Landslaget møter verdensmestrene

Det norske landslaget i ishockey får møte de aller beste i treningskampene før kommende VM.

Hockeylandslaget

Den solide innsatsen hockeylandslaget la ned i VM kaster av seg. Norge er nå ranket som nummer åtte i verden, som gir treningskamper mot de aller beste.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Petter Salsten

Sportssjef i ishockeyforbundet, Petter Salsten.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Etter flere sesonger med gode resultater har det norske ishockeylandslaget fått større oppgaver å bryne seg på utenfor VM.

Etter vårens VM i Stockholm, som endte med en kvartfinaleplass, er Norge nå blant de åtte beste i verden.

– Vi er veldig godt fornøyd med de motstanderne vi har fått. Det er motstandere på høyt nivå. Helt fra ypperste verdensklasse og til lag på vårt eget nivå, sier sportssjef i ishockeyforbundet, Petter Salsten til NRK.

Får verdensmesterne på besøk

Terminlisten er hyggelig lesning både for spillere og supportere. Norge møter Danmark og Sveits i dobbeltkamper før jul. I februar 2013 blir det hjemmekamper mot Sveits igjen i tillegg til Slovakia.

Og i VM-oppkjøringen kommer de største godbitene. De regjerende verdensmesterne Russland kommer på besøk til Norge for å spille to kamper 4. og 5. april.

Så blir det to bortekamper mot Frankrike før de norske iskrigerne møter Finland på hjemmebane 19. og 20. april.

Etter det er det en tre-nasjonersturnering i Slovakia hvor Norge møter vertsnasjonen og Hviterussland. Og så er VM i gang.

Internasjonalt samarbeid

– Vi søker jo hele tiden best mulig motstand både for publikum, spillere og markedsmessig. Det er viktig for oss å møte toppnasjonene, sier Salsten.

For 6 år siden så terminlisten helt annerledes ut. Da møtte Norge nasjoner som Østerrike, Hviterussland, Ungarn, Danmark, Italia og Japan i forkant av VM.

Det internasjonale ishockeyforbundet har fått de beste nasjonene til å forplikte seg til å møte noen lag lenger ned på rankingen i forkant av VM.

Denne ordningen ble nylig forlenget med to nye år. Nasjonene som er ranket fra en til fire møter lagene fra fem til åtte, mens de fra fem til åtte møter de fra ni til tolv.

– Deler man rankinglista i tre puljer så møter de i midten både de i toppen og de under. Det er et samarbeid internasjonalt som gjør at alle får bra matching i ukene før VM, sier Salsten.

Les videre under bildet!

Russere

Regjerende verdensmester Russland kommer til Norge for treningskamp i april.

Foto: Dmitry Lovetsky / Ap

Landslagssjefen er fornøyd

Roy Johansen har ledet Norge i en årrekke og har mange oppgjør mot dårlige nasjoner. De siste årene har trenden snudd og nå er man oppe på en nivå sjefen liker.

– Det er en bra stigning og spesielt motstanderne før VM er jo helt i toppsjiktet, sier landslagssjef Roy Johansen.

I VM i 2013 skal Norge igjen spille i Stockholm. Da er motstanderne i gruppespillet Tsjekkia, Canada, Sverige, Sveits, Danmark, Hviterussland og Slovenia.

Da er det greit med god motstand også før mesterskapet.

– Russland og Finland på hjemmebane er jo motstandere som klinger for alle. Det blir bra kamper og gir en god innkjøring til VM. Det viser at norsk hockey og landslaget har gjort det bra, sier Johansen.

Bra med tanke på OL

Landslagssjefen gleder seg over ordningen hvor de beste nasjonene forplikter seg til å møte de nest beste også de neste to årene.

Det betyr mye med tanke på OL i 2014 hvor Norge er direkte kvalifisert.

– Da er vi sikret sterk motstand i oppkjøring til OL. Det er absolutt bedre å møte Sverige, Finland, tsjekkia enn å møte lag som vi tidligere hadde mange oppgjør mot som Ungarn, Frankrike og Polen også videre. Det er en helt ny hverdag for landslaget nå, avslutter Johansen.

Siste nytt

 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Rosenborg vann på sjølvmål

  Rosenborg slo Mjøndalen 2-1 og held følgje i medaljekampen i eliteserien. Olivier Occean gav Mjøndalen tidleg leing, men Alexander Søderlund utlikna på straffe. Joackim Olsen Solberg gav Rosenborg sigeren på sjølvmål.

  Rosenborg er på fjerdeplass, sju poeng bak serieleiar Molde, som møter Stabæk i morgon. Mjøndalen er på kvalifiseringsplass.

  Alexander Søderlund scorer på straffe
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal