NRK Meny
Normal

Landslagsledelsen i møter: Kan endre VM-planene

RUHPOLDING (NRK): Skiskytterledelsen er ikke fornøyd med opptakten til VM. Nå legges planen som skal gi suksess i mesterskapet på hjemmebane.

Djupvik

SPIKRER VM-PLAN: Idrettssjef Morten Aa Djupvik og resten av skiskytterledelsen skal ha samtaler med utøverne denne helgen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Thingnes Bø

OPP OG NED: Det har vært en berg-og-dalbane-sesong så langt for Johannes Thingnes Bø.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Vi må være så ærlige å si at inngangen til den diskusjonen skulle være litt annerledes. Jeg vil ikke krisemaksimere, men det er ikke bra nok, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Djupvik har akkurat sett Ole Einar Bjørndalen bli desidert sist på fellesstarten i Ruhpolding. 41-åringen viste storform før jul, men etter et kort sykdomsopphold, har han ikke funnet formen.

Emil Hegle Svendsen står uten seier denne sesongen, og trønderen har lenge slitt med å finne «godfølelsen». Tarjei Bø har vært stabil, mens lillebror Johannes Thingnes Bø har variert fra seier til 64.-plass.

Søker selvtillit

Det var på forhånd planlagt å se nærmere på planene denne helgen. Arbeidet starter allerede lørdag kveld.

– Nå må vi sette oss ned å vurdere (alternativene). Vi må tilpasse og optimalisere for hver enkelt løper, slik at vi legger et best mulig løp, sier Djupvik.

NRK har allerede skrevet at Synnøve Solemdal dropper Anterselva neste uke. Bø-brødrene, Bjørndalen og Svendsen skal alle i utgangspunktet dra til mellomhøyden.

Tarjei Bø satser på å bli igjen en uke i høyden og stå over løpene i Canada. Men «plan A» er i likhet med Svendsen å gå løpene i USA.

– Jeg tror ikke vi skal gjøre det store krumspringet, men vi ønsker selvfølgelig å få noen konkurranser som gjør at vi får mer selvtillit og trøkk i laget, sier Djupvik.

– Nå vet vi at vi er 100 prosent nødt til å gjøre tingene riktig fremover for å lykkes i VM. Det får vi ta med oss som noe positivt, og tenke at vi må skjerpe oss og gjøre vårt beste fremover, sier Djupvik.

Bjørndalen bommet ti ganger. Det er altså halvparten av skuddene på en fellesstart. Heller ikke i sporet fungerte det, og allerede halvveis var Bjørndalen klart sist i hele feltet.

– Holder ikke

Det har blitt to norske seire denne sesongen: Bjørndalens åpningsseier i Östersund, og lillebror Bøs sprintseier på jubeldagen i Ruhpolding. Her ble det også en 3.-plass på Tiril Eckhoff, som har vært nær pallen flere ganger denne sesongen.

Eckhoff skal i utgangspunktet droppe både Canada og USA, mens det fortsatt er aktuelt for resten av kvinnelaget å reise til Canada.

En skjev start på nyåret til tross: Svendsen og Bjørndalen lar seg ikke stresse av at det er halvannen måned til VM.

– Men det er ikke noe bra at vi ikke presterer. Jeg må konsentere meg om meg selv og finne ut hva jeg holder på med, sier Bjørndalen.

– Jeg er veldig trygg på treningsjobben som er gjort, men jeg synes ikke vi har fått ut det vi er gode for i konkurranse. Og det holder ikke, sier Djupvik.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street