NRK Meny
Normal

Landslagssjefen raser: – Rett og slett feigt av dommerne!

OSLO/PARIS (NRK): Petter Thoresen gledet seg stort over det ene poenget mot Tsjekkia, men mener Norge kommer dårlig ut hos dommerne ved å være en liten hockeynasjon.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

OPPGITT: Petter Thoresen reagerer kraftig på at ikke dommerne viste ut en tsjekker etter duell med sønnen Patrick i forkant av det avgjørende målet. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– I «sudden» var det en helt klokkerklar utvisning på Tsjekkia. Det er rett og slett feigt av dommerne ikke å blåse på den. Alle i hallen ser det. Men sånn er det når du spiller mot de store guttene. Da er det ikke alltid du får dommerne med deg.

Det sier landslagssjef Petter Thoresen til NRK etter 0-1-tapet mot Tsjekkia i Paris. Norge holdt storfavorittene til 0-0 etter ordinær tid, men røk i spilleforlengelsen.

Og det er der Thoresen føler seg snytt. Han mener en tsjekker skulle hatt to minutter i boksen etter en duell med sønnen Patrick i forkant av det avgjørende målet.

Savner tøffe dommere

– Føler du deg snytt?

– Når man har spilt i 63 minutter eller hva det var så har vi ikke blitt snytt, men jeg syns man må ta det som er selv om det er tre mot tre og «sudden». Det må dommerne være tøffe nok til å gjøre.

– Tar de ikke utvisningen fordi det er mot Norge?

– Det vet jeg ikke. Kanskje de ikke tar det for å slippe så ubehageligheter fra større nasjoner enn Norge.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

DISKUTERTE: Petter Thoresen (t.v.) og Espen Knutsen diskuterte dommerne etter kampen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NRK har presentert Thoresens dommerkritikk for VMs medieavdeling torsdag kveld uten å få svar.

Landslagssjefen ble stående å diskutere kampledelsen sammen med Eurosport-ekspert og VIF-sjef Espen Knutsen i forkant av pressekonferansen i Paris. Også «Shampo» var enig i at Tsjekkia skulle hatt en spiller utvist i forkant av vinnermålet.

Viktig poeng

Det ene poenget mot Tsjekkia betyr at kvartfinalehåpet lever for fullt foran møtene med Finland, Canada og Hviterussland.

– Hadde noen sagt før kampen at vi fikk ett poeng hvis vi ikke stilte opp, hadde vi ikke stilt opp. Nå tror jeg det er helt sikket at vi ikke rykker ned. Vi må ta noen poeng til, men det er klart vi lever i beste velgående med tanke på kvartfinale, sier Thoresen, som får en hviledag fredag før lørdagens møte med Finland:

– Vi har god selvtillit nå. Jeg vet ikke om Finland har det.

Petter Thoresen var ikke fornøyd med dommerne etter kampen

Siste nytt

 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP
 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)