Landslagsprofilen har vært United-fan hele livet – nå har hun signert for Arsenal

Frida Maanum (22) er klar for den engelske toppklubben Arsenal etter å ha herjet i den svenske ligaen lenge. Men for en som har heiet på Manchester United hele livet, føles det litt merkelig å skulle spille for rivalen.

Frida Maanum

UNITED-FAN: På bildet til venstre er Maanum kun fire år gammel og ikledd United-drakt. Men de to neste årene skal hun spille for rivalen.

Foto: Privat/Arsenal

– Det er litt uvirkelig. Det er sånn man drømmer om som liten, å spille for en så stor klubb, sier Frida Maanum på telefon fra London.

Overgangen blir bekreftet av Arsenal tirsdag kveld.

Maanum

PÅ PLASS: Etter en drøy uke i karantene kunne Frida Maanum trene med sine nye lagvenninner i England.

Foto: Arsenal WFC

Hun er på vei til sin aller første Arsenal-trening og prater med NRK samtidig som hun ankommer treningsanlegget. «Morning!», sier hun til en av dem som jobber der, og som skal måle kroppstemperaturen før hun får komme inn.

– Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av Arsenal. De spiller en type fotball som passer meg bra, der de spiller mye ball på midten, sier den 22 år gamle midtbanespilleren.

Varigheten på kontrakten med London-klubben er på to år.

– Mange har snakket om neste steg

Maanum utmerket seg tidlig på fotballbanen, og allerede som 17-åring debuterte hun for det norske landslaget. Siden da har hun vært en viktig brikke i Martin Sjögrens tropp, og det siste halvåret har hun også vært kaptein for sin svenske klubb Linköping.

Hun forteller at det har vært tilbud fra flere toppklubber i flere år, men at det først nå føles riktig «å ta steget opp».

– Det er mange som har snakket om neste steg, og nå kjente jeg at dette var en mulighet jeg ikke ville miste. Arsenal har så mange gode spillere, og det er tøff konkurranse om plassene, men noen ganger må man satse høyt og prøve å nå langt, sier hun.

Arsenal har en suksessrik historie på kvinnesiden, og har vunnet den engelske ligaen hele 15 ganger, senest i 2019. Laget har også en mesterligatittel å vise til fra 2007, og nå håper Maanum å kunne bidra til at de igjen kan bli best i Europa.

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - Örebro

MYE ANSVAR: Maanum (t.h.) har fått mye tillit og en viktig posisjon i både klubben Linköping og Damallsvenskan de siste årene.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Fotballgal familie

Men at det er nettopp Arsenal-trøya hun skal spille i fremover, er ikke helt uproblematisk for hverken henne selv eller de «fotballgale» foreldre.

Maanum har nemlig vært Manchester United-fan hele livet, og det er trolig hennes foreldres fortjeneste.

– Det har alltid vært United det har handlet om hjemme hos oss, mens den andre siden av familien har vært veldig fan av Arsenal. Så kusiner og fettere var selvsagt ekstremt glade da de hørte at jeg hadde signert for Arsenal, sier hun og flirer litt.

– Dette er ekstra spesielt for broren min som trente guttelaget til Frida og er Arsenal-fan, men det er stort for oss også selvsagt, forteller mamma Liz-Heidi Leonhardsen.

Begge påpeker at de ikke har det samme forholdet til Uniteds og Arsenals kvinnelag, men Maanum sier at det likevel er spesielt.

– Jeg trodde det skulle bli enda rarere å være her og spille for damelaget til Arsenal, når jeg har vært United-fan hele livet, men litt merkelig er det jo.

– Betyr overgangen at du skal starte å heie på herrelaget til Arsenal også?

– Bra spørsmål! spør meg igjen om et år, svarer hun, mens moren derimot er soleklar:

– Nei, der går grensa altså! Men jeg så alle kampene da Martin Ødegaard spilte der, sier Leonhardsen.

Sportsnyheter

Andrei Deniskin rasisme

Bileta skakar hockey-verda: – Sårande og utilgiveleg

Ein gest frå Andrei Deniskin har fått ei samla hockey-verd til å reagere knallhardt. Han får det glatte laget både av klubbar og NHL-stjerner.

Siste nytt

 • Ny Carlsen-seier i intens duell

  Magnus Carlsen trengte omspill for å beseire Maxime Vachier-Lagrave i Champions Chess Tour, men hevet seg i lynsjakken og sikret to nye poeng mandag.

  Det betyr at Carlsen har fem poengs forsprang i sammendraget etter tre av ni runder i finaleturneringen i sjakktouren.

  Wesley So slo Vladislav Artemjev i hurtigsjakken mandag og spiste inn ett poeng på nordmannen.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norge kan få OL-plass i ishockey

  Kinas herrelag i ishockey kan miste plassen i vinter-OL på hjemmebane til vinteren fordi lagets nivå er for dårlig. I så fall vil Norge ta over plassen.

  Det avslører den nyvalgte presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), Luc Tardif, overfor nyhetsbyrået AFP. Tardif sier at en avgjørelse skal tas i løpet av oktober.

  – Dette spørsmålet melder seg helt klart for herrelaget, men ikke for kvinnene. Det skal spilles kamper med Kinas lag som skal følges av en IIHF-representant, og så vil en avgjørelse fattes, sier Tardif.

  Ettersom Norge er det øverst rangerte laget som ikke kvalifiserte seg til OL, vil nordmennene få OL-plassen og gå inn i gruppe med Canada, Tyskland og USA dersom Kina fjernes fra turneringen.

  – Det stemmer. Vi er øverst på rankingen av de lagene som ikke er med i utgangspunktet. Vi ble orientert om dette på IIHF-kongressen i St. Petersburg i helgen, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.

  OL-kvalifisering ishockey. Zucarello
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Hansen mister kvalifiseringskamper

  Rosenborg-keeper André Hansen er kneskadd og kan ikke spille for Norge i de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro i oktober.

  Det melder Rosenborg. Hansen måtte byttes ut på grunn av knesmellen i søndagens seriekamp mot Mjøndalen.

  – Undersøkelser viser at André pådro seg en lettgradig båndskade i kneet. Dermed venter uker med alternativ trening, sier RBK-lege Reidar Due til klubbens nettsted.

  Hansen er førstevalg på keeperplass ettersom Rune Almenning Jarstein har vært ute med sykdom i lang tid.

  Hansens skade er ikke den eneste bekymringen landslagssjef Ståle Solbakken har før han tirsdag tar ut troppen til de to kampene.

  Det er avgjort at Alexander Sørloth går glipp av den neste samlingen. I tillegg er det usikkerhet rundt Erling Braut Haaland (muskelskade) og Sander Berge (lårskade).

  Andre Hansen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal