Hopp til innhold

Landslagsspillerne kan rive Hegerberg ned fra mesterligatronen: – Puster dem i nakken

Fire år på rad har hun sett Lyon løfte mesterligapokalen. Nå er Caroline Graham Hansen nærmere enn noensinne, mener Barcelona-treneren.

Fire norske spillere deltar i semifinalene i mesterligaen i år.

KJEMPER OM FINALE: Fra venstre: Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg) og Karina Sævik (Paris Saint-Germain).

Tirsdag spilles det semifinale i mesterligaen mellom Caroline Graham Hansens Barcelona og Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg.

Onsdag møter Karina Sævik og Paris Saint-Germain regjerende mester Lyon og Ada Hegerberg.

– Det er fantastisk at de norske spillerne kan være med å bidra i den enorme satsingen i de største klubbene, sier NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

De siste fire årene har Lyon i tur og orden vunnet mesterligafinalen mot de tre lagene som sammen med dem har sikret en plass i semifinalen denne sesongen.

– Var lysår unna

Tirsdag kveld møter Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg et lag i enorm oppsving.

Barcalonas trener Lluís Cortés sa på pressekonferansen før kampen at det var lysår mellom lagene forrige gang de møttes.

– Men nå er det gapet borte, sa han.

I 2013/14-sesongen vant Wolfsburg 5-0 sammenlagt over spanjolene, men nå er situasjonen en annen i den spanske storklubben.

Caroline Graham Hansen

Før inneværende sesong ble Caroline Graham Hansen hentet fra Wolfsburg til Barcelona.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Barcelona har nemlig lagt store resurser i kvinnelaget, og i spissen av satsingen finner vi Caroline Graham Hansen som ble kjøpt fra nettopp Wolfsburg før sesongen.

– Wolfsburg er et stort lag. Vi har masse respekt for dem. Det kommer til å være viktig for oss å beholde roen og spille vårt eget spill, sa Hansen på pressekonferansen dagen før kamp.

– Det betyr nok veldig mye for henne. Jeg tror hun er opptatt av å vinne denne tittelen. Hun har vært i finaler før og tapt mot Hegerbergs Lyon. Dette er noe hun er veldig sugen på, sier Skjønsberg.

173 dager pause

I Spania ble ligaen avlyst grunnet koronasituasjonen. Før Barcelona møtte Atlético Madrid i kvartfinalen fire dager før semifinalen var det 173 dager siden deres siste kamp.

I Tyskland kunne imidlertid Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg bruke den samme tiden på å bli serie- og cupmester, noe som kan være en fordel.

– Vi fikk jo spille ferdig serien og i tillegg ha litt ferie før dette. Så jeg føler at vi har ganske bra grunnform inn mot turneringen og vi kunne derfor fokusere mer på det taktiske, sier Engen til NRK.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

Ingrid Syrstad Engen (t.h.) jubler her sammen med Hansen etter seier over Nederland med landslaget. På tirsdag er det bare en av dem som kan juble for seier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun ser uansett frem til å møte Hansen på banen.

– Det blir først og fremst artig. Jeg har ikke sett henne på lenge. Det jo sånn at vi begge har ekstremt lyst å slå den andre. Men kampen er i gang har det ikke så mye å si hvem som er på den andre sida. Caro er en viktig brikke i Barcelona som vi må ta ut, rett og slett.

På spørsmål om dette kan være året Wolfsburg kan ende Lyons seiersrekke er 22-åringen offensiv.

– Man må ha troen på at alt kan skje og med den formen vi er i nå, så har jeg stor tro på at vi kan slå alle lagene vi møter. Jeg føler at er det en gang vi kan gjøre det, så er det nå, sier hun og legger til at hun er i sitt livs form.

Også Skjønsberg mener det er jevnt i årets utgave av turneringen, men han trekker frem Wolfsburg semifinalemotstander.

– Barcelona har nærmet seg Lyon og puster dem i nakken, sier Skjønsberg.

– Tungt for en vinnerskalle

I semifinalen mellom Lyon og Paris Saint-Germain spøker det for spilletiden til de norske spillerne.

Til tross for at Sævik har startet ti kamper og kommet inn fem denne avkortede sesongen, fikk hun ikke starte i kvartfinalen.

Hegerberg har vunnet mesterligaen fire år på rad med Lyon, og scoret fem mål fordelt på tre av de fire finalene, men en skade setter henne trolig på sidelinjen.

Ada Hegerberg

Hegerberg er tilbake i trening med Lyon, men fikk ikke spille kvartfinalen mot Bayern München. Får vi se henne i semifinalen?

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Hun har vært skadet siden januar, men er en del av troppen som har reist til Spania for å spille ferdig turneringen.

– Vi vet at Hegerberg er en vinnerskalle som veldig gjerne skulle vært med og spilt. Det blir nok tungt for henne å sitte der og heie på lagvenninnene: Men sånn er det å være skadet, sier Skjønsberg.

Finalen spilles på San Sebastian i Spania søndag 30. august. Når den er over vil en norsk spiller ha vunnet mesterligaen. Det gjenstår bare å se hvem det blir.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal