NRK Meny
Normal

Landslagsledelsen i møter: Kan endre VM-planene

RUHPOLDING (NRK): Skiskytterledelsen er ikke fornøyd med opptakten til VM. Nå legges planen som skal gi suksess i mesterskapet på hjemmebane.

Djupvik

SPIKRER VM-PLAN: Idrettssjef Morten Aa Djupvik og resten av skiskytterledelsen skal ha samtaler med utøverne denne helgen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Thingnes Bø

OPP OG NED: Det har vært en berg-og-dalbane-sesong så langt for Johannes Thingnes Bø.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Vi må være så ærlige å si at inngangen til den diskusjonen skulle være litt annerledes. Jeg vil ikke krisemaksimere, men det er ikke bra nok, sier idrettssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Djupvik har akkurat sett Ole Einar Bjørndalen bli desidert sist på fellesstarten i Ruhpolding. 41-åringen viste storform før jul, men etter et kort sykdomsopphold, har han ikke funnet formen.

Emil Hegle Svendsen står uten seier denne sesongen, og trønderen har lenge slitt med å finne «godfølelsen». Tarjei Bø har vært stabil, mens lillebror Johannes Thingnes Bø har variert fra seier til 64.-plass.

Søker selvtillit

Det var på forhånd planlagt å se nærmere på planene denne helgen. Arbeidet starter allerede lørdag kveld.

– Nå må vi sette oss ned å vurdere (alternativene). Vi må tilpasse og optimalisere for hver enkelt løper, slik at vi legger et best mulig løp, sier Djupvik.

NRK har allerede skrevet at Synnøve Solemdal dropper Anterselva neste uke. Bø-brødrene, Bjørndalen og Svendsen skal alle i utgangspunktet dra til mellomhøyden.

Tarjei Bø satser på å bli igjen en uke i høyden og stå over løpene i Canada. Men «plan A» er i likhet med Svendsen å gå løpene i USA.

– Jeg tror ikke vi skal gjøre det store krumspringet, men vi ønsker selvfølgelig å få noen konkurranser som gjør at vi får mer selvtillit og trøkk i laget, sier Djupvik.

– Nå vet vi at vi er 100 prosent nødt til å gjøre tingene riktig fremover for å lykkes i VM. Det får vi ta med oss som noe positivt, og tenke at vi må skjerpe oss og gjøre vårt beste fremover, sier Djupvik.

Bjørndalen bommet ti ganger. Det er altså halvparten av skuddene på en fellesstart. Heller ikke i sporet fungerte det, og allerede halvveis var Bjørndalen klart sist i hele feltet.

– Holder ikke

Det har blitt to norske seire denne sesongen: Bjørndalens åpningsseier i Östersund, og lillebror Bøs sprintseier på jubeldagen i Ruhpolding. Her ble det også en 3.-plass på Tiril Eckhoff, som har vært nær pallen flere ganger denne sesongen.

Eckhoff skal i utgangspunktet droppe både Canada og USA, mens det fortsatt er aktuelt for resten av kvinnelaget å reise til Canada.

En skjev start på nyåret til tross: Svendsen og Bjørndalen lar seg ikke stresse av at det er halvannen måned til VM.

– Men det er ikke noe bra at vi ikke presterer. Jeg må konsentere meg om meg selv og finne ut hva jeg holder på med, sier Bjørndalen.

– Jeg er veldig trygg på treningsjobben som er gjort, men jeg synes ikke vi har fått ut det vi er gode for i konkurranse. Og det holder ikke, sier Djupvik.

Siste nytt

 • Burnley klatret til fjerdeplass

  Et sent mål av Ashley Barnes sikret Burnley 1-0-seier over Stoke tirsdag kveld.

  Seieren gjør at Burnley klatrer forbi Liverpool, Arsenal og Tottenham, og legger seg på fjerdeplass i Premier League – med én kamp mer spilt enn lagene bak.

  Burnley's
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Willian lekte seg mot Huddersfield

  Willian scoret ett og var nest sist ballen på to mål da Chelsea vant 3–1 borte mot Huddersfield tirsdag kveld.

  Tiemoue Bakayoko, Willian og Pedro ga Chelsea ledelsen 3–0 før Laurent Depoitre stanget inn et trøstemål på overtid.

  Willian
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Everton sendte Grêmio til finale

  Brasilianske Grêmio er klare for finalen i VM for klubblag etter 1-0-seier over Pachuca.

  Innbytter Everton ble den store helten med sin scoring etter fem minutters spill i 1. ekstraomgang.

  I finalen venter Real Madrid eller Al-Jazira.

  Gremio Everton
  Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal