Hopp til innhold

Lagvenninnene hyllar «unike» Caroline Graham Hansen: – Beste vingen i verda

I semifinalen vart ho heilt avgjerande med to mål. Laurdag kan Caroline Graham Hansen få høvet til å løfte meisterligatrofeet for andre gong.

Caroline Graham Hansen

VERDSKLASSE: Det er vanskeleg å stoppe Caroline Graham Hansen. Her er det Chelseas Niamh Charles som prøver å ta ballen frå den norske spelaren.

Foto: Joan Monfort / AP

– Ho er på ein måte unik i kvinnefotballen, med tanke på dei ferdigheitene ho har. Sjølv om ein ser kantspelarar som er gode tekniske og elegante, så har «Caro» ferdigheitene til å endre ein kamp på eiga hand.

Det seier Lucy Bronze, Barcelonas høgreback, til NRK under ein digital pressekonferanse.

Som høgreback samarbeider ho tett med Graham Hansen langs Barcelonas høgreside.

– Du kan gje henne ballen, og eg spelar jo bak henne, og seie: «Kom igjen, Caro, skår eit mål for oss».

Caroline Graham Hansen Stamford Bridge Chelsea

PERLE: Graham Hansen skåra det einaste målet då Barcelona slo Chelsea 1–0 i London.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

– Spelar med stor x-faktor

Mange mål har det også blitt dei siste par månadene. I april og mai har ho spelt seks kampar. I alle dei seks kampane har ho skåra og totalt har det blitt sju mål og fire målgjevande i dei nemnde kampane.

I semifinalane i meisterligaen mot Chelsea skåra ho begge Barcelonas mål, eitt i London og eitt i Barcelona, då Barcelona til slutt vann 2–1 samanlagt.

– Caroline er ein spelar med ein stor x-faktor på laget vårt. Ho viste det sist i semifinalen i meisterligaen. Ho skårar mål og hjelper med alle ferdigheitene våre offensivt. Ho er superviktig for oss, seier Barcelonas norske midtbanespelar, Ingrid Syrstad Engen.

– Truleg veit eg meir enn Ingrid og dei andre jentene på laget, for eg må spele mot henne på trening også med tanke på kor vanskeleg det er å forsvare seg mot henne. Ho kan gå begge vegar og den kvaliteten ho har er annleis, seier Bronze, og held fram:

– Personleg, så synest eg ho er den beste vingen i verda offensivt. Så eg er veldig glad for at ho er på laget vårt, og ikkje motsett.

Emilie Haavi Lucy Bronze

RUTINERT: Lucy Bronze har spelt med ei rekkje store stjerner. Men noko heilt spesielt er det å spele med Caroline Graham Hansen. Her prøver ho å stoppe ein annan norsk spelar, Romas Emilie Haavi.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

– Lèt det vere opp til henne

Bronze har spelt for mellom anna Manchester City og Lyon tidlegare, i tillegg til at ho har bokført over 100 kampar for det engelske landslaget.

31-åringen er klar på at ho og Graham Hansen utfyller kvarandre godt.

– Eg kan jo sjølv vere med i angrep, men eg lèt det vere litt opp til «Caro», for eg kan ikkje gjere noko betre enn det ho kan gjere med tanke på innlegg og skot. Eg lèt det vere opp til henne og sørgjer for at eg vinn ballen tilbake. Eg kan dekkje meir litt av forsvarsjobben hennar, slik at ho er klar når vi angrip, seier ho.

– Forholdet vårt er truleg litt annleis enn det eg har hatt med andre vingspelarar, men med ein gong eg spelte med henne, skjønte eg kva dei store styrkane hennar var og kva svakheitene hennar var. Eg prøver berre å komplettere det best mogleg, for å få det beste ut av henne, seier Bronze.

Les også: Grubleren Caroline Graham Hansen

Graham Hansen_1
Graham Hansen_1

Store favorittar mot Wolfsburg

NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, er samd med Bronze i at Graham Hansen er den beste offensive vingen i verda.

– Caroline Graham Hansen er ekstrem i sin posisjon. Ho er ekstremt hurtig og har enorm teknikk. Ho er ein tilretteleggar, men så lenge ho får spele ving, der ho kan dra seg inn frå høgre og inn i banen, setje opp kombinasjonar og slå innlegg – så er ho ein av dei beste fotballspelarane i verda, seier Torp.

I finalen laurdag er det Wolfsburg som ventar Barcelona. Både Graham Hansen og Syrstad Engen har tidlegare spelt for den tyske klubben, som vart nummer to i tysk Bundesliga denne sesongen, hårfint slått av Bayern München.

Ingrid Syrstad Engen

PÅ DET TREDJE SKAL DET SKJE? Ingrid Syrstad Engen spelte heile kampen då Wolfsburg tapte finalen i meisterligaen i 2020. Ho var unytta reserve då Barcelona tapte i fjor, men har no sjansen til å vinne meisterligaen for første gong – noko Graham Hansen gjorde i 2021.

Foto: ALVARO BARRIENTOS / AFP

Barcelona har på si side vore heilt suverene i den spanske serien, sjølv om dei tapte den siste seriekampen mot Madrid CFF – deira første tap i den spanske ligaen på nesten to år.

Då var det likevel fleire av nøkkelspelarane som vart kvilte inn mot finalen laurdag, der laget kan vinne meisterligaen for andre gong og få ein revansje etter finaletapet mot Lyon i fjor.

– Barcelona er store favorittar. Dei har fossa gjennom heimleg liga og i meisterligaen har dei rett og slett feia den eine etter den andre ut av banen, seier Torp.

Siste nytt

 • Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

  Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

  Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to.

  Deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

  – Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

  – Ja, definitivt. I hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Nye skadeforfall for Norge - Bjelde og Nautnes ute

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir med i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  – Hun fikk en smell i ankelen og vi tok beslutningen om at hun ikke ble med rett før vi reiste, sier trener Leif Gunnar Smerud.

  Med til Portugal er Thea Bjelde. Forsvarsspilleren startet kampen mot Østerrike, men ble byttet ut i pausen etter å ha fått seg en smell.

  – Er hun klar til å starte i morgen?

  – Nei. Hun er ute, sier Smerud.

  Treneren bekrefter at årsaken er smellen Bjelde fikk mot Østerrike, etter at landslagsteamet testet hvordan Bjelde lå an på mandagens trening.

  – Det er synd for Thea og synd for oss. Hun gjorde en veldig god figur den omgangen hun spilte mot Østerrike, men nå er hun ute. Da må vi finne en erstatter.

  Thea Bjelde
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste