Hopp til innhold

Landslagsbacken om framtida: – Ligger ikke i mine hender

Haitam Aleesami har deppet ferdig etter Palermo-nedrykket. Han er forberedt på en sesong i serie B – men fristes av noe større.

Haitam Aleesami

PÅ HJEMMEBANE: Haitam Aleesami kobler av hjemme i Oslo med familie og fotballskole.

Foto: Vebjørn Bjørkås / NRK

– Det er klart man ønsker å spille på høyest og best mulig nivå, men jeg har to år igjen av kontrakten min og det er vel det jeg må forholde meg til, sier Aleesami når NRK møter landslagets venstreback på fotballskole på Holmlia i Oslo.

Han er hjemme og kobler av. Debutsesongen i Palermo endte med nedrykk fra serie A.

Akkurat nå forbereder han seg på spill i serie B. Men han lar det skinne igjennom at det frister med en overgang til en bedre liga.

– Lærerikt år

– Det frister vel for alle fotballspillere, det er det ingen tvil om. Om det er aktuelt, det vet jeg ikke ennå, for det ligger ikke i mine hender. Det handler om å kjøre på, så får man se hva framtida har å by på, sier Aleesami.

25-åringen hadde flere alternativer da han forlot svenske IFK Göteborg i fjor sommer. En håndfull trenerbytter og et nedrykk senere angrer han ikke på valget.

– Absolutt ikke. Jeg dro til Palermo for å spille i serie A, for å matche meg mot de beste lagene, som Juventus, Inter, Milan, Roma, Napoli, Lazio, Fiorentina og andre lag. Det har vært et kult og lærerikt år for min del, sier Aleesami.

Aleesami

ROSA PÅ BALL: Haitam Aleesami regner med han spiller i Palermos rosa drakt også neste sesong, men utelukker ikke forandring.

Foto: Corrado Lanino / Ap

Foreløpig velger han å tro at spill på nivå to i Italia ikke går på bekostning av landslagsplassen.

– Det er mulig det ikke blir optimalt, men det kan det hende det fungerer også. Det er vanskelig å si. Det er mange på landslaget som spiller i Bundesliga 2 også. Det er ikke noe jeg har tenkt noe særlig på. Jeg tar det som det kommer, sier Aleesami.

– Kult prosjekt

Når han – met sannsynlig – returnerer til Sicilia etter ferien, har klubben fått både nye eiere og atter en ny trener.

Foreløpig har ikke den norske forsvarsspilleren hørt noe fra dem, men han velger å se positivt på det som skjer i klubben.

– Vi får nok alt av detaljer når vi kommer tilbake fra ferie. De er helt sikkert i planleggingsfasen. Klubben ønsker å gå rett opp og bli en toppklubb igjen, så det er mulig vi kan bli et veldig kult prosjekt, sier Haitam Aleesami.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal