NRK Meny
Normal

Landslagssjefen vil ha Northug på landslaget

Blir det opp til landslagssjef Vidar Løfshus er Petter Northug med på landslaget i langrenn neste sesong.

Petter Northug jr.

LANDSLAG: Løfshus vil ha med Northug, men hva ønsker Northug selv?

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Løfshus

VENTER PÅ SVAR: Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– I mitt hode, slik som vi trenerne diskuterer det, så kommer vi til å instille ham. Men det er langrennskomiteen som bestemmer om han står på et uttak til uken, sier Løfshus til NRK.

Løfshus forteller at målet er å offentliggjøre landslagene førstkommende mandag.

– Vi skal ha noen møter denne uken og vil jobbe videre med dette i helga. Så håper vi at langrennskomiteen aksepterer vår innstilling, forteller Løfshus, som onsdag kunne presentere Tor-Arne Hetland som ny landslagstrener i langrenn.

Usikkert

Men neste sesong er uten mesterskap, og det spekuleres i om Northug ønsker å satse på langløp kommende vinter. Ikke minst etter pappa John Northugs uttalelser tidligere i år.

– Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg, sa John Northug, etter å ha fortalt at sønnen skulle gå flere turløp resten av sesongen.

Men det er ennå ikke sikkert hva Northug ønsker å satse på neste sesong.

– Ikke noe svar

Det vet heller ikke Løfshus etter at Northug-manager Are Sørum Langås møtte langrennssjef Åge Skinstad i forrige uke.

– Vi har ikke fått noe svar fra ham på hva han vil. Det er ikke noe nytt derfra siden møtene med Langås, sier Løfshus til Adresseavisen.

Men om Northug vil gå verdenscup, må han være på landslaget. Slik er reglene.

– Hva vil det bety om Northug sier nei til landslaget?

– Det har jeg ingen kommentar til nå. Vi har levd godt uten Petter i to år på landslaget. Den som lever får se når alt er klart, sier landslagssjefen til NRK.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich