NRK Meny
Normal

Landslagslegen: – Jeg får høy puls og dårlig nattesøvn

DEBRECEN (NRK): Tirsdag etter lunsj kom begge de norske keeperne til landslagslegen og fortalte om såre halser og feber.

Nils Ivar Leraand

GÅR BRA: Landslagslege Nils Ivar Leraand forteller at han har kontroll på sykdomssituasjonen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ungarn står på motsatt banehalvdel av de norske håndballjentene onsdag. Det skjer heldigvis med begge de norske keeperne i troppen.

Både Silje Solberg og Emily Stang Sando har kjent litt på sykdom og slappet av på hotellet da resten av laget trente lett før kamp.

– Jeg ble svett i går etter lunsj da begge keeperne kom til meg og hadde feber. I dag morges var heldigvis begge feberfrie, sier landslagslege Nils Ivar Leraand.

– Det er ingen kritisk situasjon og jeg føler vi har kontroll. Det blir nok noen feberredninger i kveld også.

Lader batteriene

– Hva har sykdommen å si for oppladningen til kampen?

Silje Solberg

SPILLER: Silje Solberg er feberfri og klar for kamp.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det blir jo litt annerledes. I stedet for en halv økt som vanlig, har de tatt seg en spasertur for å lade batteriene. Det som er oppløftende er at begge følte seg bra selv om de hadde 39 i feber, sier Leerand.

– Hvordan er det for legen når det blir sykdom i laget?

– Legen får puls og dårlig nattesøvn. Men det virker som om vi har kontroll, sier Leerand.

Ny spiller syk

Tidligere i mesterskapet ble Betina Riegelhuth isolert med magesyke. Hun kom seg raskt på bena og storspilte mot Spania. Nå er Emilie Hegh Arntzen isolert med samme symptomer som de norske keeperne hadde. Feber og sår hals.

– Vi prøver å være kjappe med å flytte spillerne på egne rom med en gang det er symptomer på sykdom. Vi spriter hender og føtter, prøver kjerringråd, C-vitaminer og hvitløk, sier Leraand.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland