NRK Meny
Normal

Landslagspause gjorde Hovland til Norges bauta

NÜRNBERG/OSLO (NRK): Even Hovland er nå et soleklart førstevalg på landslaget. Det er mye takket være at han ikke var blant Høgmos utvalgte for ett år siden.

Even Hovland

TRYGG: Even Hovland er et sikkert kort både på Nürnberg og Norge om dagen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da Norge slo Aserbajdsjan 16. november i fjor, var ikke Even Hovland (26) med. Men i de samme dagene som Norge tok sin tredje strake seier i kvalifiseringen, var det lite som tydet på at stopperen fra Vadheim skulle bli en sentral landslagsspiller det neste året.

Allikevel var det i disse dagene det snudde.

Han begynte Nürnberg-oppholdet i fjor sommer på verst tenkelige måte – med en skade. Først i oktober var han klar igjen, men klubben slet tungt, og Hovland fikk lite spilletid etter returen.

Hovland

Even Hovland var trygg i det norske midtforsvaret da Norge slo Kroatia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

10. november, noen dager etter at klubben hadde tapt 2-1 mot Sandhausen valgte Nürnberg å sparke Valerien Ismael, treneren som hadde hentet Hovland til Tyskland.

Sveitsiske René Weiler kom inn og ting endret seg raskt.

– Heldigvis for min del var det landslagspause da, som gjorde at et par av dem som spilte var borte. Da kunne vi andre bli drillet inn av den nye treneren. Det var muligheten vi fikk, og en god del av oss tok den, smiler Even Hovland i trygge omgivelser hjemme i Nürnberg.

Store utskiftninger i fjor

NRK er på besøk hos stopperen som har blitt en fast brikke for den tyske storklubben. Etter en tung fjorårssesong har Nürnberg nå dempet håpet om en snarlig retur til Bundesliga.

– I fjor skulle vi rykke opp, men så gikk det skeis. Det var vel 17-18 spillere ut og inn, så det var store utskiftninger. Vi håper å gjøre det hakket bedre enn i fjor, så får vi se hva det blir tilslutt, sier han.

2. Bundesliga har rykte på seg for å være kanskje verdens aller beste «andre-liga», og konkurransen for å rykke opp er knallhard. Det merket blant annet Ruben Yttergård Jenssen da opprykket for hans Kaiserslautern røk mot slutten av sesongen i fjor vår.

Vil videre, men stresser ikke

– Selvfølgelig hadde det vært utrolig kjekt om vi hadde kommet oss opp en eller annen gang. Men det er vanskelig. Det er en haug med klubber som satser og vil opp, forteller han.

Hovland beskriver ligaen som et klart steg opp fra eliteserien, og forteller at han er godt fornøyd med tilværelsen. Allikevel håper han å kunne tyne ennå mer ut av fotballkarrieren.

– Man har alltid et mål om å komme seg videre en gang, men om det skjer eller ei får tiden vise. Men jeg skal i alle fall gjøre alt for å få det til, sier han.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk