NRK Meny
Normal

Landslagsbacken har startet samtlige 166 LSK-seriekamper

OSLO/UTRECHT (NRK): LSK Kvinner har aldri gått ut på banen i en toppseriekamp uten landslagsspilleren Ingrid Moe Wold i startelleveren.

Algarve Cup 2017

TIL Å STOLE PÅ: Ingrid Moe Wold og landslaget trener i Nederland etter åpningstapet mot vertsnasjonen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jørgen Knutsen, styremedlem i LSK Kvinner og statistikkfører på klubbens egen Wikipedia-variant Kanaripedia, bekrefter de elleville tallene.

Siden romeriksklubben skiftet navn fra Team Strømmen til LSK Kvinner foran 2010-sesongen, har Ingrid Moe Wold startet samtlige 166 seriekamper.

– Hva den dama er laget av, kan man jo bare lure på. Ingrid er en drømmespiller for alle klubber. Vi vet hvor heldige vi er som har henne på vårt lag, sier Knutsen til NRK.

Tenker ikke på statistikken

Moe Wold selv mener hun også spilte alle seriekampene i 2009-sesongen der hun halvveis byttet ut Gjøvik FK med LSK-forgjengeren Team Strømmen. Men hvordan er dette egentlig mulig?

– Jeg har holdt meg skadefri da, først og fremst. Og så har trenerne villet bruke meg hver kamp. Det er jeg veldig glad for. Så det er vel egentlig det, sier Moe Wold til NRK.

Toppserien fotball 2016: Lillestrøm-Kolbotn.

ALLTID FOR LSK: Moe Wold i duell med Fanny Andersson under en kamp mot Kolbotn i 2016.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Hvor lang kan denne rekken bli?

– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg har ikke kontroll på denne statistikken selv heller, og tenker ikke noe på det faktisk. Men jeg håper jo det blir litt til da! Jeg vet ikke om jeg gjør noe annerledes enn andre, men jeg gjør de rette tingene. Mat rett etter trening og kamp, jeg er flink til å spise og får nok søvn.

– Hvordan reagerer du om du skulle bli vraket i en seriekamp?

– Det har jeg ikke tenkt på, men situasjonen er jo annerledes på landslaget kontra i Toppserien. Jeg blir jo mer skuffet om jeg vrakes i LSK enn her.

– Et råskinn

27-åringen jobber 50 prosent som fysioterapeut, og har både gjennom studier og jobb lært mye om hvordan hun skal behandle kroppen for å holde seg skadefri og tåle mye trening.

– Jeg har alltid vært strukturert. Og jeg er vant til å ha en hektisk hverdag. Jeg har flydd fra skole til trening siden jeg var 15 år, sier Moe Wold.

Lagvenninnen Maren Mjelde har fått med seg den utrolige statistikken, og er voldsomt imponert over backens rekke av kamper uten avbrekk for LSK.

– Hun er et råskinn! Det er jo helt rått. Det er ikke tilfeldig heller siden hun er så nøye i alt hun gjør. En dønn profesjonell spiller med enorm løpskraft. Det er veldig kult å se, sier Mjelde.

Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)