NRK Meny
Normal

Landslagssjefen raser: – Rett og slett feigt av dommerne!

OSLO/PARIS (NRK): Petter Thoresen gledet seg stort over det ene poenget mot Tsjekkia, men mener Norge kommer dårlig ut hos dommerne ved å være en liten hockeynasjon.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

OPPGITT: Petter Thoresen reagerer kraftig på at ikke dommerne viste ut en tsjekker etter duell med sønnen Patrick i forkant av det avgjørende målet. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– I «sudden» var det en helt klokkerklar utvisning på Tsjekkia. Det er rett og slett feigt av dommerne ikke å blåse på den. Alle i hallen ser det. Men sånn er det når du spiller mot de store guttene. Da er det ikke alltid du får dommerne med deg.

Det sier landslagssjef Petter Thoresen til NRK etter 0-1-tapet mot Tsjekkia i Paris. Norge holdt storfavorittene til 0-0 etter ordinær tid, men røk i spilleforlengelsen.

Og det er der Thoresen føler seg snytt. Han mener en tsjekker skulle hatt to minutter i boksen etter en duell med sønnen Patrick i forkant av det avgjørende målet.

Savner tøffe dommere

– Føler du deg snytt?

– Når man har spilt i 63 minutter eller hva det var så har vi ikke blitt snytt, men jeg syns man må ta det som er selv om det er tre mot tre og «sudden». Det må dommerne være tøffe nok til å gjøre.

– Tar de ikke utvisningen fordi det er mot Norge?

– Det vet jeg ikke. Kanskje de ikke tar det for å slippe så ubehageligheter fra større nasjoner enn Norge.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

DISKUTERTE: Petter Thoresen (t.v.) og Espen Knutsen diskuterte dommerne etter kampen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NRK har presentert Thoresens dommerkritikk for VMs medieavdeling torsdag kveld uten å få svar.

Landslagssjefen ble stående å diskutere kampledelsen sammen med Eurosport-ekspert og VIF-sjef Espen Knutsen i forkant av pressekonferansen i Paris. Også «Shampo» var enig i at Tsjekkia skulle hatt en spiller utvist i forkant av vinnermålet.

Viktig poeng

Det ene poenget mot Tsjekkia betyr at kvartfinalehåpet lever for fullt foran møtene med Finland, Canada og Hviterussland.

– Hadde noen sagt før kampen at vi fikk ett poeng hvis vi ikke stilte opp, hadde vi ikke stilt opp. Nå tror jeg det er helt sikket at vi ikke rykker ned. Vi må ta noen poeng til, men det er klart vi lever i beste velgående med tanke på kvartfinale, sier Thoresen, som får en hviledag fredag før lørdagens møte med Finland:

– Vi har god selvtillit nå. Jeg vet ikke om Finland har det.

Petter Thoresen var ikke fornøyd med dommerne etter kampen

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica