NRK Meny
Normal

Landslagssjefen vil ha forklaring på hvorfor Eiking ble kastet ut - får ikke tak i laget

Landslagssjef Stig Kristiansen vil høre fra FDJ hvorfor de brått kastet den VM-klare rytteren Odd Christian Eiking ut av laget, men får ikke svar.

Odd Christian Eiking

VM-KLAR: Problemene med laget får trolig ingen konsekvenser for Odd Christian Eikings VM-deltagelse for Norge, sier landslagssjefen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg har sendt en forespørsel til laget om å få en forklaring på hva som har skjedd, med tanke på om det skal få noen konsekvenser videre. Men jeg har ikke fått noen svar på den meldingen, sier landslagssjef i sykkel, Stig Kristiansen.

I går kveld kom beskjeden om at Odd Christian Eiking er kastet ut av laget FDJ på grunn av «upassende oppførsel», like før avslutningen av Spania Rundt. Det er ikke offentliggjort hva Eiking skal ha gjort, og Kristiansen selv har også slitt med å få svar fra klubben - som han mener vil legge lokk på det hele.

– De er opptatt med å avslutte Spania Rundt, så jeg ser den, men en liten linje skulle jeg gjerne fått, sier Kristiansen.

– En liten forseelse

Landslagstrener i sykkel Stig Kristiansen under Tour of Norway-lansering.

Landslagssjef Stig Kristiansen vil gjerne høre fra klubben selv hvorfor de brått ikke ville ha med seg Eiking videre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Til NRK sier Kristiansen at han ikke vet hva saken gjelder, men til TV 2 åpner han seg om at han har fått vite litt fra noen andre enn klubben.

– I min verden er dette en forseelse av ytterst liten art. Han har gått på en tynn linje der lenge, og nå gjorde han et feiltramp. Min opplevelse er at han er blitt brukt som et eksempel for flere, og ettersom han står uten kontrakt neste sesong, var han enkel å bruke, sier landslagssjefen til TV 2.

Eiking har vært på utgående kontrakt med klubben, og det er allerede klart at han skal sykle for Wanty Group neste sesong.

Kristiansen har hatt kontakt med syklisten selv på SMS, men skulle gjerne hatt en prat med klubben om hendelsen - særlig siden Eiking skal sykle VM for Norge neste uke.

– Dette er i deres regi. Det er lite jeg får gjort med det, sier han.

Får trolig ikke konsekvenser

Kristiansen tror imidlertid ikke saken kommer til å ha noe å si for Eiking og hans VM-deltagelse for Norge.

– Hvordan er det å få en slik sak så kort tid før VM?

– Det er noe man kunne vært foruten, for det er alltid nok å gjøre foran et VM. Hendelser som skaper støy er jo ikke noe man ønsker seg uansett, men vi får se hvor stort dette blir. I utgangspunktet tenker jeg at dette er noe som pågår i et par dager før det roer seg nå, sier Kristiansen.

Eiking har ikke besvart NRKs henvendelser. Han er på vei til Norge og skal ha en samtale med Kristiansen senere i ettermiddag.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica