Landslagsutøver havnet i dramatisk bilulykke

Snowboardtalentet Tina Steffensen (17) havnet i en front-mot-front-kollisjon da hun var ute og øvelseskjørte med familien.

tina-steffensen-snowboard

HELL I UHELL: Tina Steffensen havnet i stygg ulykke, men kom fra den uten alvorlige skader. Innfelt: Vraket.

Foto: Peter Gløersen/Privat / Norges snowboardforbund

Det opplyser Norges snowboardforbund i en pressemelding.

– Jeg tenkte bare «hvordan skal jeg komme meg ut». Ingen av dørene gikk opp. Så begynte det å lukte brent, og da fikk jeg panikk. Jeg merket ikke at jeg hadde vondt og blødde før etter vi kom oss ut av bilen, sier 17-åringen.

Snowboardtalentet var ute og øvelseskjørte med foreldrene og lillebroren sin da ulykken inntraff. Det var altså 17-åringen som satt bak rattet. En motgående bil kom over i hennes kjørebane, og sammenstøtet var ikke til å unngå.

Luftambulanse til Rikshospitalet

Vraket etter Steffensens ulykke

BILEN: Slik så bilen ut etter ulykken.

Foto: Privat

– Vi har vært og sett på bilen i ettertid, og da tenker man at vi har vært veldig heldige, for den er helt vraket, sier Steffensen, som slapp unna med et røket korsbånd.

Landslagskjørerens mor og bror ble fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet på grunn av mistanker om indre blødninger. 17-åringen og faren ble fraktet til Skien sykehus. Undersøkelser viste at hele familien slapp unna med mindre skader.

– Det har vært noen tøffe dager, da man kan begynne å gråte av alt, men de første dagene var verst. Vi har snakket mye om ulykken hjemme, og det går bedre nå. Men så ble det litt ekstra tøft etter jeg fikk vite at jeg ble skadet, forteller stortalentet.

Steffensen røk bakre korsbånd i et kne, og må gå med skinne på benet i rundt to måneder. Nå er hun i gang med opptrening på Olympiatoppen.

Kjempetalent

Ulykken skjedde i 80-sonen i Flatdal kvelden 13. mai da familien var på vei hjem fra en snowboardhelg på Folgefonna. Nå må hun holde seg borte fra snowboardet en god stund.

– Tina er det største talentet vi har på jentesiden, bak Silje Norendal. Det er derfor hun ble tatt ut på landslaget i så ung alder. Hun har lært veldig mye av korsbåndsskaden det siste året. Det er vanskelig å motivere seg når du går fra en skade til en annen, men hun er ikke bare en god snowboarder, hun er også sterk mentalt. Dette er jeg sikker på at skal gå bra. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke den kommende sesongen noe særlig, sier landslagstrener Marius Håker til eget forbund.

Siste nytt

 • Australia til etterlengtet finale

  Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane.

  Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene.

  (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Lynne Sladky / AP
 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal