– Ganske stor smell i brystkassa, skraper i arm, skulder, kne og lår

BERLIN (NRK): Filip Ingebrigtsen er mørbanket etter rundkastet, men fredagens EM-finale er ikke i fare, fastslår landslagslegen.

Friidretts-EM: Filip Ingebrigtsen etter kvalifiseringen på 1500 meter

KUTT: Filip Ingebrigtsen fikk et dypt kutt i leggen da han falt under semifinalen på 1500 meter.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ingebrigtsen falt under semifinalen på onsdagens 1500 meter, men kom seg likevel greit videre til finalen.

Under intervjuet med NRK etter løpet rant blodet fra et dypt kutt i liggen.

– Oi, det må sys det her, sa 25-åringen på direkten.

Såret ble renset grundig av landfslagslege Ove Talsnes etter løpet. Så ble det lukket med fem sting.

De umiddelbare prognosene var gode, og torsdag bekrefter Talsnes at den regjerende europamesteren er klar for fredagens finale, der han møter brødrene Henrik og Jakob.

– Har noen «vondter»

– Filip er i godt humør. Han trente i går kveld og det gikk veldig bra, han merket veldig lite. Han var litt spent på hvordan det skulle være da han våknet i dag, for det er ofte at du slår deg og får en del smeller som du ikke har symptomer på i tidlig fase, men han er fin i dag, sier Talsnes til NRK torsdag ettermiddag.

Det betyr imidlertid ikke at Filip Ingerbrigtsen er smertefri. Landslagslegen erkjenner at EM-favoritten er mørbanket.

– Han har noen «vondter» og slo seg nok litt flere steder enn i leggen. Han fikk en ganske stor smell i brystkassa, noen skraper et par andre steder, i arm, skulder kne og lår. Det var ei ordentlig rulle, sier Talsnes.

Også fredagen trening gikk bra.

– Det har gått helt fint, og vi ser ingen grunn til at han skal ha begrensninger. Det vil ikke prege ham i det hele tatt. Dette gir sjøltillit i forhold til form, sier Talsnes.

Bjerkeli Grøvdal med god allmenntilstand

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

SYK: Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal har slitt med sår hals de siste dagene. Fredag skal hun i aksjon på 3000 meter hinder, og skal vi tro signalene fra landslagslegen bør hun bli klar tidsnok.

– Hun har fortsatt sår hals, men hun trente i går, og skal trene i kveld. Allmenntilstanden er god, skriver landslagslegen i pressemeldingen.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal