– Jeg vet ikke om jeg skal si dette på kamera men jeg gjør det likevel, sier Gøran Johannesen til NRK.
Han er på besøk hos en kamerat i Oslo. Det har Stavanger-mannen mer tid til nå.
Men å miste OL var så tungt at han ikke klarte å følge med fra TV-skjermen. Det pågående EM-et ble fort et nytt mål, men fremgangen i lyskeskaden uteble.
TILSKUER: Nå klarer Gøran Johannesen å se Norges mesterskapskamper som tilskuer.
Foto: Ketil Kern / NRKI desember måtte noe gjøres. EM var under en måned unna, og 27-åringen var nødt til å få klister på hendene igjen og få spilt kamper.
Derfor, mens resten av Norge fullførte den siste julehandelen, lå Johannesen på et operasjonsbord i Berlin.
JULAFTEN: Slik så Gøran Johannesen ut 24. desember i Berlin.
Foto: PRIVAT
– Alt var blått
22. desember ble operasjonsdagen. Håndballstjernen skulle operere begge lyskene.
– Det var noen nerver på begge sider som de har løst opp. I tillegg har de forsterket bukveggen i nederste del av magen.
– De har gått inn og laget to snitt på fire centimeter. Så har de gått inn litt lenger nede og sydd bukveggsnett, forteller Flensburg-spilleren.
– Hvordan var det å operere i det området?
– Det var skummelt. Du blir jo ganske hoven etter operasjonen, og når du da står oppreist så skal hevelsen ut en plass. Da gikk den hevelsen bare rett ned, forteller Johannesen som må le.
– Alt var blått, alt var blått, bryter han ut.
– Ganske lenge faktisk, så det var skummelt.
FØLG OG HØR: Polen - Norge fra klokken 20.30
– Fortsatt litt vondt
– Ble du bekymret da?
– Jeg spurte faktisk klubblegen om det var normalt og det fikk jeg svar på at det var. Utenom det så har det gått greit å operere i det området.
I løpet av skadeoppholdet har han også fått signert noen papirer. For 12. januar ble det klart at rogalendingen er Kolstad-spiller fra sommeren 2023.
Han følger dermed etter blant andre Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud til den hardtsatsende trondheimsklubben.
PÅ LAG: Om et drøyt år spiller Sander Sagosen (øverst til venstre) og Gøran Johannesen også sammen på klubblaget.
Foto: Annika Byrde / NTB– Jeg ville gjerne spille håndball i lang tid uten å ha altfor mye vondt. Da er det en slags investering for fremtiden å komme hjem til Norge samtidig som du ikke ofrer altfor mye sportslig, forteller Johannesen.
Første fokus er likevel på Flensburg, og ikke minst å komme tilbake fra lyskeskaden. Det kan nå skje allerede i februar.
– Hvordan kjennes det der nede nå?
– Dritbra.
– Aldri vært bedre?
– Hehe, jo da det har det vært. Det er fortsatt litt vondt og det er bare tre uker siden operasjonen. Men det har gått fort, overraskende fort.