Landslagsutøver havnet i dramatisk bilulykke

Snowboardtalentet Tina Steffensen (17) havnet i en front-mot-front-kollisjon da hun var ute og øvelseskjørte med familien.

tina-steffensen-snowboard

HELL I UHELL: Tina Steffensen havnet i stygg ulykke, men kom fra den uten alvorlige skader. Innfelt: Vraket.

Foto: Peter Gløersen/Privat / Norges snowboardforbund

Det opplyser Norges snowboardforbund i en pressemelding.

– Jeg tenkte bare «hvordan skal jeg komme meg ut». Ingen av dørene gikk opp. Så begynte det å lukte brent, og da fikk jeg panikk. Jeg merket ikke at jeg hadde vondt og blødde før etter vi kom oss ut av bilen, sier 17-åringen.

Snowboardtalentet var ute og øvelseskjørte med foreldrene og lillebroren sin da ulykken inntraff. Det var altså 17-åringen som satt bak rattet. En motgående bil kom over i hennes kjørebane, og sammenstøtet var ikke til å unngå.

Luftambulanse til Rikshospitalet

Vraket etter Steffensens ulykke

BILEN: Slik så bilen ut etter ulykken.

Foto: Privat

– Vi har vært og sett på bilen i ettertid, og da tenker man at vi har vært veldig heldige, for den er helt vraket, sier Steffensen, som slapp unna med et røket korsbånd.

Landslagskjørerens mor og bror ble fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet på grunn av mistanker om indre blødninger. 17-åringen og faren ble fraktet til Skien sykehus. Undersøkelser viste at hele familien slapp unna med mindre skader.

– Det har vært noen tøffe dager, da man kan begynne å gråte av alt, men de første dagene var verst. Vi har snakket mye om ulykken hjemme, og det går bedre nå. Men så ble det litt ekstra tøft etter jeg fikk vite at jeg ble skadet, forteller stortalentet.

Steffensen røk bakre korsbånd i et kne, og må gå med skinne på benet i rundt to måneder. Nå er hun i gang med opptrening på Olympiatoppen.

Kjempetalent

Ulykken skjedde i 80-sonen i Flatdal kvelden 13. mai da familien var på vei hjem fra en snowboardhelg på Folgefonna. Nå må hun holde seg borte fra snowboardet en god stund.

– Tina er det største talentet vi har på jentesiden, bak Silje Norendal. Det er derfor hun ble tatt ut på landslaget i så ung alder. Hun har lært veldig mye av korsbåndsskaden det siste året. Det er vanskelig å motivere seg når du går fra en skade til en annen, men hun er ikke bare en god snowboarder, hun er også sterk mentalt. Dette er jeg sikker på at skal gå bra. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke den kommende sesongen noe særlig, sier landslagstrener Marius Håker til eget forbund.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal