Lagvenninnene forlot stadion – så klinket Bø til med denne superserien

ØSTERSUND/OSLO (NRK): Norge var langt bak Italia før den siste etappen, men så leverte Johannes Thingnes Bø en superserie og sikret andreplassen. Det så ikke Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff.

– For å være helt ærlig så var vi på vei tilbake hit, så vi så den ikke, men vi hørte den, sa Ingrid Landmark Tandrevold.

– Ga dere opp pallplassen?

MEd-TUBfWkY

NERVØS: Ingrid Landmark Tandrevold var så nervøs at hun ikke så superserien til Johannes Thingnes Bø.

Foto: Geir Olsen

– Nei, jeg bare synes det er skummelt å se på avgjørende øyeblikk. Så står jeg heller bak og kan kikke senere om det gikk bra eller ikke, utdypet Tandrevold

For det norske laget lå lenge bak i kampen om seieren på lørdagens blandede stafett. På det meste var Norge nesten ett minutt og 40 sekunder bak ledende Italia.

I mål skilte kun fire sekunder. Det takket være en superserie av yngstebror Bø på siste stående.

– Det var gode forhold da jeg kom inn og jeg hadde på forhånd bestemt meg at det ikke skulle påvirke. Prøvde å ta meg tiden og få til et bra første skudd, så kom egentlig farten som en konsekvens av forberedelsene. Da var det bare å flyte på, og det var jo en superserie, sa Thingnes Bø til NRK etter målgang.

– Han viser at han fortsatt er kongen

En superserie som verken Tandrevold eller Eckhoff så, men som imponerte storebror Tarjei.

8dcUB5LXEKI

SKRYTER AV LILLEBROR: Tarjei Bø var mektig imponert over lillebrors siste stående skyting.

Foto: Geir Olsen

– Det var et show uten like, han så vel muligheten for en seier, han blir smågira da, sa eldstebror Bø om skytingen som sikret Norge andreplassen.

Til tross for den feilfrie stående skytingen, så noterte stryningen seg for to bom på liggende

– Man prøver å skyte midt i hele tiden, men i dag var det litt vind å jobbe med, så jeg synes ikke jeg bestod helt det på liggende, konkluderte Thingnes Bø.

De ekstraskuddene la dog ingen demper på lovordene fra storebror.

– Det er jo det som er på stafett, nesten alle seriene er like viktig, ha hadde et par bom på ligg, men tok det igjen på stående. Han viser at han fortsatt er kongen, og det er kult for oss å ha en ankermann som kan gjøre underverker.

– En skygge av meg selv

I alt hentet yngstebror inn ett minutt og tre sekunder på dagens vinner, med sin superetappe, og den luka var større. For alle de norske løperne fikk kjenne på forholdene på standplass, og måtte benytte seg av ekstraskudd.

kPNfp_7vi54

DEFENSIV: Tiril Eckhoff var for defensiv på standplass, mener hun selv.

Foto: Geir Olsen

Tandrevold som var første norske løper ut, kjente på nervene under sesongens første verdenscuprenn.

– Jeg var veldig nervøs i dag, det kjente jeg. En ting er å bomme på ordinære skudd, men det blir mange sekunder når du bommer på ekstraskudd, sa Tandrevold etter målgang.

Eckhoff på sin side følte innstillingen på standplass, gjorde at hun ikke traff alle blinkene.

– Det var ikke så mye nerver før jeg plutselig kom på standplass. Da var jeg en skygge av meg selv. Jeg er skuffet over at jeg var veldig defensiv. Det håper jeg at jeg kan gjøre bedre på de neste startene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Godt utgangspunkt i historisk renn

  Det var en historisk begivenhet i Oberstdorf som åpnet en fullspekket VM-dag lørdag. Og de norske kvinnene leverte varene i hoppbakken.

  Status før langrennet senere i dag er at Mari Leinan Lund går ut tre sekunder foran Gyda Westvold Hansen i den historiske konkurransen.

  Westvold Hansen er bare tre sekunder bak teten, men føler nok at hun har mer inne enn det hun fikk vist i hoppbakken i dag.

  – Jeg henger med, men teknisk så gjør jeg ikke det jeg skal. Og da blir jeg litt skuffa, sa Westvold Hansen etter hopprennet.

  Leder Mari Leinan Lund var noe mer fornøyd med sitt hopp.

  – Det var veldig morsomt. Det blir et rotterace i langrennet. Jeg får bare prøve å henge og håpe på det beste til slutt, sier Lund.

  Marte Leinan Lund er 24 sekunder bak, mens Mille Moen Flatla starter 1.42 sekunder bak teten.

 • Løypene saltes

  Varmen og snøforholdene har mildt sagt vært et hett tema den første uka i Oberstdorf.

  Under torsdagens sprint med tidlig start, ble løypene saltet under prepareringen natten før. Det er ikke meldt like varmt i dag som de foregående dagene, men gradestokken er uansett på plussiden.

  Derfor er løypemannskapet nå i full gang med å laste salt på biler og snøskutere for å få ut i løypa før kvinnenes skiathlon som begynner 11.45.

  Med skibytte både hos kvinnene og herrene, blir det med andre ord en svært travel dag for smørerne i Oberstdorf i dag.

  Salting
  Foto: NRK
 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

Sendeplan

Kl. Program Kanal