Hopp til innhold

Landslagssjefen til Kypros om Haaland: – Hele planeten leter etter en måte å stoppe ham på

Erling Braut Haaland scoret Norges eneste mål, i det som til slutt ble et 1-2-tap hjemme mot Skottland lørdag.

Tirsdag er det Kypros som venter hjemme på Ullevaal, og på pressekonferansen foran kampen ble landslagssjef Temuri Ketsbaia spurt om han hadde en plan for å stoppe nordmannen.

– Hele planeten leter etter en måte å stoppe Haaland på. Det er ikke lett å finne en måte å stoppe ham på, men det er ikke bare ham. Norge har mange kvalitetsspillere. Hvis du ser på denne gruppen, så har Norge med denne kvaliteten bare ett etter tre poeng. Det viser hvor vanskelig denne gruppen er, sier han.

Kypros tapte 1–2 hjemme mot Georgia på lørdag og står med null poeng etter to kamper i EM-kvalifiseringen. Spurt om han tror Norges tap mot Skottland er en fordel for Kypros, svarer Ketsbaia:

– Jeg tror ikke det er en fordel for oss. Jeg tror at Norge, etter den siste kampen, vil prøve mer og være mer motivert for å lykkes i morgen (tirsdag).

– Vi må være konsentrerte, spesielt i forsvar. Vi vil gjøre vårt beste. Det vil ikke bli lett. Jeg har sett Norges kamp mot Skottland. Spesielt i den første omgangen var Norge klart best, men de klarte ikke å score. Det vi vil prøve å gjøre i morgen er å ta sjansene våre, hvis vi får noen, og være konsentrerte bakover, sier landslagssjefen.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group A - Scotland v Cyprus
Foto: ED SYKES / Reuters

Siste nytt

 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP
 • Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg

  Lakeri Ertzgaard viste solid OL-form da hun vant 400-meteren under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag kveld med tiden 52,26. Det er en kraftig personlig rekordforbedring.

  Fra før hadde 22-åringen fra Oslo en personlig rekord på 52,70. Ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under OL i Paris.

  – Jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». Det er kjempedeilig, sier hun til NRK.

  Ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før NM i Sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider.

  Det var Josefine Tomine Eriksen som tok føringen i torsdagens løp. Hun ledet i 300 meter, men på oppløpet stoppet Norges faste åpningsetappeløper i stafett helt opp.

  – Jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier Eriksen, som har en lang college-sesong i USA bak seg.

  Overfor NRK beroliger hun med at det ikke er snakk om skade tre uker før OL-stafetten, men batterier som må lades.

  OL-klare Håvard Bentdal Ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.

  Lakeri Ertzgaard
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal