NRK Meny
Normal

Landslagsutøver havnet i dramatisk bilulykke

Snowboardtalentet Tina Steffensen (17) havnet i en front-mot-front-kollisjon da hun var ute og øvelseskjørte med familien.

tina-steffensen-snowboard

HELL I UHELL: Tina Steffensen havnet i stygg ulykke, men kom fra den uten alvorlige skader. Innfelt: Vraket.

Foto: Peter Gløersen/Privat / Norges snowboardforbund

Det opplyser Norges snowboardforbund i en pressemelding.

– Jeg tenkte bare «hvordan skal jeg komme meg ut». Ingen av dørene gikk opp. Så begynte det å lukte brent, og da fikk jeg panikk. Jeg merket ikke at jeg hadde vondt og blødde før etter vi kom oss ut av bilen, sier 17-åringen.

Snowboardtalentet var ute og øvelseskjørte med foreldrene og lillebroren sin da ulykken inntraff. Det var altså 17-åringen som satt bak rattet. En motgående bil kom over i hennes kjørebane, og sammenstøtet var ikke til å unngå.

Luftambulanse til Rikshospitalet

Vraket etter Steffensens ulykke

BILEN: Slik så bilen ut etter ulykken.

Foto: Privat

– Vi har vært og sett på bilen i ettertid, og da tenker man at vi har vært veldig heldige, for den er helt vraket, sier Steffensen, som slapp unna med et røket korsbånd.

Landslagskjørerens mor og bror ble fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet på grunn av mistanker om indre blødninger. 17-åringen og faren ble fraktet til Skien sykehus. Undersøkelser viste at hele familien slapp unna med mindre skader.

– Det har vært noen tøffe dager, da man kan begynne å gråte av alt, men de første dagene var verst. Vi har snakket mye om ulykken hjemme, og det går bedre nå. Men så ble det litt ekstra tøft etter jeg fikk vite at jeg ble skadet, forteller stortalentet.

Steffensen røk bakre korsbånd i et kne, og må gå med skinne på benet i rundt to måneder. Nå er hun i gang med opptrening på Olympiatoppen.

Kjempetalent

Ulykken skjedde i 80-sonen i Flatdal kvelden 13. mai da familien var på vei hjem fra en snowboardhelg på Folgefonna. Nå må hun holde seg borte fra snowboardet en god stund.

– Tina er det største talentet vi har på jentesiden, bak Silje Norendal. Det er derfor hun ble tatt ut på landslaget i så ung alder. Hun har lært veldig mye av korsbåndsskaden det siste året. Det er vanskelig å motivere seg når du går fra en skade til en annen, men hun er ikke bare en god snowboarder, hun er også sterk mentalt. Dette er jeg sikker på at skal gå bra. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke den kommende sesongen noe særlig, sier landslagstrener Marius Håker til eget forbund.

Siste nytt

 • Smell for Molde

  Molde maktet ikke å å holde følge med Brann og Rosenborg i den absolutte toppstriden, etter en helsvart dag på Nadderud.

  Vadim Demidov og to scoringer av Franck Boli sørget for tre meget viktige poeng til Stabæk, mens Molde ikke kom nærmere enn Eirik Hestads redusering.

  Eliteserien 2018 i fotball, menn, Stabæk og Molde
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
 • Brann hektet av Sarpsborg

  Brann befestet serieledelsen, og fratok samtidig Sarpsborg muligheten til å ta innpå dem i medaljekampen, etter 2-0 over østfoldingene på Brann Stadion søndag.

  Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for målene i åpningsminuttene av hver sin omgang.

  Eliteserien fotball: Brann - Sarpsborg 08.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld