Hopp til innhold

Landslaget tar grep etter OL-bråket – sendes på medietrening

OL-bråket i langrennsleiren var selvskrevent tema i sist ukes sesongevaluering. Nå tas det grep for å unngå lignende støy i den kommende VM-sesongen.

Langrennslandslagene

ALLROUND-LANDSLAGET: Simen Hegstad Krüger (f.v.), Sjur Røthe, Emil Iversen, Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Hans Christer Holund. Didrik Tønseth var ikke til stede.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Emil Iversen gikk nådeløst ut mot landslagsledelsen da han ble vraket fra 15 kilometer klassisk i OL i Beijing. Han følte seg dolket i ryggen.

Pål Golberg skulle ønske misnøyen ble holdt internt, mens Johannes Høsflot Klæbo kalte det «helt bak mål» at en slik episode utspilte seg i en OL-sesong.

Han mente det lå et delt ansvar på ledelsen og utøverne.

Med OL på avstand evaluerte langrennslandslaget sesongen sist uke. Alt bråket rundt Iversen-vrakingen, samt kommunikasjonen til ledelsen, ble tatt opp.

– Alle er innforstått med at det ikke er noen som ønsker den støyen. Man kan peke på mye rart til årsaken, men det vi kan gjøre er å gå i oss selv. Da må vi ta opp det vi holdt på med før pandemien, sier Bjervig til NRK – og utdyper det han mener:

– Å bli bedre på lagbygging, bedre på mediehåndtering og tenke konsekvenser av hva man sier og ikke sier.

Nå tas det konkrete grep for at de skal unngå å havne i samme situasjon.

– Vi begynner med medietrening før sommeren. Vi er i dialog med Olympiatoppen og snakker om lagprosesser og hvordan vi skal gjøre, sier Bjervig.

Langrennslandslagene

PRESENTERTE LAGENE: Langrennssjef Espen Bjervig var på scenen under avdekkingen av kommende sesongs landslag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Langrennssjefen opplevde evalueringen som åpen og ærlig, og han mener den la et godt grunnlag for hvordan de skal jobbe videre. Og en ting er han klar på:

Vi vil ikke ha det som under OL.

Les også Kaller kritiske utøvere et «sykdomstegn»: Nå forventer kommentator full oppvask i langrenn etter OL

uxAw_i1umBw

Emil Iversen har gitt tydelige tilbakemeldinger på at ledelsen må snakke med én stemme når de tar ut lagene. Grunnen til at han reagerte sterkt på vrakingen i OL, var at han opplevde prosessen som uryddig.

– Det ble kanskje forskjellige meninger og forskjellige ting som ble sagt. Det er da problemene oppstår. Hvis de sier en ting og står for det, så kommer jeg ingen vei, sier Iversen, som påpeker at «å bli vraket er en del av gamet».

Iversen: – Jeg er bestandig ærlig

Det som skjedde med meg var veldig spesielt, men bortsett fra det har det vært lite klaging. Uttakene har vært riktig, så det er ikke så ille som man skal ha det til.

Langrennslandslagene

PROFIL: Emil Iversen er klar for en ny sesong på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Den frittalende profilen syns ikke nødvendigvis det er så dumt at de nå tar et lite kurs i mediehåndtering, selv om han omtaler seg som en ekspert.

– Norges Skiforbund er populært å skrive om, så det er ikke så mye som skal gjøres galt før det blir overskrifter.

– Føler du at du trenger det?

– Jeg føler ikke jeg trenger det. Jeg er jo en ekspert på media. Jeg er bestandig ærlig og noen ganger slår det tilbake. Så lenge jeg bare er meg selv og ikke sjef eller noe sånn, så går det fint, flirer Iversen overfor NRK.

– Vi er en ærlig gjeng

– Personlig syns jeg at man sikkert kan ha godt av litt oppfriskning på hvordan man fremstår i media, sier Sjur Røthe.

Vossingen er tillitsmann for herrene på landslaget og ser positivt på tiltaket, spesielt i lys av den store interessen for langrennsporten.

Langrennslandslagene

TILLITSMANN: Sjur Røthe ser positivt på at det tas grep.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg tror at det er ganske mange fornuftige folk som vil vise frem sporten sin fra en god side, så jeg tror absolutt at vi kan ha godt av en oppfriskning av mediehåndteringen.

– Vi var veldig flinke til å ta vare på hverandre. Vi er en ærlig gjeng som liker å røske tak i ting hvis det er noe. Vi må være ærlige med hverandre og gi beskjed om det er noe, sier Røthe.

PS! Det er tatt ut seks stykker sprintlandslaget og syv til allroundlandslaget på herresiden. Elleve stykker har fått plass på kvinnesiden. Les mer om uttaket her.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal