikke være med i morgen, fortsetter han.

  Liverpool har en teorietisk mulighet til å kapre ligagullet fra Manchester City i siste serierunde. Det forutsetter imidlertid at de slår Southampton og Wolves, samt at City taper poeng mot Steven Gerrards Aston Villa i siste runde.

  (NTB)

  FILE PHOTO: FA Cup - Final - Chelsea v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste